Slik får du en perfekt reise til New York

En reise til New York bør inneholde shopping, god mat, og timesvis med vandring gjennom de kule og innholdsrike kvartalene.

New York byr på mange opplevelser. Foto: getty

Byen er stor og det kan være overveldende for en som er ny i det store eplet, så her er våre beste tips til hvor du bør bo, spise og shoppe i New York. Vi har også samlet Reisetips-redaksjonens 10 beste tips, for en vellykket reise til New York, slik at du kan få en optimal opplevelse.

Start reisen til New York og finn direktefly hos Momondo!

3 luksushotell i New York som anbefales:

Det er mange luksushoteller i New York, men vi har plukket ut tre absolutte perler. Her kan du virkelig leve deg inn i virkeligheten til de rike og berømte, og trekke inn amerikanernes versjon av luksus og oppvartning.

The Langham Fifth Avenue

Dette hotellet har som navnet tilsier en strålende plassering i den kjente gaten 5th Avenue. Her får du også store rom, som slettes ikke er normalen i New York, en herlig spaavdeling og døgnåpne treningsfasiliteter.

Hotellet ligger midt i hjertet av New York, og bedre service og komfort skal man lete lenge etter. Personalet er helt fantastiske og vi kommer definivt tilbake neste gang vi reiser til New York, skriver en fornøyd gjest på hotels.com.

Her finner du hotellet

Four Seasons Hotel New York

Dette kjente og beryktede hotellet ligger i nærheten av Central Park og har et glimrende omdømme.

Hotellet har de fleste servicetjenester tilgjengelige, som et spa med full service, betjent parkering, limousin- og privatbiltjenester, barnepass på rommet og mye mer. Her får du oppleve det beste av New York i kort gåavstand, som shoppingmekkaene Barney’s og Bloomingdale’s, Rockefeller Center og Midtown.

Se mer av hotellet her

The Ritz-Carlton New York, Central Park

Hvis du har lyst til å våkne opp, kikke ut på Central Park, for så å gå ut i New York så sentralt som du kunne ønske deg så er dette hotellet for deg.

Det er en grunn til at svært mange folk fra byen drømmer om å ha bryllupet her, og deres afternoon tea er riktignok en britisk oppfinnelse – men her gjort med så mye stil at du nesten skulle tro at du befant deg på et adelig teselskap i England. Loungen på hotellet er åpen hele døgnet med mat, drikke og muligheten til å slappe av.

Finn ut mer om hotellet her

Flere hotelltips for din reise til New York:

Det er verdt å ta seg turen ut fra «gryta» i Times Square, og New York tilbyr fantastiske områder som er verdt å oppleve. Vi har derfor funnet de beste hotellene i populære Downtown Manhattan og trendy Brooklyn.

Soho Grand Hotel

Dette er hotellet hvor du plutselig kan dulte borti Gwyneth Paltrow, Heidi Klum eller Kevin Spacey. Hotellet er plassert midt i Tribeca og i kort gåavstand til det meste. Hotellet kalles det originale boutiquehotellet i byen, og hotellet er elsket for de store hotellrommene.

Les mer om hotellet

Kimpton Hotel Eventi

Dette hotellet er i Chelsea-distriktet, rett ved Manhattan og teaterdistriktet. Selv sier hotellet at det er en opplevelse like mye som et hotell, og det kan nok stemme. Restauranten Humphrey er en virkelig verdt en visitt, spesielt hvis du kan sitte ute. I tillegg er det live jazz der hver onsdag og torsdag, og får du et rom i høyden kan du legge deg til en av New Yorks beste utsikter.

Se mer av hotellet her

Les også: De 10 beste hotellene i New York

1 Hotel Brooklyn Bridge

Dette er et enestående hotell, som vil ta pusten fra deg. Ikke minst er det et miljøvennlig hotell, men det har også en utrolig utsikt mot Manhattan og Brooklyn Bridge. På takterrassen kan du kose deg i bassenget, eller få servert deilige småretter og drinker. Oppdag det urbane New York og spis verdens beste pizza i dette kule området.

Du finner hotellet her

Se flere bilder av hotellet som er designet av lokale arkitekter med miljøvennlige materialer

Gansevoort Meatpacking

Dette er hotellet som lokker til seg de unge og sosiale, takket være det moderne designet og den populære takterrassen med utsikt mot Downtown Manhattan. Hotellet tilbyr blant annet spa med full service, et døgnåpent helsestudio og en nattklubb. I nærheten ligger New Yorks populære utesteder og restauranter, så i dette området kan du leve som Sex & the City!

Les mer om hotellet her

New York, New York. Foto: getty

Opplev fantastisk mat og drikke på din reise til New York

Det er utrolig mange gode steder å spise i New York, og enkelte av stedene er også en opplevelse i seg selv. Ett slikt sted er The Russian Tea Room. Restauranten ved Central Park ble åpnet i 1927 av medlemmer av The Russian Imperial Ballet, og ble raskt et møtested for underholdningsindustrien.

Rowan Atkinson giftet seg på restauranten, og Madonna jobbet der en gang som garderobedame. Balthazar er en populær fransk bistro midt i SoHo, hvor du må booke bord god tid i forveien. Her yrer det av kjendiser, kunstnere og kule New Yorkere. Restauranten er rett og slett et must på din reise til New York.

Sadelle’s er en annen populær restaurant, med et eget bakeri i midten av restauranten, som serverer de beste bagelsene du vil smake i ditt liv. Her får du de beste råvarene i en yrende New York-atmosfære. Lunsj eller brunsh her anbefales på det varmeste!

The Butcher’s Daughter i Soho er en klar frokostfavoritt, og her kan du fråtse i friske smoothies, digg avokado og varm kaffe sammen med kule New Yorkere. Alle rettene er svært Instagramvennlige, også kan du fortsette dagen på shopping i New Yorks beste område, eller se på kul gatekunst i SoHos gater.

Våre 10 beste New York-tips

1. Kikk på Bergdorf Goodmann, kjøp på Century 21. (754 Fifth Avenue og 22 Cortland Street)

2. Ikke ta bussen i rushtidene. Undergrunnen er din beste venn. Ta den første dagen så du er i gang. Taxi kan til tider være svært vanskelig å få tak i.

3. Opplev Bryant Park (livemusikk, gratis wi-fi og film hver mandag på storskjerm er blant grunnene)

4. Kjøp New York Times med en gang du lander. When in Rome…

5. Dra til Brooklyn for å kjøpe pizza (eksempelvis Grimaldi’s).

6. Vurder tre-timers turen med båt (Circle Line) som viser deg hele Manhattan og områdene rundt. Gjør det tidlig på turen for best utbytte. Hvis du har dårligere tid så velg Staten Island Ferry, den er gratis.

7. Skal du besøke Empire State Building så kjøp billetter på forhånd på nett, og gå helt opp til 102.etasje. Gjør det også tidlig (åpner klokken 8). Husk at et besøk tar minst to timer. Vi anbefaler likevel Rockefeller Center og Top of the Rock – bedre utsikt, blant annet over Central Park.

8. I taxi tipser du 15 prosent, når du leverer fra deg klær på restaurant tipser du en dollar per plagg, hvis noen bærer koffertene for deg så er en dollar per koffert riktig. På restaurant og i barer tipser du mellom 15 og 20 prosent alt ettersom hvor god service du får. Husk: Dette er lønnen til de som jobber der.

9. Spis frokost ute i stedet for på hotellet. Hotellfrokost er ofte ikke inkludert i prisen, og New Yorks restauranter har noen av verdens beste frokoster.

10. Ha med deg gode sko!