Reiseguide til Trondheim

Norges tredje største by har en kontrast av opplevelser og kulturer.

Først og fremst er Trondheim kjent for å være en teknologiby, en studentby, en kulturby og en matby. I tillegg har Trondheim flere festivaler som arrangeres året rundt – alt innen jazz, blues, rock og pop. Den mest kjente festivalen derimot er Olavsfestdagene, som er Norges største kirke- og kulturfestival. Også Pstereo er en kjent byfestival som arrangeres i sommerhalvåret, og i oktober kan du bli med på UKA-festivalen med berømte artister. Her er 10 grunner til å besøke Trondheim:

Oppdag Trondheim på sykkel

Om du er her på sommertid så er det veldig koselig å ta en sykkeltur når du først har mulighet til det. Trondheim kan faktisk by på flotte sykkelløyper både til og fra sentrum. I tillegg finner du også verdens første sykkelheis, Trampe, en populær attraksjon for både turister og fastboende. Kun en kort sykkeltur unna sentrum kan du gå en tur i Bymarka. Her er det muligheter for både fisking og fine turer på flotte stier. En tur til Nidarosdomen er et must. Olav den Helliges gravkirke ble satt opp rett etter hans død, først som trekirke og så ble en stenkirke senere bygd. Den kirken som i dag finnes ble påbegynt på midten av 1100-tallet, og var en pilegrimskirke for mange kristne i middelalderen.

Bo i nærheten av Nidarosdomen? Her finner du de beste hotellene

Scandic Bakklandet er et godt valg for deg som vil bo i sentrum

Michelin-restauranter

I 2019 ble både Fagn og Credo hedret med 1 Michelin-stjerne, som de første i Trondheim. Her får du selvfølgelig servert eksklusiv mat, og det gjelder å booke bord i veldig god tid.

Britannia Hotell – Trondheims mest eksklusive

Britannia Hotell er en moderne innpakning av en klassisk opplevelse. Hotellet ble først åpnet i 1870 og rommer den kjente restauranten Palmehaven samt Speilsalen, en vinbar, Jonathan Grill og Britannia Spa med mer. Hvis du er på leting etter et romantisk hotell er det definitivt her du skal bo.

Foto: Hotels.com 

Munkholmen

Navnet er nok mer kjent for nordmenn flest på grunn av alkoholfritt øl enn hva det egentlig er. Øya ligger to kilometer utenfor sentrum av Trondheim, og som navnet tilsier har det vært et kloster på øya. Det ble også brukt som rettersted, og var også en stund statsfengsel. Den mest kjente fangen som har sittet der er Peder Schumacher Griffenfeld, som en stund var rikskansler i Norge. Victor Hugo (Les Miserables) har skrevet en bok med handling fra Munkholmen: Han d’Islande. Den omtaler også overnevnte Griffenfeld. Du kan lese boken på fransk her.

Shopping

Shoppingsenteret Sirkus Shopping het egentlig KBS kjøpesenter, og ble åpnet på nytt i oktober 2012. Senteret eies nå av de samme som eier kongresshotellet Clarion Hotel & Congress Trondheim. Litt lenger mot sentrum finner vi Solsiden senter med alle de kjente butikkene. Det ligger rett ved siden av Nidelven og her finner du flere gode spiseplasser rett utenfor. Vi kan for eksempel nevne Olivia og Graffi Grill som er verdt å ta turen til. Er du på jakt etter litt eksklusiv shopping er Bogart.Cosmo i Olav Trygvassons gate eller Høyer et godt valg.

For barna: Pirbadet

Et supert badeland og Norges største innendørs badeanlegg lokalisert på Brattøra i Trondheim. Det er faktisk landets mest besøkte badeanlegg med ca. 385 000 besøkende hvert år. Badet har mange forskjellige aktiviteter som bølgebasseng, boblebad, helsebad, idrettsbad, barnebasseng, strømningskanal, 100 meter fartssklie med lyd-og lyseffekter, tunneler og «magesug».

Ta superfine bilder ved Storfossen

Storfossen ligger i juvet i Homla/Malvik og er Trøndelags nest største fossefall med et fall på 40 meter. Ligger omtrent 45 minutters kjøretur fra sentrum.

Bakklandet

Små og koselige butikker, spisesteder og kanskje et av de hyggeligste områdene i en storby i Norden. En turistattraksjon i Trondheim, men også bosted for mange. Samtidig er det et møtested for studenter, lokalbefolkning og forretningsfolk. En herlig atmosfære som ligger på østsiden av Nidelva. Stedet består av eldre trebebyggelse fra 1600- og 1700-tallet. Om sommeren kan du nyte et glass øl i sola eller delta på bydelens egen festival, Bakklandsdagene, med konserter, marked og utstillinger. På Bakklandet finner du også verdens første sykkelheis, Trampe.

Clarion Collection Hotel Grand Olav

Er du ute etter et designhotell i Trondheim er dette det åpenbare valget.

Opplev Norges beste hotellfrokost

Scandic Nidelven i Trondheim

Scandic Nidelven har vunnet prisen for «Norges beste hotellfrokost» hele 13 ganger og senest i 2019, og er ideelt for deg som vil bo i sentrum av der det skjer. Hotellet har flott beliggenhet i nærheten av Nidelven, ved siden av broen over til Solsiden, som er et av Trondheims mest populære områder. Nidarosdomen, Bakklandet og Gamle Bybro er også i kort gangavstand fra hotellet. Sjekk også ut Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden.

Se flere hoteller i Trondheim her

Fly, tog og buss – mange muligheter

Du kan både ta fly, tog og buss for å komme deg til Trondheim. Hvis du tar det mest miljøvennlige alternativet, toget fra Oslo og over Dovrebanen, så kan du samtidig få med deg den vakre naturen og kanskje er du så heldig at du ser en av de mektige Moskusene som ferdes der. Her finner du fly til Trondheim

Sjekk disse hotellene i hjertet av Trondheim

Trondheim har mange flotte hoteller, bare sjekk disse:

Beste hotell for familier: Radisson Blu Royal Garden Hotel

Se mer av hotellet her

Beste konferansehotell: Clarion Hotel & Congress

Se mer av hotellet her

Beste hotell for romantikk og luksus: Britannia Hotel

Les også:

Kristiansand – en guide til Sørlandets beste hovedstad

Reiseguide Stavanger: En av Norges vakreste byer