Purobeach Vilamoura: Vi har besøkt luksuriøse Vilamoura på Algarvekysten i det sørlige Portugal

Vilamoura på Algarvekysten kan skilte med den største båthavnen i Portugal, flotte sandstrender, fantastiske golfbaner, og ikke minst det femstjerners luksuriøse hotellet «Tivoli Marina Vilamoura».

Med over 3000 soltimer i løpet av året og gjennomsnittstemperaturer på over 18 grader fra mai til september, er Vilamoura et supert reisemål for nordmenn. Vi ble invitert med på pressetur til Algarvekysten av Puro Group, og har opplevd hotellet Tivoli Marina Vilamoura og Purobeach Vilamoura.

Puro Group

Puro Group er et anerkjent og prestisjefylt aktør i reiselivsbransjen med hoteller og strandklubber i Spania og Portugal. Deres eiendommer fokuserer på elegant design, luksus, avslappet musikk, velvære og utmerket gastronomi.

Purobeach Vilamoura Poolside.
Purobeach Vilamoura Poolside. Her er det ingen barn som bråker, og du kan nyte ferien med en cocktail i fred.

Purobeach Vilamoura

Purobeach Vilamoura er en oase ved havet, designet for å skjemme bort alle gjester med en kombinasjon av luksushotell og en avslappet atmosfære. Purobeach-klubben åpnet i 2010, og ble totalrenovert i 2017/2018. Når du bor på hotellet «Tivoli Marina Vilamoura», har du mulighet til å booke romkategorien «premium dobbeltrom». Disse nyrenoverte Purobeach-rommene gir deg daglig tilgang til alt som Purobeach har å tilby.

God beliggenhet rett ved marinaen og Praia de Vilamoura-stranden.

På stranden finner du solsenger med plass til 250 gjester, og ved Purobeachs eget basseng er det plass til 130 gjester. Vi snakker sol, avkobling, nytelse, god musikk, deilig mat og drikke og spabehandliger i et unikt miljø.

Her finner du hotellet

Rommene

Når du bor i 7. etasje, som er Purobeach-rommene, så har du tilgang til alt av fasiliteter fra Purobeach. Jeg var veldig spent på hvilket rom jeg ville få, og håpet virkelig på utsikt til sjøen. Jeg ble ikke skuffet. Ble ganske overveldet, for det er den fineste utsikten jeg har hatt fra et hotellrom noen gang. Alle rom har egen balkong.

Utsikten fra hotellrommet på Purobeach Vilamoura.
For en utsikt fra 7. etasje! Foto: Tina Maria Nygård.

Om du bor på motsatt side, er heller ikke det krise. Her har du utsikt til den flotte marinaen og alle båtene.

Hotellrommet hos Purobeach Vilamoura.
Her er rommet jeg bodde på under presseturen. Foto: Tina Maria Nygård.

Selve rommene er kjempefine med mye lys, kule detaljer og sandfarger. Senga var stor og myk, og du får en egen putemeny, der du kan bestille type pute som du selv ønsker. Skikkelig luksus! Andre fordeler med Purobeach-rommene er tidlig inn- og utsjekk, gratis brus fra minibaren og rabatter på Tivoli Spa.

Her finner du hotellet

Purobeach Vilamoura Poolside

Purobeach Vilamoura Poolside
Med Purobeach-rom er både solseng og strandhåndkle inkludert ved bassenget. Foto: Tina Maria Nygård.

Etter innsjekk var det på tide å sjekke ut Purobeach Poolside. Her får du servert vann, ferskpresset juice og nøtter ved ankomst. Med knallblå himmel og vakre omgivelser, er dette det perfekte stedet å tilbringe dagen om du liker å bade, nyte varmen og slappe av i fred uten barn som bråker. Dette er nemlig et område kun for voksne. Baren er selvfølgelig åpen og står klare til å servere deg de beste drinker.

Her finner du hotellet

Morgenyoga

Foto: Trine S. Sørensen

Tirsdag morgen ble tilbragt i rolige omgivelser med yoga. Personlig er jeg ikke veldig fan av yoga, men dette var en helt annen opplevelse enn inne i et mørkt rom. Havbris, fugler som sang og avslappende musikk. Det er yogatimer hver morgen, så spør i resepsjonen når du ankommer hotellet!

Her finner du Purobeach Vilamoura

Purobeach Vilamoura Beachfront

Purobeach Vilamoura Beachfront.
Purobeach Vilamoura Beachfront.

På den 5 km lange Praia de Vilamoura-stranden, et par minutter fra hotellet, finner du Purobeach-beachfront! Her står solsengene klare for en solfyltdag med avslapping. Etterhvert kommer det en DJ som spiller herlig loungemusikk. Også her er strandhåndkle og velkomstdrikke inkludert.

De hyggelige servitørene står klare til å ta deg imot, og servere deg det du måtte ønske. Tilknyttet stranden ligger Purobeach Vilamoura restaurant, og her kan du spise både frokost, lunsj og middag.

Du har kanskje hørt at det er store bølger i Portugal, men på stranden her er det litt i ly for bølgene. Perfekt for bading for de som liker det.

Her finner du Purobeach

Mat- og restaurantopplevelser

Hotellet har flere spisesteder og barer, og her kan du velge selv etter hva du har lyst på.

Purobeach Vilamoura Restaurant

I nydelige omgivelser på stranden finner du en moderne, hvit bygning laget av tre og glass. Dette er Purobeachs egen restaurant, og her serverer de mat i hyggelige omgivelser hele dagen.

Til frokost må du bestille pannekaker med lønnesirup, røde bær, creme fraiche og kanel, og en jungle juice med ananas, kiwi, pasjonsfrukt og mango. Skikkelig godt! Foto: Tina Maria Nygård.

Menyen er inspirert av de 3 M’er (Melbourne, Marrakesh og Miami) sammen med lokale råvarer, og her finner du mye godt.

Dette er den beste poke bowlen jeg har spist noen gang. Ordentlig fersk og god. Foto: Tina Maria Nygård.

På menyen finner du også andre Puro-klassikere som Puro-burger, Puro cæsarsalat, fisketacos og kylling quesadillas, samt lokale fisk- og skalldyrsretter. Kan også anbefale Surf&Turf med indrefilet av okse og tigerreke med tilbehør.

Her finner du hotellet

I slike omgivelser er det umulig å ikke få hvilepuls.

Pepper’s Steakhouse

Med utsikt til marinaen og solnedgangen er Pepper’s Steakhouse et perfekt valg for kveldens middag.

Hos Pepper’s Steakhouse er menyen nøye sammensatt med et utvalg av kjøtt og sjømat fra hele verden. Start med den fineste kaviar og østers for å vekke appetitten. Fortsett med et førsteklasses kjøttstykke, og avslutt med en søt dessert.

The Argo Cocktail Bar

Rett ved Pepper’s Steakhouse finner du The Argo Cocktail Bar med både inne- og uteservering. Her serveres de herligste drinker både med og uten alkohol, samt små matretter. Tør du prøve signaturen Sailor’s Death?

Her finner du Purobeach

Glee Boutique Cafe

Afternoon tea hos Glee Boutique Cafe.

Glad i makroner og andre franske fristelser? I foajeen til hotellet finner du Glee Boutique Cafe, som serverer små kunstverk for øynene og smakseksplosjoner for ganen. Hva med afternoon tea her?

Oregano

Ta en pause fra sola og spis en deilig lunsj hos Oregano. Her serveres typiske middelhavsretter som pizza, pasta, salater og tapas.

Her kan du lese mer om hotellet


*Purobeach-konseptet er åpent fra april til oktober. Om du bor på vanlige rom på hotellet eller bare vil besøke, så kan du betale for inngang til bassengsonen og strandsonen.

Les også: Mallorca: En ny destinasjon for luksusreisende