Santorini: En gresk idyll

Santorini er et eneste stort postkort, med vakre kritthvite hus vegg i vegg i trappegater, blåmalte kirkekupler – og alt med utsikt over nydelig blått hav.

Det er en av de fineste øyene i Hellas. Om sommeren vil refleksjonen av den spektakulære utsikten i lag med de hvitmalte husene ta pusten fra deg. Santorini har alt du trenger hvis du er på utkikk etter en reise du sent vil glemme. Du kan for eksempel oppleve det vakre landskapet og dra på oppdagelsesferd til landsbyen Oia. Få med deg Santorinis velkjente solnedgang fra en av barene i området. Etter det kan du vandre gjennom gatene og ta en titt på småbutikkene som ligger tett i tett. Her selges det typisk greske varer – blant annet sandaler, smykker, oliven, vin og keramikk.

Hovedbyen Fira er den mest sjarmerende – det er her du ser Santorinis berømte hvitmalte hus som ligger ytterst på klippeplatå ca 300 meter over havet. Få dypdykk i gresk historieAkrotiri – en minoisk bronsealderbosetning på den vulkanske øya. Fra havnen kan du sitte på et esel og bli ridd opp til kalderaen – dette er et vanlig transportmiddel å se. Ellers kan du ta en en taubane eller gå omtrent 300 høydemeter. Prisene er lave, og den greske gjestfriheten (og maten) får man heller aldri nok av. Husk å smak på Keftédes – Greske kjøttkaker lagd av kjøttfarse eller lam, med løk og mynte. Øya har mange fine strender, men dette er ingen festøy. Strendene Perivolos og Agios Georfios er begge avslappende strender, som er verdt et visitt. Om det er den spennende greske historien, sjarmerende smågatene, solfylte dagene eller fantastiske panoramaene som utgjør din feriedrøm, så er det hit du bør dra. Du kan også seile til greske øya Mykonos fra Santorini – to feirer i ett smekk.   Les også: Mykonos på sitt aller beste Historien om dagens Santorini (eller Thira som det kalles på gresk), er som hentet ut av mytologien.  Den forteller nemlig om hvordan øya steg opp av havet etter at for om lag 3500 år siden et voldsomt vulkanutbrudd rev øya i biter. Midten av øya forsvant i havet, og ser du øyrestene som er igjen ovenifra, danner de i dag en kjeleform som havområdet i midten henter sitt navn fra. De enorme klippene, mange steder stupbratte, utgjør faktisk kantene i en diger vulkan.   Hotell og fly: Det finnes flere flymuligheter fra Norge, og det er et stort utvalg av rimelige hotell og overnattingssteder på de greske ferieøyene. Bestill flybilletter her.   Les også: De 25 beste hotellene i Hellas 

Et billigere valg midt på øya

4478648_55_z

Hotellet Santorini Mesotopos ligger cirka midt på øya Santorini. Du må leie kjøretøy for å komme deg rundt på øya. Et hotell med god standard og meget hyggelig personale. Det ligger supermarkeder en spasertur unna, så jeg ville anbefalt å kjøpe inn til frokost selv. Den du får servert på hotellet var så som så. Men er du kun på Santorini for å se på solnedgangen og nyte livet med din kjære, er det bedre alternativer lenger ned (det er 5-10 minutters kjøretur til sentrum, og 20 minutter til Oia fra hotellet). Hotellet er et godt valg for venninneturen og unge kjærestepar.

Midt i sentrum av Thira

4219536_121_z

Dette hotellet ligger nesten midt i smørøyet av Thira, den største byen på Santorini. Her kan du nyte gresk luksus og flott utsikt. Du kan til og med få eget svømmebasseng. Høres vel ålreit ut? Hotellet er bygd inn i klippene ned mot havet, som gjør Petit Palace til et godt valg for kjæresteparet.

Et enestående valg

2024808_155_z

Den vakreste posisjonen på Santorini ligger her, 200 meter fra dette hotellet – slottet på tuppen av øya, i Oia. Her samles «alle» for å ta en selfie under solnedgangen. I stedet for å være midt i klynga på den lille samlingsplassen, kan du heller være her – i eget boblebad med forfriskningen i hånda og solnedgangen i bakgrunn. Fristet dette? Da er Andronis Luxury Suites noe for deg.  

Ingen av disse som fristet? Her har du en større oversikt

Bare husk: Er det godt over en kilometer til sentrum av Thira, er det lurt å ha tilgang på et kjøretøy (billigere i lengden enn å ta taxi/hotelltransfer til og fra). Du må besøke landsbyen Oia minst én gang i løpet av oppholdet. Bruk én dag til utflukt. Santorini er som sagt en klasse for seg.  

Gresk luksus på sitt beste

Det finnes noen hoteller som er ganske mye mer enn et sted å sove. Vi fra Laurel Nights har valgt ut fire hoteller som virkelig er verdt drømmen.

Santorini P

Santorini Princess Luxury Spa Hotel, Imerovigli

Det er mange grunner til at dette hotellet har fått toppkarakter. Hotellets plassering gjør at du vil oppleve en av de beste solnedgangene i Hellas. Servicen er ut av en verden, og restauranten på hotellet er av absolutt toppklasse. Se flere bilder av hotellet her

andronis2

Andronis Luxury Suites, Oia

Det er ikke mye som ikke er sexy med Santorini. Dette stedet er virkelig en drøm. Helt ubeskrivelig. Det mest fantastiske utsikten du bare kan drømme om, flotte suiter, utsøkt mat, og et servicenivå du sjelden ser maken til. Utsikten er vakker overalt på øya, men utsikten fra dette stedet er spektakulær. Men det mest romantiske stedet er nok hotellets restaurant som ligger på en stupbratt klippe over havet. Du finner det her.

Astra_topp

Astra Suites, Imerovigli

Astra Suites ligger på klippene ved kalderaen i Imerovigli med spektakulær utsikt over Egeerhavet og solnedgangen. Suitene er kjent middelhavsstil, og imponerer med fargerike ornamenter og detaljer. Enestående opplevelse med noe av den beste servicen du kunne ønsket deg. Du vil ikke finne et bedre sted å bo på på Santorini. Se flere bilder- sjekk pris og tilgjengelighet her

Mystique_topp

Mystique Santorini, Oia

Dette er et flott hotell med sjel, unik beliggenhet og ypperlig service. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Hotellet ligger i Oia, trolig det beste området å bo, i nærheten av flotte severdogheter, markeder og kirker. Hotellet har spa med full service, 22 velutstyrte rom og en utsikt som du bare har drømt om.   Laurel Nights er de absolutte beste nettene og dagene på utrolige hoteller, resorter og andre overnattingssteder. Det er virkelig netter på laurbær, hvor du kan hvile fortjent i den absolutte luksus.