Hva med en piratferie i Karibien?

Splitte mine bramseil! Her blir det piratliv.

Skal du leve som en ekte sjørøver er dette reiseguiden du er ute etter. For spesielt voksne pirater er dette ferien man vil elske.

The golden age of piracy.

Tidsrommet er fra 1716, en tidsperiode som startet etter krigen om tronen i Spania (1701-1714) som endte med spansk tap, men også lovløse tilstander i mange tidligere spanske kolonier i Karibien.

Et gammelt kart over Karibien.

Den viktigste grunnen til det var at tusenvis av seilere ble fritatt fra tjeneste i området etter krigens slutt omtrent samtidig som den virkelig store handelen mellom koloniene og Europa startet.

Noen av figurene i serier og bøker er basert på virkelige personer.

Captain Flint fra Black Sails er ikke en av dem, det er en inspirasjon fra Skatten på Sjørøverøya – boken skrevet av Robert Louis Stevenson.

Det samme er en av de andre hovedpersonene – Long John Silver.

Charles Vane, derimot, er basert på en av de mest beryktede piratene i historien. Vane var pirat i perioden 1716 til 1719, da han ble fanget. Hans base var Nassau på øya New Providence på Bahamas.

Jack Rackham er også i serien Black Sails, også han hadde samme sted som base. Det muligens Rackham er mest kjent for er at hans piratflagg (alle hadde sitt eget) har blitt det vi i dag forbinder med piratflagg (hodeskalle med bein i kryss under).

Mary Read og Anen Bonny. To av de mest berømte piratene.

Anne Bonny er en av de mest kjente kvinnelige pirater som har eksistert, og hun fikk blant annet et barn med Rackham på Cuba.

Vi gir deg en liten piratreiseguide.

medwt1070
Nassau er fortsatt en havn for mange båter, men mer luksusbåter. Om det er mindre pirater enn før kan man selvfølgelig diskutere.
458941757
Det er ikke vanskelig å skjønne hva som lokket slitne engelske gruvearbeidere hit.
496719471
Nassau har fortsatt et relativt godt historisk preg.

Nassau, New Providence, Bahamas

Britene forlot havnen og overlot alle som bodde der, og sine egne tidligere soldater til seg selv. Det førte til at havnen trengte hjelp, og det ble sjørøveri. Muligens det som kan kalles den siste pirathavnen i karibien av en viss størrelse.

Drar du til Nassau i dag kan du besøke The Pirate Museum. Du kan også se kirken som også lå der under piratenes tid – Christ Church. På The Heritage Museum of Bahamas får du også se detaljer fra pirattiden på øya.

Likevel, det du nok helst vil gjøre på Nassau er å nyte stranden og sola. Det kan du gjøre på et sjarmerende hus med historisk sus – som A Stone’s Throw Away eller noen av de store luksushotellene slik som det smått utrolige The Atlantis.

Sjekk hotellene i Nassau her (og se de utrolige bildene av The Atlantis)

478701897
Det var nok mang en pirat som la seg i en hengekøye etter lange dager på sjøen.
154051694
Jamaica og Port Royal kan tilby mye for den som er interessert i piratlivet, eller mer riktig – slaraffenlivet.

Port Royal, Jamaica

En britisk havn, som ble pirathavn fordi de ikke hadde nok styrker selv til å forsvare den. Havnen ble så rik at den til slutt begynte å forby sjørøvere, og blant annet Charles Vane ble henrettet her. I dag drar du helst til Kingston som storby, men besøker Port Royal for å kikke på piratlivets rester – spesielt det gamle fortet. Det kan du jo gjøre mens du hører på litt Bob Marley… Les mer om sjørøverbyen her.

Sjekk hoteller i Port Royal her (sjekk Terra Nova!)

457844573

Tortuga, Haiti

Denne havnen hadde sin piratstorhetstid fram til rundt 1670 som hovedutgangspunkt for franske pirater, men også den meget beryktede Henry Morgan (som var waliser). Etter hvert flyttet piratene seg videre til Port Royal og Nassau, dette er en av de mest kjente pirathavnene – ikke minst på grunn av Pirates of the Caribbean. Sjekk hoteller på Haiti her

89155522

Ocracoke, North Carolina, USA

Dette er et veldig lite sted, og grunnen til at det er på listen er piraten Blackbeard, muligens den mest beryktede piraten noensinne. Les vår reiseguide til alle statene i USA her

528726311

Newport, Rhode Island, USA

Dette var en av de tidligste pirathavnene hvor guvernøren gjerne inviterte pirater til å handle, samt rekruttere nye seilere og pirater. Britene, som styrte det som nå er USA (og dermed også Newport), oppdaget etter hvert hva som skjedde. Byen kaller seg i dag verdens seilehovedstad… Vanderbilt Grace er hotellet – er ikke helt for hvermansen. Ikke i det hele tatt. 

Les mer om hotellet her

For mer inspirasjon til steder du kan få piratinspirasjon kan du kikke på kartet under:

Hauntsofthebrethren