Byer som har Primark

Primark er en butikk veldig mange har lyst til å besøke når vi er i utlandet. Vi har funnet frem byene som har butikken.

Foto: Getty Images

Vi har som mål å finne en Primak-butikk hver gang vi er ute og reiser – og det er vel kanskje ikke så rart.

Primark har det meste du kan tenke deg. Tusenvis av varer til en superbillig penge. Det er jo perfekt for oss shoppingglade nordmenn! Den utrolige billigkjeden Primark  finnes i flere byer i Europa.


Verdens største Primark: Birmingham, England

Adresse: Selfridges & Co Bullring Link B5 4BP, Storbritannia

Verdens største Primark erfordelt på fem etasjer i Brimingham. I tillegg til en shoppingopplevelse, kan du ta deg an matbit på en av de tre restaurantene, besøke barbersalongen eller Duck & Dry beauty studio.

Hotell i nærheten: Hyatt Regency Birmingham

Hotell i nærheten: Ibis Birmingham

London, England

Adresse: 499 Oxford Street Primark i London er rett i den ene enden av Oxford Street, mot Hyde Park.

Hotell i nærheten: Radisson Blue Edwardian Sussex Hotel Hvis du går sakte vil du bruke tre minutter på å komme deg til Primark i Oxford Street fra dette veldig gode hotellet. Selv om plasseringen av hotellet kansje er det beste med det har det også alle moderne fasiliteter du forventer deg av et slikt hotell.

Hotell i nærheten: ibis London Blackfairs

Dette hotellet er 15 minutter unna i gange, men er også rett ved Paddington Station så du kommer deg raskt til t-banestoppet Marble Arch. Hotellet har lave priser, og høy rangering på Tripadvisor (4,5 av 5). Hotellet er helt nytt, og tar betalt for hotellrommet litt slik RyanAir tar betalt for flyreisene. Alt ekstra koster ekstra.


Liverpool, England

Adresse: 48-56 Church Street, midt i sentrum

Hotell i nærheten: Stalybridge Suites

Det tar det fire minutter å gå fra dette topphotellet på havna i Liverpool til sentrum. Hotellet er rangert som et av de beste i Liverpool, og det av en grunn.

Det skal likevel være vanskelig å få betalt særlig mye for overnattingen. Til det er hotellrom i Liverpool såpass lavt priset i forhold til hva man kjenner fra London. Det er også et typisk forretningshotell så hvis du kommer i helgen kan du få enda lavere priser.

Hotell i nærheten: Holiday Inn Liverpool City Centre

Dette helt fine og ok hotellet ligger midt i sentrum av Liverpool med kort gåavstand til shopping-gågaten hvor du finner Primark. Her betaler du svært lite for en veldig god plassering.


Manchester, England

Adresse: 106-122 Market Street

Hotell i nærheten: Renaissance Manchester City Centre Hotel

I dette veldig gode (ett av de beste i Manchester), og svært sentrale, hotellet i Manchester får du store rom og alle fasiliteter du kunne ønske deg.

Det tar deg syv minutter å gå bort til Primark fra hotellet. På veien går du da forbi Urban Outfitters, Starbucks, Debenhams, Selfridges og en fin Tesco.  Ikke regn med å betale mye over tusenlappen per natt.

Hotell i nærheten: Mercure Manchester Piccadilly Hotel Dette hotellet er egentlig ikke noe særlig billigere enn hotellet over, og er av samme klasse. Forskjellen er at hotellet oftere er på salg. Noe mindre fasiliteter enn på Renaissance, men også et av de beste hotellene i byen dette. Det tar deg seks-syv minutter å gå til Primark fra hotellet, og da kan du blant annet stikke innom Boots hvis det ble litt mange øl på puben dagen før.


Glasgow, Skottland

Adresse: 56 Argyle Street, 171 Sauchiehall Street og The Forge Shopping Centre

Hotell i nærheten av Argyle Street: Grasshoppers Hotel Glasgow 

Fem minutters gange fra hotellet finner du Primark, og du er også i svært kort gåavstand til det meste annet. Et enkelt og greit hotell, som er blant de høyest rangerte på Tripadvisor (3.plass sist vi sjekket) grunnet plassering og pris.

Hotell i nærheten av The Forge Shopping Centre: CitizenM

Dette shoppingsenteret har over 70 butikker, kino og alt annet du kan forvente deg av et slikt senter. Det tar rundt 11 minutter i taxi ut til senteret, slik at det er kanskje ikke noe særlig vits i å bo rett ved det Det hotellet vi har valgt her ligger i sentrum, men rett ved buss-stasjonen om du vil ta buss til senteret. Ett av de aller beste hotellene i Glasgow er dette også, og  et kvarter unna Primark i sentrum.


Edinburgh, Skottland

Adresse: 91-93 Princes Street

Hotell i nærheten, middels klasse: G&V Royal Mile Hotel Edinburgh Dette hotellet er ikke billig, og har du en viss merkekjennskap så skjønner du hvorfor. Samtidig er det heller ikke dyrt om du sammenligner med London-priser. Alt på hotellet er Missoni, og da trenger vi vel ikke å poengtere at design står i høysetet. Det tar deg syv minutter å gå til Primark. Bedre plassering kan du for øvrig nesten ikke få på et hotell i byen….

Hotell i nærheten, billig: Apex Grassmarket Hotel Et hotell på andre siden av parken fra Primark (parken vi snakker om er West Princes Street Gardens). På veien kan du gå rundt, eller inn i Edinburgh Castle, men går du rundt parken tar det 11 minutter til Primark. Hotellet har faktisk innendørsbasseng, om du skulle tenke på å bade litt (de har for øvrig badetøy på Primark). Et  finfint hotell som ofte har svært hyggelige priser.


Rotterdam, Nederland

Adresse: Poolsterplein 100

Hotell i nærheten Rotterdam Marriott Hotel Primark er rett ved metrostasjonene Oosterflank og Rotterdam Alexander, og med tanke på det kan det være greit å bo helt i sentrum på et godt hotell. Ett av de aller beste i Rotterdam er The Manhattan Hotel Rotterdam. Tar du taxi er det et kvarter til Primark, men du finner også metrostasjonene Stadhuis og Centraal Station rett ved hotellet hvis du velge kollektivt.

Hotell i nærheten NH Capelle Dette hotellet ligger i 20 minutters gangavstand til Primark, i Capelle aan de Ijssel. Hotellet er et finfint og billig alternativ litt utenfor sentrum.


Amsterdam, Nederland

Adresse: Ankersmidplein 7, Zaandam (rett utenfor Amsterdam)

Hotell i nærheten Inntel Hotels Amsterdam Zaandam Dette hotellet ligger rett ved Primark, og er et klassehotell med et svært spesielt design. Hvis du vil besøke strendene utenfor Amsterdam så er dette også en bra base. 12 minutter med tog til sentrum fra hotellet, og mange spisesteder rett ved hotellet.

Hotell i sentrum: Radisson Blu Hotel Billige alternativer er i Amsterdam sentrum, men det tar altså ikke lang tid å komme seg til Zaandam fra sentrum. Dette gode hotellet (ett av de beste i Amsterdam) har svært sentral plassering, og mange fasiliteter.


Dublin, Irland

Adresse: Mary Street

Hotell ved Mary Street: The Morrison Primark i Mary Street ligger rett ved Jervis Street Shopping Centre og Ilac Shopping Centre. The Morrison ligger maks fem minutters gange unna Primark, og er fint plassert ved elva, sentralt i byen. Rett over elva finner du Temple Bar.

alternativ: Generator Hostel Dublin Som navnet sier er dette et hostel, og ikke et hotell – eller vandrerhjem som vi ofte kaller det. Nå er kvaliteten på dette vandrerhjemmet svært høy, og det er rett ved siden av Old Jameson. Hvis det skulle være av interesse. Så hvis du vil bo på sovesal kan du betale noen få hundrelapper, eller reise seks stykker i eget rom til rundt to hundre kroner per person per natt.


Barcelona, Spania:

Adresse: På shoppingsentrene Diagonal Mar Centre Comercial og Splau

Hotell i nærheten av Diagonal Mar: Vincci Maritimo

Det tar deg kanskje tre-fire minutter til Primark fra dette hotellet som ligger i Sant Marti, som kalles Barcelonas moderne ansikt. Her finner du også populære strender, klubber og barer. Dette finfine hotellet  er også rett ved metroen som tar deg til sentrum og er av veldig god standard.

Hotell i sentrum: Andante Hotel Dette hotellet er et av de beste rangerte hotellene i Barcelona, ikke minst på grunn av den gode beliggenheten ved Las Ramblas. Et vakkert, stilrent og godt hotell. Du kommer deg enkelt til de to shoppingsentrene med taxi eller metro.


Madrid, Spania:

Adresse: Islazul shoppingsenter, Parquesur shoppingsenter, Plenilunio shoppingsenter og på Gran via

Hotell Gran Melia Fenix De tre shoppingsentrene er litt utenfor der du har lyst til å bo, men er lett tilgjengelig med taxi. Et raskt nettsøk kan gi deg det senteret som har flest butikker du liker. Vi anbefaler derfor å bo noe mer sentralt i byen. Dette hotellet ble kåret til det beste i Madrid i 2012, men har ofte gode tilbud på overnattinger. Får du en god pris her er det absolutt en anbefaling, og gjestene anbefaler også den overdådige frokosten.

Hotell Hotel Atlantico Et noe billigere hotell, men fortsatt ett av de aller beste i Madrid. Klassisk design, og med god service


Murcia (Alicante):

Adresse: Centro Comercial Nueva Condomina Murcia

Dette senteret er under en time i bil fra Alicante, så lei en bil for å komme til dette overdådige shoppingsenteret med svært mange butikker og spisesteder. Lei en bil og dra dit om du er i Alicante-området. Hvis du vil dra til Alicante anbefaler vi deg å sjekke ut dette hotellet: Suites del Mar.


Berlin, Tyskland 

Adresse: Schloss-Strassen-Center, Walther-Schreiber-Platz 1

Primark er rett ved t-banestasjonen Schloss-Strassen, og vår anbefaling er å finne et hotell i et annet område av byen. Vår sterkeste anbefaling er Hotel Bleibtreu.


Frankfurt, Tyskland

Adresse: NordwestZentrum shoppingsenter

Over 150 butikker, og egen t-banestasjon gjør at du velger å bo i sentrum hvis du vil dra hit.

Hotell: 25 Hours Hotel by Levi’s Levi’s-hotell som virkelig ser litt annerledes ut. Morsomme rom, og ekstremt sentralt plassert.

Hotell: Excelsior Hotel Et hotell som er ganske prisgunstig rett ved jernbanestasjonen. Fin frokost, og god standard. Det er også Primark-butikker i Liege i Belgia og i Porto i Portugal – samt i Innsbruck, om du skulle befinne deg i nærheten.

Se full oversikt her