Reise til Mallorca: Den store guiden

Det venter en spennende atmosfære rundt hver sving på Mallorca. Vi har satt sammen den ultimate guiden for din neste reise til øya.

Reise til Mallorca
Mallorca byr på mange fine strender, spisesteder og opplevelser. Foto: Milan Botani

Nordmenn elsker å reise til Mallorca, men hvor bør du gå, og hvilke steder bør du unngå? Vi guider deg til den lille øya i Middelhavet.

Her kan få Palma de Mallorca all-inclusive-pass

Her bor du best

Det er mange flotte hoteller på Mallorca. Vi har funnet de fem beste fra hotellnettsiden Hotels.com.

Dreams Calvià Mallorca

Reise til Mallorca
Hotell nær stranden med barer og restauranter. Foto: Hotels

TBH Bamboo Alcudia Hotel

Reise til Mallorca
Et voksenhotell med utendørs basseng og bassengbar. Foto: Hotels

tent Palmanova

Reise til Mallorca
Hotell med frokost inkludert, kun 30 min fra Palma. Foto: Hotels

Hotel Costa Azul

Reise til Mallorca
Fantastisk hotell med gode anmeldelser fra besøkende på Hotels. Foto: Hotels

Hotel Saratoga

Reise til Mallorca
For deg som vil bo midt i Palma. Foto: Hotels

Søk flere hoteller på Mallorca her

Palma Nova: Et godt utgangspunkt

Det er mange fine områder å bo på Mallorca, men ett sted vi anbefaler som base for å oppleve resten av øya, er Palma Nova. Du får mye for pengene, samtidig som du bor nær strandpromenaden, butikker, spisesteder, og kollektiv transport som tar deg til alle steder på øya.

Reise til Mallorca
Alper Apartments er en fin leilighetshotell i sjarmerende Palma Nova. Foto: Booking

Vi bodde på Alper Apartments i Palma Nova, med eget basseng og gangavstand til strand, restauranter og shopping. Bussen stopper rett utenfor, og det var enkelt å komme seg til Palma og andre attraksjoner.

Lokale NOVA eTAPA har kjempegod tapas og ikke minst god sangria.

Av aktiviteter kan du tilbringe en time eller to på Golf Fantasia, hvor du kan spille minigolf. Her kan du velge mellom 18, 36 eller 54 hull. Billettene kostet kun 14 euro per person, og det er mulig å kjøpe mat og drikke mens man spiller.

Reise til Mallorca
For god tapas er NOVA eTAPA et godt valg. Foto: Milan Botani

Når det gjelder dagligvarer, vil du bli overrasket over hvor mye du får for pengene i de lokale markedene. For eksempel koster en kilo saftige aprikoser bare 1,5 euro, og en flaske Corona var bare 1,3 euro. Vi handlet matvarer fra det store supermarkedet EROSKI, noe som passet perfekt siden vi bodde på et leilighetshotell.

Historie og arkitektur i Palma

Palma de Mallorca har ikoniske landemerker som La Seu-katedralen og det historiske slottet Bellver. La Seu-katedralen, også kjent som Palma-katedralen, er et av Europas mest imponerende gotiske byggverk. Byggingen startet i 1229 og ble fullført i 1601, og katedralen dominerer Palmas skyline med sin storslåtte arkitektur.

Bellver-slottet er en imponerende middelaldersk festning som ligger på en høyde rundt 10 minutters kjøretur fra katedralen. Dette runde slottet, bygget på 1300-tallet, er unikt ved at det er ett av få i sitt slag i Europa.

Disse er verdt et besøk, spesielt hvis du er ny i Palma.

Reise til Mallorca
Le Seu-katedralen er en av de mest berømte. Foto: Milan Botani

I Palma finner du bra shopping, herlige spisesteder og kule barer. Mange flotte takterrasser med utsikt over byen, som på Hotel Almudaina, hvor du kan nyte to drinker for kun 200 kroner totalt. Utsikten er fantastisk over Palmas historiske sentrum.

Reise til Mallorca
Utsikten fra skybaren til Hotel Almudaina er flott. Foto: Milan Botani

Ved Le Seu-katedralen bør du besøke Banys Arabs, et populært sted i byens trange gater. Dette er hvor araberne tok bad i middelalderen. Inngangsbilletten koster rundt 3 euro, og du blir møtt av en vakker hage og flott arkitektur fra maurertiden. Hammamer fungerte både som møtesteder og vaskehus, og gårdsplassen med kaktuser, palmer og appelsintrær var et deilig sted å avkjøle seg etter et varmt bad.

Etter en travel dag med shopping eller utflukter i byen, anbefales det å ta en pause og slappe av på gresset under palmetrærne i Parc de Sa Feixina. Det er virkelig et herlig avbrekk fra bylivet.

Palmas lange handlegater er fylt med gode butikker innen klær, mat, sko og suvenirer. For vintage shopping bør du ta turen til UNICO New & Vintage Lab for gode hawaiiskjorter, Levi’s shorts og mye mer.

Beste steder for en cocktail i Palma:

Det hippeste området i Palma de Mallorca

Hvis du liker det urbant, retro og sjarmerende, bør du besøke Palmas kuleste strøk, Santa Catalina. Her finner du flere vegetarrestauranter, designbutikker, yogastudioer og et livlig uteliv.

Reise til Mallorca
En margarita på Soho og Sega, takk. Foto: Milan Botani

En koselig bar med en unik atmosfære er retrostedet The Soho. Her kan du spille gamle spill som Sega Genesis mens du nyter en god margarita. Veggene er dekorert med gammelt 70-tallstapet og kule frisørstoler som gir en følelse av å reise tilbake i tid.

Reise til Mallorca
God tapas på Nola i det urbane strøket av Palma. Foto: Milan Botani

Et annet høydepunkt i Santa Catalina er spisestedet Nola. Her kan du nyte noen av de beste tapasrettene, og porsjonene er store nok til å mette. Vi prøvde friterte pickles, maisbrød, entrecôte, søtpotetfries og kyllinggoujons, og sammen med øl kom regningen på rundt 65 euro. Stemningen på Nola er også fantastisk, med en blanding av meksikansk og jungelaktig atmosfære.

Reise til Mallorca
Nola hadde både god mat og stemning. Foto: Milan Botani

I samme område finner du den veganske restauranten Andres Cosmopolis, hvor du kan nyte en god drink eller fisk på tallerkenen. Bare ta en spasertur i området, så finner du garantert et bra sted å slappe av og nyte noe godt i glasset.

Reise til Mallorca
En god margarita på Andres Cosmopolis. Foto: Milan Botani

Pittoreske Port de Sóller

Opplev sjarmen til Mallorca med en reise på det historiske toget fra Palma til landsbyen Sóller. Toget er fra 1912 og er også kalt for «appelsintoget» fordi det kjører gjennom en vakker appelsinlund. Denne nostalgiske reisen tar deg gjennom vakker natur på omtrent én time. Når du ankommer Sóller, bør du ta deg tid til å utforske de trange smågatene, besøke de lokale markedene og nyte atmosfæren på de sjarmerende fortauskafeene.

Reise til Mallorca
Strandlinjen på Port de Sóller med sine vakre hus blant klippene. Foto: Milan Botani

Etter å ha utforsket Sóller, kan du fortsette eventyret med det gamle toget ned til Port de Sóller. Den idylliske strandpromenaden er som en blanding av Nice og Monaco, med luksuriøse båter som ligger langs havnen. Du kan glede deg til en nydelig strand med krystallklart vann og et utvalg av førsteklasses restauranter som tilbyr fantastisk utsikt.

Reise til Mallorca
Besøk Sóller før du tar trikken videre til strandlinjen. Foto: Milan Botani

Billetter for toget fra Palma til Sóller kan kjøpes på den dedikerte togstasjonen for det historiske toget, og koster omtrent 300 kroner per person. Videre ned til havnen i Sóller betaler du 9 euro per person for toget. Togtidene er fleksible, med avganger hver halvtime, slik at du kan tilpasse reiseplanen din etter dine preferanser.

Søk hoteller i Sóller her

Reise til Mallorca
Strandpromenaden er som tatt ut av et postkort. Foto: Milan Botani

Vi valgte å ta med oss paella til stranden fra Sa Paella Restaurante & Take Away. For 417 norske kroner kunne to personer nyte en deilig paella. Dette stedet, bortgjemt på baksiden av havnen, tilbyr autentiske smaker kun to minutters gange fra stranden. For å gjøre opplevelsen komplett, kan du også ta med deg sangria i pappkopper for å nyte under solen.

Magaluf – bare et partysted?

Magaluf har kanskje et rykte for å være et ustabilt partysted, men det har også en annen side. Dog anbefales det å unngå nattestid hvis du vil slippe unna innkastere som tilbyr gratis drinker og «couple tattoos», eller fulle folk utenfor klubbene.

Vi vandret langs strandpromenaden fra Palma Nova til Magaluf på kun 30 minutter. På veien kan du nyte gode drinker eller synge karaoke på en av de mange barene.

Reise til Mallorca
Shallow Sunclub byr på fin utsikt og gode drinker.
Foto: Milan Botani

Et høydepunkt i Magaluf er det uendelige bassenget på toppen av INNSIDE by Melia Calvia Beach på Shallow Sunclub. Vær oppmerksom på at det koster 25 euro for solseng og tilgang til bassenget hvis du ikke er hotellgjest.

Reise til Mallorca
Shallow Sunclub er verdt å besøke i Magaluf. Foto: Milan Botani

For en god paella, besøk Mesón Español i Magaluf. Her kan du få en smakfull paella for 17 euro per person, en krukke sangria for 15 euro, og sardinene til bare 7 euro er også verdt å prøve.

De vakreste strendene

Mallorca er kjent for sine fantastiske strender, som lokker besøkende fra hele verden. Her er våre tre beste anbefalinger for strandopplevelser under ferien på Mallorca.

Playa de Illete

En lokal strand kun 30 minutter fra Palma med buss. Denne er en favoritt blant både lokalbefolkningen.

Parc Natural de Mondragó

En stor strand med en helt annen atmosfære. Absolutt et must å besøke.

Platja de Muro

En annen strand med myk sand som mel, rent og turkist vann.

Vakre Illetas

Hvis du vil oppleve turkist vann og en sjarmerende atmosfære, bør du besøke den lille feriebyen Illetas, som ligger i samme kommune som Palma Nova og Magaluf.

Illetas er et vakkert sted, perfekt for en rolig ferie nær Palma. Området er eksklusivt, med private leiligheter, villaer og noen få hoteller. Her finner du førsteklasses barer og restauranter, og Palma er bare en halvtime unna med buss.

Med sitt krystallklare vann og pittoreske omgivelser er Illetas ideelt for de som ønsker å slappe av og nyte det beste av Mallorca.

Reise til Mallorca
Stranden Platja Cala Comptessa er helt nydelig. Foto: Milan Botani

Illetas har to små sandstrender, Platja d’Illetas og Platja Cala Comptessa, begge vakre på sin måte. Ved hovedstranden Illetas kan du leie solsenger, parasoller og pedalbåter, og det finnes en restaurant med en utrolig fin stemning. Vi anbefaler deres deilige rekesandwich og smoothies.

Reise til Mallorca
Illetas beach har en fin restaurant på stranden. Foto: Milan Botani

Platja Cala Comptessa er populær blant lokalbefolkningen fra Palma. Hvis du foretrekker å unngå sand, kan du legge deg på klippene. Her finner du også en liten strandbar som selger smakfulle hamburgere og fries. Det anbefales for en svømmetur – vannet er krystallklart og vakkert turkist.

Reise til Mallorca
Du kan også leie solsenger på Illetes beach. Foto: Milan Botani

Mallorca Fashion Outlet

Den beste shoppingen får du på Mallorca Fashion Outlet. Her må du ta toget fra Palma på ca. 15 minutter. Det er stort, bredt og fine kafeer og restauranter på stedet. I tillegg er det en IMAX kino for deg som vil oppleve spansk kino. Her er det fort gjort å tilbringe en hel dag.

Mallorca Fashion Outlet byr på merker som Karl Lagerfeld, Polo, Converse og mye mer.

Sjarmerende Fornalutx

Det finnes mange fascinerende bosetninger på øya Mallorca, men Fornalutx er uten tvil den mest sjarmerende landsbyen – den ligger i hjertet av Tramuntana-fjellkjeden, nær Puig Mayor, øyas høyeste fjell.

Med sine svingete gater, smale trapper og pittoreske steinhus er landsbyen en arkitektonisk perle. Øyeblikket du ankommer, vil du forstå hvorfor Fornalutx har blitt kåret til Spanias vakreste landsby flere ganger.

Søk hotell i Fornalutx her

Reise til Mallorca
Landsbyen i Fornalutx. Foto: getty

Tramuntana-fjellene

Liker du aktive opplevelser i vakre omgivelser, er denne fjellkjeden nord på øya et virkelig godt utgangspunkt. De svingete veiene og stiene i fjellkjeden fører deg til fine landsbyer som er gjemt mellom dalene som Deià og Sóller.

Reise til Mallorca
Du kan se Tramantuna-fjellene fra togturen til Sóller også. Foto: Milan Botani

Du kan starte fra Alcudia og avslutte i Palma. Du kan også se Tramuntana-fjellene fra togturen til Sóller.

Se hoteller i Alcudia her

Golf og moro

Mallorca er et ideelt reisemål for familier med mange barnevennlige aktiviteter:

Golf Fantasia i Palmanova

Et fantastisk minigolfanlegg med tre baner og 54 hull omgitt av tropiske hager, vannfall og huler. Billettene koster 14 euro per person, og det er mat og drikke tilgjengelig på stedet.

Reise til Mallorca
Golf Fantasia er en fin opplevelse for alle aldre. Foto: Milan Botani

Palma Aquarium

Et imponerende akvarium med over 8000 dyr og 700 arter. Barna vil elske haier, rokker og fargerike fisker. Akvariet har også en stor lekeplass og en vannpark.

Western Water Park

Et badeland i Magaluf med et vestlig tema, mange vannsklier, rolige elver, bassenger og et eget område for småbarn.

Katmandu Park

En fornøyelsespark i Magaluf med interaktive eventyrhus, 4D-kinoer, minigolf og vannleker. Høydepunktet er «The House», et opp-ned-hus fylt med optiske illusjoner. Det finnes også en lekeplass og vannpark for de minste.

Disse aktivitetene gjør Mallorca til et fantastisk sted for en familieferie, med noe for enhver smak og alder.

Reisen til Mallorca

Mallorca er lett tilgjengelig med fly fra de fleste europeiske byer. Den viktigste flyplassen, Palma de Mallorca lufthavn (PMI), ligger omtrent 8 km fra sentrum av Palma. Flyselskaper som Norwegian, SAS, og Ryanair tilbyr regelmessige flyvninger.

Søk fly her

Reise til Mallorca
Det er lett å komme seg rundt øya med offentlig transport eller leiebil. Foto: Milan Botani

Transport på øya

Fra flyplassen kan du ta buss, taxi eller leie bil for å komme deg til ulike deler av øya. Offentlig transport er godt utbygd, og busser går regelmessig mellom byene.

Her kan du leie bil

Søk hoteller på Mallorca her

Les også: Mallorcas lekreste hoteller