Petter Stordalens beste hotelltips

Som eier av Nordic Choice-kjeden som består av 190 hoteller i Norden, kan Stordalen en god del om hotellbransjen. Har du noen gang lurt på hva slags triks og tips hele Norges hotellkonge har? Petter Stordalen deler sine fem beste råd i et intervju med svenske avisa Expressen, og vi har fått tillatelse til å gjengi sitatene av Nordic Choice Hotels!

Dette er Stordalen-hotellene.


1.Bestem deg for formålet

Bestem deg for formålet med reisen! Ska du bo sentralt, billig eller vil du ha luksus? Skal du gå på konsert og bruke pengene på noe annet enn hotell, så velger du et hotell midt i byen som er et budsjetthotell. Som får superbra anmeldelser på ulike hotellsider.Ikke velg hotell etter hvor mange stjerner.

2.Søk råd på sosiale medier

Søk råd hos venner og bekjente på sosiale medier. Kjenner du ingen som har vært der tidigere, kan du se på sider som TripAdvisor for å få råd om hvilket hotell som er best. Der kan du også filtrere ulike kategorier – om du vill bo på budsjett- eller luksushotell.

3.Vær alltid positiv!

Det viktigste når du kommer inn på et hotell er at du er positiv. Uansett om hotellet har to eller fem stjerner. For om du er positiv så kommer alle som jobber på hotellet til å være positive tilbake til deg. Da har du sjanse til å bli oppgradert, bli tatt godt vare på, vel ivaretatt og få mest mulig ut av hotellservicen.

4.Heng mer i lobbyen

Det viktigste med hotell er ikke rommet. Selv om vi forsøker å fikse magiske rom så er opplevelsen av fellesområdene det viktigste. I baren, i resepsjonen og i lobbyen. Selv om du er alene kan du være alene sammen med andre. Bruk fellesområdene  på hotellet. Sett deg for eksempel i hotellbaren med pc-en eller i lobbyen så behøver du aldri kjenne deg alene. Der kan du oppleve det pulserende og vibrerende livet på et hotellet.

5.Personalet elsker deg

5. Alle mennesker som jobber på hotell er der for å hjelpe deg. Bruk personalet for de elsker deg. Velg ikke hotell etter messing eller marmor eller etter hvordan mange millioner man har satset på hotellet. Det er personalet som skaper opplevelsen. Jag var nylig på et topphotell i Paris og personalet så meg ikke, de behandlet meg som luft. Det kan aldri gi en toppopplevelse.

Få oversikt over alle Nordic Choice-hotellene her.


De råeste Stordalen-hotellene

Hvem skulle tro at en jordbærselger fra Porsgrunn skulle bli en av Norges største hotellkonger? Dette er hotellene du skal velge dersom du bare vil slappe av og kose deg med god mat og drikke, kanskje ta en spa-behandling og ha alt på ett og samme sted. Kanskje legger du en weekend til akkurat et av disse hotellene:


Yasuragi, Saltsjö-boo, Sverige

Kun 20 minutter fra Stockholm finner du en oase av et hotell hvor du skal bruke tiden til å nyte japanske bad både innendørs og utendørs, oppleve unike behandlinger og spise deilige matretter fra Japan.

Les mer om Yasuragi her.


The Thief, Oslo, Norge

Mellom Oslofjorden og kanalene på Tjuvholmen ligger Norges kuleste designhotell, The Thief. Hotellet kan by på 188 hotellrom med skreddersydde løsninger og unike detaljer. I tillegg finnes det en spa-avdeling med behandlinger som tyrkisk hamam, marrokansk rhassoul og tysk Aufguss, i en norsk atmosføre av skifer, mose, hav og nordisk lys.

Les mer om The Thief her. 


Farris Bad, Larvik, Norge

Lys fra Farris Bad på natten

Hotellet som er delvis på land og delvis over havet i Larviksfjorden, har raskt blitt en norsk favoritt. Farris Bad har en perfekt beliggenhet, 1,5 time utenfor Oslo, og passer godt for vennineturen eller en romantisk weekend. Hotellets spa er ofte hovedattraksjonen når man er på besøk, og er det eneste hotellet som har et spa etablert på en ekte mineralholdig kilde.

Les mer om Farris Bad her.


Stenungsbaden Yacht Club, Stenungsund, Sverige

30 minutter utenfor Gøteborg ligger et spa- og konferansehotell der du virkelig for følelsen av ekte kystromantikk. Selvsagt skal du senke skuldrene og nyte her, men dette er også et perfekt reisemål for deg som er sporty og leken.

Les mer om Stenungsbaden Yacht Club her. 


Selma Spa+, Sunne, Sverige

Et av Nordens største spahoteller ligger i Sunne i Sverige. Slagordene til hotellet er «melkesyre og champagne» – her er det fokus på trening og velvære, god mat og drikke. For friskusen vil et opphold her være perfekt.

Les mer om Selma Spa her. 


Les også:Norges beste hotell 2017The Thief vinner igjenNorsk hotell er Nord-Europas beste


  Kilder: Expressen.se, Nordic Choice