Reise til Cannes: Tips for å planlegge den perfekte ferien på den franske rivieraen

Cannes, kjent for sin berømte filmfestival og luksuriøse livsstil, er et populært reisemål langs den franske rivieraen. Hvis du planlegger å besøke denne glamorøse byen, har vi samlet noen nyttige tips for å hjelpe deg å få mest mulig ut av ferien din.

Denne teksten er skrevet med støtte av OpenAI.

Leter du etter den perfekte sommerferien? Se ikke lenger enn til Cannes, Frankrike. Denne vakre kystbyen har alt – luksus, strender, sol og mange aktiviteter for å holde deg opptatt i sommermånedene.

Enten du ønsker å bo på et femstjerners hotell eller et koselig bed and breakfast, har Cannes noe for enhver smak. Det er mange aktiviteter å gjøre som sightseeing, shopping og utforsking av det lokale kjøkkenet. I tillegg er det mange strender som tilbyr fantastisk utsikt over Middelhavet.

Unn deg en helg eller en uke i vakre Cannes. Bo på et hotell med utsikt over havet som f. eks JW Marriott Cannes.

Denne reiseguiden vil gi deg all informasjonen du trenger for å gjøre turen til Cannes uforglemmelig. Fra å finne de beste hotellene og restaurantene til å utforske severdighetene og lydene i denne vakre byen.

Her finner du hoteller i Cannes.

Ting å gjøre i Cannes

Det finnes mange ting å se og gjøre for turister i Cannes. Her er noen forslag:

 1. Ta en tur langs Croisette: Croisette er Cannes’ berømte strandpromenade, og den er perfekt for å nyte solen og havet. Du kan slappe av på en av de mange benkene eller sette deg ned på en strandklubbene langs havet.
 2. Besøk Palais des Festivals et des Congrès: Palais des Festivals et des Congrès er hjemmet til Cannes’ berømte filmfestival, og det er verdt å sjekke ut selv om du ikke rekker filmfestivalen. Bygningen er vakker og har en interessant historie, så det er verdt å ta en tur innom for å se den. Sett av litt tid- mange står i kø for å ta bilde på berømte trappen.
 3. Gå opp til Le Suquet: Le Suquet er Cannes’ gamleby, og det er en flott plass å utforske med sine trange gater, vakre gamle hus og utsikt over havnen og byen. Du kan også besøke Notre Dame de l’Esperance, en vakker kirke i gamlebyen.
 4. Du kan ikke være i Cannes og ikke dra innom Antibes. Her blir du sjarmert av de gamle bydelene, utsikten over havet
 5. Spaser langs Marche Forville: Marche Forville er Cannes’ sentrale markedsplass, og det er en flott plass å spasere rundt på og se på de ulike mat- og kunsthåndverksstandene. Det er også mange gode spisesteder i nærheten, så det er en perfekt plass å få litt lunsj eller en snack.
 6. Ta en tur til øya Sainte-Marguerite: Sainte-Marguerite er en vakker øy rett utenfor Cannes, og den er perfekt for en dagstur. Du kan ta en båttur til øya og utforske den vakre naturen, besøke Fort Royal, som er et historisk fort på øya, eller slappe av på en av de mange strendene.

Her finner du hoteller i Cannes.

Spise i Cannes

Enten du leter etter en romantisk middag eller bare deilig mat, har Cannes noe å tilby alle. Fra koselige bistroer til fine restauranter, det er noe for enhver smak og pengepung. Så hvis du planlegger en tur til Cannes i sommer, sørg for å sjekke ut de fantastiske restaurantene denne byen har å tilby.

Cannes er kjent for sitt utvalg av fantastiske restauranter, så det kan være vanskelig å velge hvilke steder man skal besøke under ferien. Her er en liste over noen restauranter du kan sjekke ut mens du er i Cannes:

 1. La Mome: En flott restaurant som frister med herlig sjømat, grillet kjøtt og andre franske delikatesser. Dette er stedet du vil se og blir sett. Ikke bli overrasket om du ser kjendiser som Jamie Foxx og Eva Longoria.
 2. Le Park 45: Dette elegante restauranten ligger i hjertet av Cannes og serverer deilig fransk mat i en vakker setting. Deres meny tilbyr en rekke forskjellige retter, fra forretter til hovedretter og desserter.
 3. La Palme d’Or: Denne Michelin-stjernebelønte restauranten ligger innenfor hotellet Martinez og tilbyr en unik matopplevelse med sine sesongbaserte menyer og kreative retter.
 4. Le Bistrot Gourmand: Denne lille og sjarmerende restauranten serverer tradisjonelle franske retter og har en hyggelig atmosfære. Deres meny tilbyr en rekke forskjellige retter, fra lokale spesialiteter til internasjonale klassikere.
 5. La Cave: Er du glad i snegler, muslinger eller and kan du stikke innom denne restauranten. En tidligere slakterbutikk er forvandlet til en koselig sted der god mat og god vin går hånd i hånd.

Hotelleranbefalinger

Her er en liste over noen av de beste hotellene i Cannes:

Hotel Martinez: Dette luksuriøse hotellet ligger rett ved havet og har en fantastisk beliggenhet i hjertet av Cannes. Hotellet imponerer selv de mest kresne gjester. Her kan du benytte deg av fasiliteter som restauranter, strandbar, treningsstudio, privat strand, basseng og mye mer.

Hotel Majestic Barriere: Et elegant hotell som byr på en rekke førsteklasses fasiliteter, inkludert en spa, treningssenter, bar og restaurant.

Le Gray d’Albion: Dette moderne hotellet ligger rett ved havet og har en flott beliggenhet i nærheten av mange av Cannes’ attraksjoner. Er du glad i å være der det skjer, kan dette hotellet falle deg i smak. Dra på shopping, ut for å spise eller løp deg en tur langs stranden.

Le Grand Hotel: Dette vakre hotellet ligger rett ved havet og har en flott beliggenhet i hjertet av Cannes. Hotellet har en rekke fasiliteter som hage, strandbar, treningssenter og privat strand.

Hôtel JW Marriott Cannes: Dette flott hotellet ligger rett ved havet og byens kjerne. Hotellet har en rekke fasiliteter som gjestene kan benytte seg av, som blant annet en spa, treningssenter, bar og restaurant.