Reiseguide: Romantisk helgetur til Oslo

En guide for deg som skal besøke Oslo en kort romantisk helgetur. Tips til hotell, restauranter og opplevelser for en helgetur til Oslo.

Oslo

Av Pål Nisja-Wilhelmsen

Skal du besøke Oslo kun for en helgetur for romantikk så er dette reiseguiden du ønsker. De beste tipsene fra oss som bor i byen. Våre tips går ut fra reiser fra fredag til og med søndag. En weekend i Oslo.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Oslo for en romantisk luksus-helg

Skal romantikken blomstre har Oslo veldig mye å by på for den som ønsker deilig luksus. Lander du enten på Gardermoen eller på Oslo S relativt tidlig så starter du på Oslos mest sjarmerende og romantiske lunsj: Brasserie France.

The Thief er en opplevelse for sansene.

Når det er gjort så sjekker du inn på luksushotellet i Oslo: The Thief.

Etter noen deilige benstrekk på de nydelige sengene på hotellet så anbefaler vi en tur ut for å oppleve noe av de mest romantiske tingene som Oslo kan by på.

St. Lars og deres aldeles nydelige Grilla côte de bœuf

For en herlig tøff og veldig god middag så anbefaler vi med hele vårt hjerte en tur på St. Lars. Du skal lete ekstremt lenge etter en bedre biff enn deres Grilla côte de bœuf for to. Verdt hver eneste krone.

En tur forbi slottet er alltid en majestetisk opplevelse.

Vi anbefaler å gå opp til restauranten som ligger på Bislet, det tar en halv time. Turen går forbi Nationaltheateret og gjennom Slottsparken, senere forbi Bislet stadion. En ordentlig Oslo-tur.

Salige Svanen

Etter besøket på St. Lars kan man ta trikken ned til byen. Det tar 15 minutter ned til Stortorvet. Om du så skal avslutte kvelden med en drink i sentrum vil vi anbefale Svanen/DGÆ for en siste drink før man drar tilbake til hotellet.

Dag to i Oslo anbefaler vi å oppsøke Sørenga hvis du er i Oslo på en soldag. Noe det for øvrig er 93 prosent av i Oslo. Selvfølgelig etter at du har spist den helt utrolige frokosten på hotellet, og opplevd litt av det beste Oslo har å by på. Det er tross alt ettermidddagssolen du vil ha her.

Vigelandsparken er en opplevelse. igjen og igjen.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Vakre Vigelandsparken

Om du sjeldent er i Oslo anbefales en tur til Vigelandsparken. Turen opp dit tar 45 minutter til fots, kortere om man velger el-sparkesykkel. Skulle det være en mer regnværsdag, som jo er sjeldent, så anbefales en tur innom den veldig sjarmerende Gimle Kino og en av deres formiddagsfilmer på lørdag. Kinoen har skjenkebevilling både ute og inne.

En lunsj på dag to kan du for eksempel ta på Eckers Cafe i Frognerveien. Anne på landet inne i Frognerparken er også verdt det.

Meksikansk magi

Fra Frognerparken er en gåtur opp til Majorstuen T-bane en fin, kort gåtur (10 minutter). Ta så banen ned til Jernbarnetorget (husk billett), og så ta turen ut på Sørenga. Coyo er vår favoritt der, med sin meksikanske mat, gode service og stemning. Likevel: Først og fremst et sted for sol og med en herlig plassering, og et herlig utgangspunkt for en kveld på byen.

Skal du på veien tilbake til hotellet ha en virkelig høy drink kan du ta heisen til toppen på Munch-museet. Som på veien ut dit er en kunstopplevelse, og på veien tilbake baren med Oslos kanskje kuleste utsikt.

Så får man vurdere hvor mye man går videre ut på byen i Oslo, men på Bjørvika finner du blant annet den kule Hammerhai.

Her kan du booke rom på The Thief