Reiseguide til Alicante: En av Spanias mest elskede turistbyer

Alicante. Foto: Getty Images

Lurer du på hva du kan gjøre i den tilgjengelige byen? Her er vår store reiseguide til Alicante.

Alicante har vært blant nordmenns favoritt i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsakelig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen. Det er ikke uten grunn at denne byen er så populær. Greske sjøfolk brukte havnebyen som en handelspost for ca. 3000 år siden, og ga det greske navnet Lucentum, etter at Publius Cornelius Scipio erobret området. Alicante hadde en tydelig gresk karakter, før den fikk arabisk kontroll fra ca. år 700 frem til 1246.

Her finner du utflukter og andre ting å gjøre i og rundt Alicante. Hva med vinsmaking hos Alicantes vingårder?

I dag tilhører byen Valencia-regionen, og hele området er tospråklig; spansk og valensiansk. Du kan altså finne mye informasjon som er på begge språkene. Alle kan finne seg til rette i Alicante, enten om dere er middelaldrende par, partyløver eller en barnefamilie.

Her finner du hoteller i Alicante

Gamlebyen El Barrio

Kirker som bærer med seg spennende historier, bygårder, sjarmerende små butikker og utallige tapasbarer. El Barrio er der det skjer. Gamlebyen er stedet for «pub til pub», ettersom du finner mange studenter som velger å slukke tørsten her. Alicante er nemlig ikke bare en turistby, men også en universitetsby. Du finner mange barer og nattklubber, og langs kysten kan du oppleve mange restauranter med nydelig utsikt.

Tradisjonell mat fra Alicante består naturligvis av sjømat, tapas og ris. Ta en tur til La Piazza for en god porsjon med paella. Overfor El Barrio ligger den sjarmerende bydelen Santa Cruz, som er et ganske koselig sted å spasere rundt i. Gågaten Calle Mayor vekker den livlige delen av byen med mange restauranter på rekke og rad. Har du lyst på sushi kan du stikke innom restauranten Daikichi. Fra takterrassen kan du beundre den spektakulære utsikten over berømte Castillo de Santa Barbara.

Finn hoteller i Alicante her

Finn flybilletter her

Byens stolthet, Castillo de Santa Bárbara

Det sies at du ikke har sett Alicante før du har sett utsikten fra borgen. Castillo de Santa Bárbara er Alicantes landemerke som dateres helt tilbake til 800-tallet, da araberne bygget borgen som på den tiden hadde kontroll over den Iberiske øy. Fra toppen kan du nyte en spektakulær utsikt over Alicante og Middelhavet. For å komme deg opp dit kan du ta heisen fra Postiguet-stranden, leie en bil, eller gå gjennom de gamle bymurene helt til topps. Uansett hvor du befinner deg, ser du borgen 166 meter over bybildet.

Oppdag Alicantes syv hemmeligheter på en guidet byomvisning

Om du har tid, må du også dra til den lille landsbyen Jijona, som ligger mellom fjellene Alcoy og Alicante. Landsbyen ligger 450 meter over havet og har omkring 7500 innbyggere. Du finner ikke så ren og søt honning som i Jijona. For 500 år siden var det her mauriske (arabiske) innbyggere oppfant den lille søtsaken, Turrón, som består av mandler, honning, sukker og eggehvite. Du kan lære om alt dette på Museo del Turrón i samme område.

Finn hoteller i Alicante her

Finn flybilletter her

Badestrendene

Gyllen strand, turkisblå vann og 320 soldager i året tiltrekker tusenvis av turister til Alicante hvert år. Det er mange kilometer med sandstrender i regionen, og det finnes noe for enhver smak; langgrunne og barnevennlige, surfevennlige og skjulte perler.

Stranden San Juan i Costa Blanca er en av de mest populære strendene. Her kan du leie en katamaran og dra på vindsurfing. Playa del Postiguet er den mest sentrale badestranden som er bred og fin med alle fasiliteter som strandbarer og solsenger. Playa de la Albufereta er en annen flott strand du bør besøke. Historisk var det her havnen lå da det en gang het Lucentum, og du kan fortsatt se noe av ruinene fra den greske perioden.

Finn hoteller i Alicante her

Søk etter flybilletter her

Havnepromenaden Explanada de España

Havnepromenaden er en attraksjon i seg selv. Spasér gjennom gatene mens du gjør kupp på suvenirer, kunstgjenstander og klær. Opplev musikalske gateartister, karikaturtegnere og uterestauranter som kjemper om oppmerksomheten din. Svaiende palmetrær strekker seg gjennom hele gaten, og over 6,6 millioner røde, svarte og kremfargede steinfliser dekker promenaden.

Ta deg tid til å se en film på kino, eller spis spansk paella på en av de mange koselige uterestaurantene. Uansett hvor du står på promenaden kan du se majestetiske Castillo de Santa Bárbara. For en komplett opplevelse av shopping i Alicante må du huske å besøke markedet. På havnepromenadens vestside finner du den moderne handlegaten, Avenida de Maisonnave, med sine mange butikker, deriblant to shoppingmarkeder.

Finn hoteller i Alicante her

Søk etter flybilletter her

Finn hoteller i Alicante her

Søk flybilletter her

Her bor du i Alicante

Melia Alicante

Melia Alicante har bra beliggenhet og ligger ved Castillo de Santa Bárbara og på stranden Playa del Postiguet.

Hotel Alicante Golf

Hotel Alicante Golf ligger ved siden av en golfbane og er et bra valg i Alicante. Et innendørsbasseng, en bassengbar og et helsestudio er noe av det du kan se frem til hvis du velger å bo på dette firestjerners hotellet. Andre reisende skryter av de komfortable sengene og den vennlige betjeningen.

Her finner du hotellet

AC Hotel Alicante by Marriott

Hotellet har blant annet en takterrasse og ligger ca. 1,6 km fra Alicante havn. Etter at du har utforsket utendørsbassenget, kan du bestille noe godt å spise i kafeen. Stedet har dessuten to barer/lounger, der du kan slappe av med en drink. Noen andre høydepunkter på dette firestjerners hotellet er en bassengbar, et treningssenter og en snackbar/delikatesseforretning. De komfortable sengene og den vennlige betjeningen får mye skryt fra andre reisende.

Her finner du hotellet

Fakta

– Alicante er hovedstaden i provinsen Alicante
– Provinsen Alicante har 1.845.000 innbyggere mens hovedstaden har 331.577 innbyggere
– Engelsk er mye brukt på grunn av all turismen
– Mer enn 3 millioner turister besøker byen hvert år
– Gjennomsnittstemperaturen er 18 grader. På sommeren er den 26 grader, og på vinteren 11.5 grader
– Mer enn 100.000 av de som bor i Alicante er fra andre land enn Spania.

Kilder: rabatt24.no