Reisequiz: Hvor i verden er dette?

Vi har laget en quiz til alle reiseglade. Test deg selv her.

REISEQUIZ: Vet du hvor i verden dette er? Test deg selv. Bli inspirert til din neste reisemål på samme tid.

Reisequiz skal underholde, men du finner også kanskje inspirasjon til nye steder å reise. I denne quizen vil vi frem til storbyer og land, samt steder du bør vite om. Har du hørt om «Grise-stranden» 🐷 eller landet som er helt fritt for mygg? 🦟

Reisequiz: Innsjøen som er på alles lepper

reisequiz
Denne innsjøen kan du ikke la være å besøke eller høre om når du er i Italia.

Denne innsjøen er kjent som «Jewel of the Italian Lakes», og er en av de mest berømte i Italia. I tillegg er den en av de dypeste innsjøene i landet. Kjendisene elsker å feriere her, og er for alvor blitt en berømt feriedestinasjon etter at kjendisene George Clooney og Richard Branson flyttet dit. Hvilken innsjø er på alles lepper?

Her finner du svaret.

Reisequiz: Storbyen med hele 23 distrikter

reisequiz
Storbyen kjent for sin gatemote, spill, serier og bøker.

Denne storbyen har flest Michelin-stjerner i verden, og er kjent for sine 23 distrikter. Det er særlig én bydel som briljerer med sin gatemote, hvor unge mennesker kler seg som rollefigurer fra spill, serier eller bøker. Byen er i tillegg kjent for sitt robot-hotell. Hvilken storby vil vi frem til?

Du finner svaret her.

Reisequiz: Landet med «Grise-stranden»

reisequiz
I dette ferielandet kan du nyte et forfriskende bad med andre sjarmtroller.

Et land som består av 700 øyer i Atlanterhavet, og ligger nord for Cuba og øst for Florida. Synet av svømmende griser er såpass dagligdags at stedet har fått tilnavnet «Grise-stranden» . Det har snødd her én gang. Christofer Colombus besøkte landet i 1492, hvor trodde han hadde kommet til Øst-Asia. Hvilket land er dette?

Sjekk svaret her.

Reisequiz: Kjent for sin whisky og haggis

reisequiz
Et sjarmerende land med mange opplevelser på lur.

Enhjørning er det offisielle nasjonaldyret til dette landet. Også kjent for sin whisky og matretten haggis. Dette landet har flest rødhårede mennesker i verden. Hvilket land er dette?

Du finner svaret her.

Reisequiz: Øystaten med verdens eldste rom

reisequiz
Et paradis på jord er denne øystaten, hvor også popartisten Rihanna er fra.

På denne øystaten og republikken ble verdens minste slange funnet (10 cm og ikke giftig). Samtidig er det en øy som produserer verdens eldste rom. Staten har en trekantet form, og korallrev omgir mesteparten av øya. Superstjernen Rihanna (34) er herfra. Hvilken øystat vil vi frem til?

Her finner du svaret.

Reisequiz: Landet som er helt fritt for mygg

reisequiz.
Et land for deg som ikke liker mygg, og vil besøke vakre naturlandskap.

Det finnes et land i Norden som er helt fritt for mygg. 10 prosent av landet er dekket av isbreer. Europas nest største bre ligger her, og er 8300 kvadratkilometer stor. Det kanskje mest overraskende med landet er at det er ingen McDonalds å finne. Hvilket land er dette?

Du finner svaret her.

Reisequiz: Verdenskjente «Bloody Mary» ble skapt her

reisequiz
Blir det en «Bloody Mary» langs gatene i denne romantiske byen?

Storbyen er kjent som «lysets by» og har verdens største kunstmuseum. Opprinnelig var byen en romersk by som het «Lutetia» på sin tid. Klassikeren og den kjente drinken «Bloody Mary» til verden i denne byen. Hvilken storby er dette?

Her finner du svaret.

Reisequiz: Regionen med berømte filmer

Oppdag mange fine filmlokasjoner i denne regionen.

I denne regionen finner du moské-katedralen La Mezquita som er landets største. De kan skilte med å ha verdens største produksjon av olivenolje, og at tapas ble oppfunnet her. Regionen er kjent for sitt ørkenlandskap, hvor flere ikoniske filmer har spilt inn sine scener, deriblant «Indiana Jones» og «The good the bad the ugly». Dette er den ikoniske maleren Picassos sitt fødested. Hvilken region vil vi frem til? 👀

Sjekk ut svaret her.

Bildequiz: Hvor er dette?

Er du flink til å kjenne igjen steder? Test dine geografikunnskaper! Vi gir deg en del bilder av forskjellige reisemål som du kanskje kjenner igjen. Fasiten for hvert spørsmål vil du finne under bildet. Kjør quiz! Denne øygruppen kan direkte oversettes til «hundeøyene», men det er egentlig seler det er snakk om. Alle øyene er […]