Palacio Can Marqués: Eksklusivt luksushotell på Mallorca

Ikke mange vet at Mallorca byr på en verden av ren luksus. Vi fikk oppleve øyas største hotellsuite.

Mallorca er ikke lenger bare en destinasjon for charterreisende. Øya har utviklet seg til et luksusparadis med eksklusive hoteller som tiltrekker seg oppmerksomhet fra hele verden. Vi ble invitert på pressetur, og har bodd på to av de nyeste luksushotellene til Puro Group: Puro Grand Hotel og Palacio Can Marqués. Denne artikkelen tar for seg sistnevnte.

Puro Group

Puro Group er kjent for sine trendy boutiquehoteller med fokus på design og luksus. Deres hoteller har flotte fasiliteter, spa, gourmetrestauranter og eksklusive barer og beachklubber. Puro Group er en ledende aktør i luksushotellbransjen, og har eiendommer i Spania og Portugal.

Midt i hjertet av Palma, Mallorcas pulserende hovedstad, ligger Palacio can Marqués i en diskré gate. Fra utsiden er det umulig å gjette seg til hva som befinner seg innenfor porten. På innsiden står det et palass fra det 18. århundre, som i 2019 ble omgjort til et femstjerners boutiquehotell med 13 suiter.

Palacio can Marques
Fra utsiden ville man aldri gjettet at det befinner seg et barokkpalass bak disse murene

Fra seiling til eiendom: Kim Schindelhauer’s uventede investering på Mallorca

Det var seiling, ikke eiendom, som først brakte Kim Schindelhauer, eieren Palacio can Marqué til Mallorca. Han lette etter det perfekte stedet å fortøye sin 33 meter lange racingyacht «WinWin». Eiendommer var egentlig ikke på hans radar, men da han kom over det gamle palasset som tilhørte Marqués-familien, kunne han ikke motstå fristelsen, og la inn et bud og palasset ble hans.

Fra privat hjem til luksushotell

Sammen med sin partner, den anerkjente interiørdesigneren Aline Matsika, begynte de å renovere palasset. Matsika skal ha mye av æren når det kommer til romfølelsen. Med et godt øye for kunst og interiør har hun gitt hvert rom sitt eget preg, men likevel klart å bevare palassets opprinnelige sjarm. Hvert rom ble nøye utformet for å skape et hjemmekoselig miljø.

Interiørdesigneren Aline Matsika har gjort en utsøkt jobb med å sette sammen nye og gamle elementer.

Selv om paret nøt noen gode fester i lag med gjester i sitt nye hjem, fant de fort ut at et palass er for stort til å bo i, og ideen om å gjøre det om til et hotell ble født. Etter syv års dedikert restaureringsarbeid, åpnet hotellet endelig dørene i 2019.

Et bilde sier mer enn tusen ord

Jeg har egentlig valgt å la bildene snakke for seg selv, for ingen ord kan beskrive «wow»-faktoren dette hotellet har. Det er helt utrolig hvordan de opprinnelige detaljene fortsatt består, og at antikke gjenstander sameksisterer med den nyeste teknologien, noe som gjør stedet utvilsomt glamorøst. Se for dere selv:

Superior suite med terrasse

ROSE: Denne suiten er på 50 kvadratmeter.

Superior suiten «Rose» er 50kvm2 og har i tillegg en privat terrasse som også er på 50kvm.
Fra terrasen ser man rett til katedralen
Den heter ikke Rose uten grunn. Her er fargetemaet vel gjennomført.

Superior suiter

Disse suitene er mellom 60 og 70 kvatdratmeter.

CATHEDRAL

Forværelset. Rommet heter «Cathedral» på grunn av vinduene på veggen mellom dette rommet og badet.
Inngang til soveværelset
Soverommet

EDEN

Palacio Can Marques Palma

Junior Suite Deluxe

Disse suitene er på omtrent 40 kvadratmeter.

ESCAPE

Palacio can Marques

DIVA

MAJESTIC

THE RIAD: Mallorcas største hotellrom

Denne presidentsuiten er på imponerende 400 kvadratmeter, har 6 soveværelser og går over tre etasjer. Man må booke minimum to netter på dette rommet, for det tar seks timer å gjøre rent etter at gjestene har sjekket ut.

The Riad
En liten del av første etasje
Privat terrasse

Er du klar til å sjekke ut hotellet selv? Book overnatting her
Les også: Puro Grand Hotel: En ny destinasjon for luksusreisende