Det finnes kun ett Tokyo

Tokyo har gått fra å være en liten fiskerby, til å bli Japans midtpunkt og et av verdens førende forretnings-, handels- og industrisenter.

Storbyen Tokyo bør oppleves- Foto: getty

Den hypermoderne storbyen som rommer 12 millioner mennesker, er i tillegg en pioner innenfor teknologi, på samme tid som den fortsatt er svært bundet av landets gamle tradisjoner. Ingen storby sies derfor å være så motsetningsfylt som Tokyo.

Har du planer om å reise hit eller ønsker du en lengre tur i nærmeste fremtid, men usikker på hvor du skal dra? Da bør du lese videre. Vi guider deg gjennom den fascinerende byen, og forteller deg hvorfor dette reisemålet er et must for reiseglade og opplevelseslystne mennesker.


Byen med de mange bydelene

Tokyo har ikke ett sentrum, men bydeler i byen som er oppdelt i hele 23 distrikter. Vi har plukket ut fire ulike bydeler du bør besøke når du er i storbyen og hvor du bør bo under oppholdet.

Shibuya

Den fargerike bydelen Shibuya er bedre kjent fra filmen Lost in Translation og huser verdens travleste fotgjengerovergang. Bydelen ser ut som New York med japanske skilter, og myldrer av urban og trendy ungdom. Når du er i denne bydelen bør du få med deg Center Gai, som er en smal gate som huser Japans unge motedesignere og er fullpakket av klesbutikker, musikkbutikker og spillhaller. Sjekk også ut Bunkamura, et kunstmuseum og scene for byens film og teaterstykker og Hikarie, en massiv bygning bestående av restauranter, gallerier og teatre.

En av verdens travleste gater. Foto: getty

I denne bydelen kan du bo rimelig på dette flotte hotellet som ligger rett i nærheten av Yoyogi-parken, eller slå på stortromma og overnatte på det eksklusive hotellet Cerulean Tower Tokyu Hotel.

Tre luksushoteller i Tokyo:

The Peninsula Tokyo

Park Hyatt Tokyo

Conrad Tokyo


Harajuku

Harajuku-området er blitt verdenskjent som Japans sentrum for gatemote. Opprinnelig referer Harajuku til gatene og bydelene rundt togstasjonen Harajuku Station, men i de siste årene har Harajuku også blitt et synonym for  den helt spesielle og kreative tenårings- og motekulturen i området.

Bydelen du bør få med deg. Foto: getty

Her er det snakk om unge mennesker utkledd som rollefigurer fra spill, serier eller bøker, etterlikning av artister eller kjendiser, eller bare påkledning i egen spesiell stil. Denne trenden gjør området attraktivt for turister, og vi garanterer at du vil ha vanskeligheter med å trekke til deg øyne om drar hit.

Rimelig favoritthotell i Harajuku: Tokyu Stay Aoyama Premier 


Shinjuku

Området Shinjuku er svaret på det klassiske Japan. Området prydes av store parker med shintotempler og botaniske hager. Tar du en tur til Metropolitan Goverment Building som ligger i området, der kan du (helt gratis) stige opp i høyden av bygget og oppleve den flotte utsikten av Fujifjellet.

Beveger du deg nedover de rolige smågatene som ligger parallelt med hovedgatene i området, finner du små og intime spisestedet og barer som vil gi deg en opplevelse uten om det vanlige.  Sjekk også ut Shinjukus shoppingområde, hvor du finner store varehus som for eksempel Isetan.

I Sihnjuku anbefaler vi disse to hotellene:

Shinjuku Washington Hotel Main

Shinjuku Prince Hotel


Minato

Bydelen Minato blir sett på som det sentrale Tokyo, og huser kjente attraksjoner som blant annet Tokyo Tower, Roppingi Hills (et moderne underholdnings- og shoppingkompleks) og Zōjō-ji Temple (et eldgammel vakkert buddistisk tempel).

I denne bydelen anbefaler vi dette eksklusive hotellet eller hvis du skal reise i en større gruppe/familie, kan disse tre hotellene være et godt alternativ.

To hoteller for større grupper/familier:

Tokyo Toranmon Tokyu REI Hotel

Shiba Park Hotel


10 ting du bør du gjøre i Tokyo

1. Besøke det Buddhistiske tempelet Asakusa

2. Shoppe billig elektronikk i «Electric City» i Akihabara

3. Spise tradisjonell japansk mat på restauranten GYOPAO

4. Besøke Tokyo Tower – Tokyos svar på Eiffeltårnet

5. Ta turen innom Tsukiji Market – verdens desidert største og mest travle fiskemarked

6. Se en sumobryterkamp – som er landets nasjonalsport

7. Spasere i vakre Yoyogi Park

8. Gå over Shibuya Crossing – det folkefylte overgangsfeltet kjent fra Lost in Translation

9. Besøke Keiserpalasset

10. Syng karaoke i karaokebarene som man finner i nesten hvert eneste nabolag


Viktig å vite

Alle reiseguider sier at den enkleste måten å komme seg rundt i Tokyo på er med t-banen, men om du har tenkt til å følge dette er det er par ting du bør forberede. Kjøp med et kart fra Norge! Alle kart der nede er på japansk, og de er ikke enkle å skjønne.

Skal du klare å finne frem på egenhånd er du avhengig av et norsk kart, her er det rekorder av små smug og trange bakgater så det er veldig enkelt å gå seg vill. Om du skal være helt sikker på at du kommer frem til rett tid så anbefaler vi taxi, dette er ganske så billig og alle har taksameter så du behøver ikke å avtale pris på forhånd.

Vi kan også nevne at det ikke er noen som helst form for tipse-kultur i Japan. Om du gir litt ekstra penger enten det er i taxien eller på restauranter vil de bli overrasket og mest sannsynlig spørre deg om det er riktig. Ikke glem: Man skal slurpe når man spiser nudler. Alt annet regnes som uhøflig.

Det er mange opplevelser som venter på deg i Tokyo. Foto: getty

Reisen til Tokyo

Det er ingen direkte fly fra Norge til Tokyo. Normalt bør du regne en reisetid på 14-16 timer, inkludert mellomlanding.

Her kan du finne flyturen som passer for deg

Bestill hotell her


Kjente hoteller fra filmens verden

Et slikt hotellopphold vil garantert være med på å løfte hele reiseopplevelsen. “Fifty Shades of Grey” | The Heathman Hotel, Portland, USA De som har lest “Fifty Shades of Grey” kjenner igjen The Heathman Hotel. Her hadde Christian og Ana et av sine første møter. Hotellet har spesielle tilbud for par som vil krydre oppholdet, […]