Reiseguide: Magiske Mauritius

Vil du oppleve kritthvite strender, unike naturopplevelser eller se eksotiske dyr på nært hold? På Mauritius får du alt dette – og mye mer.

Mauritius sett ovenfra.
Mauritius er spesielt kjent for de undersjøiske fossefallene i havet.

Vil du oppleve kritthvite strender, unike naturopplevelser eller se eksotiske dyr på nært hold? På Mauritius får du alt dette – og mye mer.

Hvis du har lyst til å dra til et tropisk paradis i høst eller vinter, bør Mauritius stå høyt oppe på listen.

Her er det nemlig ikke bare turkist vann og bungalower som på Maldivene, men også en hel haug av andre aktiviteter for de som ikke bare vil ligge på stranden.

I tillegg er Mauritius generelt litt rimeligere og mer liberalt enn Maldivene. Her er noen tips til hva du bør se og hvor du bør bo på Mauritius.

Når er den beste tiden å dra til Mauritius?

Det er høysesong på Mauritius fra november til april, da er det gjennomsnittlig en temperatur på rundt 28-30 grader. Mange mener at oktober til desember er den beste tiden å reise til øya, siden det er da været er mest stabilt.

Men Mauritius har generelt et varmt og tropisk klima, så selv om du besøker øya under lavsesongen (mai til september) kommer det fortsatt til å være varmt.

Hvis du ikke er glad i lange vannskyller, kan det være lurt å unngå å reise til Mauritius i februar, som er måneden med mest regn.

Finn rimelige flybilletter til Mauritius her.

Finn hoteller på Mauritius her.

Dette bør du oppleve på Mauritius

Noen av verdens vakreste strender

Stranden Le Morne på Mauritius. Foto: Getty Images

Selv om Mauritius er mye mer enn bare fine strender, er det åpenbart at mange drar hit mest på grunn av strendene.

Havet er turkist, grønt og blått, og blir ofte tatt bilder av ovenfra, på grunn av de utrolige (men litt skremmende) undersjøiske fossefallene.

Det kryr av vakre strender på Mauritius, men to som stadig vekk trekkes frem som de vakreste er Le Morne og Belle Mare Plage.

Legg merke til at mange av stedsnavnene på Mauritius er franske. Det er fordi en stor andel av befolkningen snakker mauritisk kreolsk, som er et språk som er basert på fransk.

Her bor du på stranden Belle Mare Plage.

Fantastiske dyreopplevelser

Det er gode muligheter for å se delfiner på Mauritius. Foto: Getty Images

Det er mange steder hvor du kan komme tett på eksotiske dyr på Mauritius. Dessverre er ikke alle disse stedene etisk forsvarlige, men noen av dem er det.

Du kan for eksempel snorkle med delfiner, se på sjeldne planter og fugler på Ile aux Aigrettes eller dra på ridetur på stranden.

Finn rimelige flybilletter til Mauritius her!

Det naturlige underverket Chamarel

Chamarel er en helt unik landsby vest på Mauritius. Foto: Getty Images

Et besøk til landsbyen Chamarel er et must hvis du skal til Mauritius. Her kan du blant annet se de utrolige geologiske formasjonene hvor bakken har syv forskjellige farger (avbildet ovenfor) og den vakre fossen Chamarel Waterfall.

Se på guidede turer til Chamarel her.

Perfekt for de spenningssøkende

Utsikt over det frodige landskapet fra helikopter på Mauritius. Foto: Getty Images

Mauritius er virkelig et paradis for de eventyrlystne og spenningssøkende. Her kan du gjøre alt fra å surfe, gå opp til toppen av fjellet Le Morne, ta zipline eller hoppe i fallskjerm og se øya fra fugleperspektiv.

Det går også an å bestille en helikoptertur for å se de undersjøiske fossefallene som er så unike for Mauritius.

Her bør du bo på Mauritius

Det vakre hotellet Constance Belle Mare Plage sett ovenfra.

På Mauritius finner du hoteller og overnattingssteder for enhver smak og prisklasse. Hvis du vil ha luksus, tilgang til golfbane, spa og beliggenhet midt på stranden, bør du sjekke ut Constance Belle Mare Plage (avbildet ovenfor).

Et annet litt mindre og veldig sjarmerende hotell er Veranda Grand Baie Hotel. Her er det også basseng og gangavstand til stranda.

Hvis du prøver å gjøre ferien litt rimelig, kan Toparadis Guesthouse være et godt alternativ.

Finn rimelige flybilletter til Mauritius her.