Portrait Milano: Slik er Milanos nye «it-hotell»

Vi har besøkt Portrait Milano, Europas nye prakthotell i Italias motehovedstad.

Portrait Milano

Skrevet av: Morten Steingrimsen

Nytt flagskiphotell: Portrait Milano

Navnet på byens nye hotell heter Portrait Milano. Det ligger sentralt til i motedistriktet og er eid av Lungarno Collection, som fra før av driver en rekke 4- og 5-stjernershoteller i Firenze og Roma. Portrait Milano er deres nye flaggskiphotell.

Her er alle detaljer nøye gjennomtenkte og de ansatte gjør alt det de kan for å skape et magisk opphold – uten at servicen blir påtrengende. Det er i grunn en veldig behagelig stemning på hotellet som gjør at man føler seg som hjemme. Samtidig er det en bygning som tar pusten fra deg. Les mer om hotellet her

Prisberømt arkitekt

Hotellet holder til i en gammel praktbygning med en historie som strekker seg helt tilbake til 1565. Opprinnelig var dette en skole eid av erkebiskopen. Men nå har de nye eierne i tett samarbeid med den prisbelønte, italienske arkitekten Michele De Lucchi forvandlet den tidligere skolen til noe av det stiligste som finnes i hotellverdenenen.

Portrait Milano

Hvor mye eierne har brukt på oppussingen og forvandlingen av bygget, vites ikke, men beløpet er i alle fall mange hundre millioner kroner.

Se flere bilder av hotellet her

Inspirert av 1950-tallet

Portrait Milano

Den kjente arkitekten Michele Bonan, kjent for særdeles smakfulle
innredninger, fikk i oppdrag å designe de 73 storslåtte rommene. Bonan har latt seg inspirere av 1950-tallets Milano. Resultatet er stilige og behagelige rom med blant trematerialer som en rød tråd.

Portrait Milano

Vis innlegg

Selve kronen på verket på hotellet er den 2800-kvadratmeterstore uteplassen Piazza del Quadrilatero. Den var inntil nylig stengt for allmenheten. I dag huser plassen alt fra restauranter til moteforretninger. Den har blitt et populært sted for de lokale innbyggerne og tilreisende. Det er heller ikke uvanlig å spotte kjendiser her. Et godt tips er å nyte en Negroni eller en annen italiensk cocktail på uteserveringen og observere de mange folkene som tar turen innom hotellet.

Portrait Milano

Portrait åpnet for noen måneder siden og kan tilby gjestene en rekke fasiliteter. Baren er blant de beste nye barene i byen med både klassiske og mindre kjente cocktails på menyen.

Portrait er også stedet for gode restaurantopplevelser. Beefbar Milano er en fine-dining restaurant, mens den mer uformelle, men vel så stilige 10_11 («Ten Eleven») gir deg fristelser inspirert av det Norditalienske kjøkkenet. Eierne er imidlertid ikke ferdig med oppgraderingene og har flere spennende overraskelser på lur. Senere i år åpner de et nytt, stort spa, en gym og ytterligere en restaurant. Book overnatting på Portrait her

Medlem av «Leading Hotels of the World»

Neste gang du vender snuten mot Italias motehovedstad anbefales Portrait på det varmeste. Og ja – det er ikke til å legge skjul på at romprisene er i det øvre sjiktet. Men med tanke på at hotellet er så unikt og blant de beste, nye Europeiske hotellene i år, er det verdt pengene. Hotellet er allerede blitt et medlem av Leading Hotels of the World, noe som i seg selv er et stort kvalitetstegn.

Portrait egner seg perfekt for et helgebesøk eller et lengre opphold. Det er bare et «problem»: Har du først sjekket inn, så vi du nødig sjekke ut igjen! Et opphold på Portrait er ikke noe du vil glemme med det første. Selv har jeg allerede vært tilbake på hotellet flere ganger i år.

Book overnatting her