Reise alene: De beste destinasjonene for en soloreise

Vil du finne roen på Bali eller leve som et luksusdyr på Costa Rica? Her er stedene du bør vurdere når du skal reise alene.

Stadig flere reiser alene, og ifølge en undersøkelse utført av Skyskanner er den vanligste grunnen at venner, familie eller kjæreste ikke deler den samme reiseinteressen.

Mange kvier seg imidlertid for å reise alene fordi det ikke føles trygt eller fordi de er redd for å bli ensomme. Da kan det være lurt å velge en destinasjon hvor du garantert møter på andre som reiser alene.

Uansett hvor du velger å reise, kommer du ikke til å angre på å ha dratt på solotur – dette er en opplevelse for livet der du kan gjøre akkurat det som passer deg!

Her har vi funnet frem syv steder du bør vurdere, enten du vil møte nye mennesker eller ha kvalitetstid for deg selv.

Bali

Uluwatu på Bali byr på spektakulære utsikter.

Når man snakker om å reise alene, er Bali et opplagt valg som må nevnes. Flyturen til den indonesiske øya er lang, men verdt det. Øya er blant annet kjent for sitt tropiske klima, spektakulære naturopplevelser og vakre strender.

Dette er en av de mest populære destinasjonene blant backpackere, noe som gjør det enkelt å bli kjent med andre hvis du vil det. Mange backpackere foretrekker å bo på hostel for å bli kjent med flest mulig, men det er også gode muligheter for å bli kjent med andre på utflukter og lignende.

Vi anbefaler å oppleve flere forskjellige steder når du er på øya. Du kan for eksempel dra til de knallgrønne rismarkene i Ubud og så til Monkey Forest for å få en unik naturopplevelse.

Noen av de andre stedene som er verdt å oppleve er Uluwatu, Nusa Penida og Gili-øyene. Alle disse stedene byr på smellvakre strender og utsikter som ser ut som de er tatt rett ut av et Instagram-bilde. Noe av det beste med Bali er at du får mye for pengene – her kan du unne deg en massasje og bli positivt overrasket over regningen etterpå.

Det kryr av vakre hoteller i Bali. På dette hotellet bor du i frodige omgivelser i Ubud: The Sankara Suites & Villa.

Finn rimelige flybilletter til Bali her.

Barcelona, Spania

Barcelona har noe for alle og enhver, både på sommeren og vinteren.

Barcelona er alltid en god idé, for her skal det mye til for å kjede seg. Den spanske storbyen tiltrekker seg millioner av turister hvert år, og det er ikke så rart, for her kan du gjøre alt fra å shoppe, dra på stranden, dra på fotballkamp eller utforske de mange sjarmerende tapasbarene i byen.

Hvis du vil oppleve byens skjulte perler, så dropp de store restaurantene langs hovedgaten La Rambla og gå til det sjarmerende strøket El Born. Her finner du en rekke bortgjemte tapasrestauranter butikker og barer. Et kvarters gåtur fra El Born ligger den lange stranden Barceloneta, som er verdt et besøk på sommeren.

Det er enkelt å komme seg rundt med t-banen i Barcelona. Kjøp deg et dagskort og få med deg turistattraksjoner som Sagrada Familia, Picasso-museet og de kjente bygningene til Antoni Gaudí.

I den store hovedgaten Passeig de Gràcia finner du både kjente kjedebutikker som Zara og &Other Stories i tillegg til dyre designermerker som Chanel og Louis Vuitton. Byen har et rykte på seg for å være svært populær blant lommetyver, så pass opp for mistenkelig oppførsel.

Her kan du bo i vakre omgivelser i El Born.

Finn rimelige flybilletter til Barcelona her.

Thailand

Det florerer av vakre øyer utenfor fastlandet i Thailand.

Smilets land er perfekt for deg som vil reise alene men ha muligheten til å bli kjent med andre likesinnede. Her er det så mange steder å velge mellom at det kan være vanskelig å vite hvilke steder du bør gå for.

Hvis du liker det pulserende storbylivet, kan det være verdt det å dra innom hovedstaden Bangkok. Hvis du heller vil oppleve vakre strender og naturopplevelser, kan du dra til den populære øya Phuket og videre ut til paradisøyene Phi Phi.

Det går også an å dra til provinsen Krabi og ta ferge ut til øyer som Koh Lanta, Koh Hong eller halvøya Railay Beach. Uansett hvor du drar til, er det som oftest veldig enkelt og rimelig å ta ferge eller en typisk Thailandsk longtail-båt ut til øyene i nærheten. På mange av øyene får du kjøpt ekte Thailandske retter til en slikk og ingenting.

Her bor du i vakre omgivelser på stranda: Zeavola Resort Ko Phi Phi.

Finn rimelige flyturer til Thailand her.

Island

Hvis du vil ha ro i sjelen og oppleve naturen på sitt beste, kan ikke Island slå feil. Reykjavik er bare en kort flytur unna, og byr på alt fra vulkaner til hvalsafari.

Med en heldagstur på turistruten «Golden Circle», får du med deg tre av landets mest kjente attraksjoner på én dag: den geotermiske kilden Geysir, Gullfoss, og nasjonalparken Þingvellir.

En tur til den blå lagune er et must for deg som vil ha følelsen av å være på et spa ute i det fri, og er du glad i dyr, bør du få med deg en ridetur på Islandshest.

I sentrum av Reykjavik finner du også en rekke barer, restauranter og shoppingmuligheter.

På dette hotellet bor du pent og sentralt.

Finn rimelige flyturer til Island her.

Costa Rica

Costa Rica er full av vakker natur, spektakulære fossefall og utrolige utsikter.

Costa Rica er et vakkert og eksotisk land, og et av de tryggeste landene i Mellom-Amerika å reise alene. Her kan du virkelig oppleve la «Pura Vida», altså et liv fylt med optimisme, takknemlighet og lykke.

På Costa Rica kan du blant annet se vulkaner, lære deg å surfe, dra til en av de mange nasjonalparkene eller dra på rafting – her er mulighetene uendelige.

Vi anbefaler for eksempel en tur til «Poás Volcano National Park», hvor du kan se vulkanen Volcán Poás og en båttur i jungelen hvor du kan oppleve eksotiske dyr på nært hold.

Finn hoteller i Costa Rica her.

København

København har noe å by på for alle.

Hvis du ikke vil reise så langt, så er det alltid hyggelig med en tur til København. Lev som en ekte danske og ta en sykkeltur rundt i byen. Hvis du er interessert i mote, så ta en tur til noen av byens mange vintagebutikker, for eksempel København K og Time’s Up Vintage.

Dra en tur til Tivoli og ta en tur med båt langs elva i Nyhavn, eller en tur til den vakre botaniske hagen.

Manon Les suites er et av Københavns vakreste og mest unike hoteller. Her bor du i jungelaktige omgivelser midt i byen. Se hotellet her.

Finn rimelige flybilletter til København her.

Mexico

Opplev noen av de vakre cenote-hulene i Mexico.

Mexico er et fargerikt, eksotisk og spennende land som alle bør oppleve. Playa Del Carmen og Tulum er to av områdene som regnes for å være tryggest å reise til alene.

Disse områdene ligger på Riviera Maya-kysten og er kjent for sine vakre strender og turkisblått vann. Utforsk de gamle mayaruinene i Tulum, ta en svømmetur i de naturlige cenote-hulene, og utforsk livlige strandklubber og restauranter.

Cancun er et annet populært område hvor du blant annet kan nyte fantastisk meksikansk mat og leve strandlivet. Her går det også an å ta båt ut til paradisøyer som Isla Holbox og Cozumel.

Her kan du bo i vakre omgivelser i Tulum.

Finn rimelige flybilletter til Mexico her.

Les også: 6 destinasjoner for deg som elsker øl

Følg oss på Instagram: