Alicante frister med nydelig klima og hvite sandstrender. Foto: Istock.

Reiseguide til Alicante: En av Spanias mest elskede turistbyer

Sjekk vår reiseguide til Alicante. Spanias sjarmerende by er krydret med fantastiske strender, lange utekvelder og paella.

Lurer du på hva du kan gjøre i den eksotiske byen? Her er vår store reiseguide til Alicante.

Alicante har vært blant nordmenns favoritt i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsakelig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen. Det er ikke uten grunn at denne byen er så populær.

Greske sjøfolk brukte havnebyen som en handelspost for ca. 3000 år siden, og ga det greske navnet Lucentum, etter at Publius Cornelius Scipio erobret området. Alicante hadde en tydelig gresk karakter, før den fikk arabisk kontroll fra ca. år 700 frem til 1246.

I dag tilhører byen Valencia-regionen, og hele området er tospråklig; spansk og valensiansk. Du kan altså finne mye informasjon som er på begge språkene, men om du forstår spansk så skal det ikke være noe i veien for å forstå valensiansk heller.

Alle kan finne seg til rette i Alicante, enten om dere er middelaldrende par, partyløver eller barnefamilie.

Søk på hotell her.

Gamlebyen El Barrio

Kirker som bærer med seg spennende historier, bygårder, sjarmerende små butikker og utallige tapasbarer. El Barrio er der det skjer. Gamlebyen er stedet for «pub til pub», ettersom du finner mange studenter som velger å slukke tørsten her. Alicante er nemlig ikke bare en turistby, men også en universitetsby. Du finner mange barer, diskotek og langs kysten kan du oppleve mange restauranter med nydelig utsikt. Tradisjonell mat fra Alicante består naturligvis av sjømat, tapas og ris. Ta en tur til La Piazza for en god porsjon med paella. Sjekk også ut utestedene Coscorrón og La Havana.

Overfor El Barrio ligger den sjarmerende bydelen Santa Cruz, som er ganske koselig sted å spasere rundt på. Gågaten Calle Mayor vekker den livlige delen av byen med mange restauranter på rekke og rad. Har du lyst på sushi kan du stikke innom restauranten Daikichi. Fra takterrassen kan du beundre den spektakulære utsikten over berømte Castillo de Santa Barbara.

Finn hoteller i Alicante her.

Søk flybilletter her.

Byens stolthet, Castillo de Santa Bárbara

Det sies at du ikke har sett Alicante før du har sett utsikten fra borgen. Castillo de Santa Bárbara er Alicantes landemerke som dateres helt tilbake til 800-tallet, da araberne bygget borgen som på den tiden hadde kontroll over den Iberiske øy. Fra toppen kan du nyte en spektakulær utsikt over Alicante og Middelhavet. Ta heisen hit gjennom Postiguet-stranden til 20 kroner. Ellers kan du leie en bil ,eller om du er sprek, kan du velge å gå gjennom de gamle bymurene helt til topps.

Uansett hvor du befinner deg i Alicante, ser du borgen 166 meter over bybildet.

Om du har tid, bør du også prøve å få sett den lille landsbyen Jijona, som ligger mellom fjellene Alcoy og Alicante. Landsbyen ligger 450 meter over havet og har omkring 7500 innbyggere. Du finner ikke så ren og søt honning som i Jijona.

For 500 år siden var det her mauriske (arabiske) innbyggere oppfant den lille søtsaken, Turrón, som består av mandler, honning, sukker og eggehvite. Du kan lære om alt dette på Museo del Turrón på samme område.

Finn hoteller i Alicante her.

Søk flybilletter her.

Badestrendene

Gyllen strand, turkisblå vann og 320 soldager i året tiltrekker tusenvis av turister til Alicante hvert år. Det er mange kilometer med sandstrender i regionen, og det finnes noe for enhver smak; langgrunne og barnevennlige, surfevennlige og skjulte perler.

Stranden San Juan i Costa Blanca er en av de mest populære strendene. Her kan du leie en katamaraner og dra på vindsurfing.

Playa del Postiguet er den mest sentrale badestranden som er bred og fin med alle fasiliteter som strandbarer og solsenger. Playa de la Albufereta er en annen flott strand du bør besøke. Historisk var det her havnen lå til da det en gang het Lucentum, og du kan fortsatt se noe av ruinene fra den greske perioden her.

Finn hoteller i Alicante her.

Søk flybilletter her.

Havnepromenaden Explanada de España

Havnepromenaden er en attraksjon i seg selv. Spasér gjennom gatene mens du gjør kupp på suvenirer, kunstgjenstander og klær. Opplev musikalske gateartister, karikaturtegnere og uterestauranter som kjemper om oppmerksomheten din. Svaiende palmetrær strekker seg gjennom hele gaten, og over 6,6 millioner røde, svarte og kremfargede steinfliser dekker promenaden.

Ta deg tid til å se en film på kino, eller spis spansk paella på en av de mange koselige uterestaurantene. Uansett hvor du står hen på promenaden kan du se majestetiske Castillo de Santa Bárbara over den 166 meter høye bakken.

For en komplett opplevelse av shopping i Alicante må du også huske å avlegge markedet et besøk. På havnepromenadens vestside finner du den moderne handlegaten, Avenida de Maisonnave, med sine mange butikker, deriblant to shoppingmarkeder.

Finn hoteller i Alicante her.

Søk flybilletter her.

Alicante for de yngste

Er det noe som garantert blir en suksess når man reiser med barn, er det å legge turen innom en familiepark.

Terra Mítica er den største og den mest kjente fornøyelsesparken i Alicante. Bli overveldet av sanser og inntrykk på de 3 forskjellige sonene; Egypt, Roma, og Hellas. Parken har en mengde attraksjoner – alt fra de mest rolige til de lynraske.

Du kommer deg lett til Terra Mitica fra kystbyen Benidorm med bussene (nummer 1) som går helt opp til porten på 7 minutter.

En annen opplevelse som barna kommer til å elske er Aqualandia. Tripadvisor har kåret badelandet til den beste fornøyelsesparken i Alicante. I tillegg er parken Spanias aller første vannpark og Europas største.

Mundomar får du barnevennlige show med mye humor. Ta med hele familien på delfinshow, eller besøk dyreparken og la barna bli kjent med dyrenes verden.

Finn hoteller i Alicante her.

Søk flybilletter her.

Her bor du i Alicante

Barceló Asia Gardens Hotel & Thai Spa er perfekt for deg som er på familieferie. Hotellet ligger i nærheten av Terra Mitica.

Her møtes Thailand og Bali på Spanias Costa Blanca. Dette er som en godt bevart hemmelighet i flotte Benidorm. Et drømmehotell som ligger i og omkranser en frodig asiatisk hage. Rommene er store og luksuriøse, bassengområdene og restaurantene er av ypperste klasse.

Et annet perfekt hotell for par som er på romantisk ferie og vil bo på voksenhotell, er The Level at Melia Villaitana Hotel.

Finn flere hoteller i Alicante her.

Søk flybilletter her.

Melia Alicante, Alicante

Melia Alicante har bra beliggenhet og ligger ved Castillo de Santa Bárbara og på stranden Playa del Postiguet. Dette er også det mest bestilte hotellet på Hotels.com.

Fakta

– Alicante er hovedstaden i provinsen Alicante.
– Provinsen Alicante har 1.845.000 innbyggere mens hovedstaden har 331.577 innbyggere.
– Engelsk er mye brukt i Alicante (pga all turismen).
– Mer enn 3 millioner turister besøker årlig Alicante.
– Gjennomsnittstemperaturen i Alicante er 18 grader. På sommeren er den 26 grader, og på vinteren 11.5 grader.
– Mer enn 100.000 av de som bor i Alicante er fra andre land enn Spania.

Kilder: rabatt24.no