Sjekk disse pub-og barrekordene

bearbeitet__49-2_550x363Verdens minste bar

Her er det en opplevelse å nyte et glass eller to. Det er noen barer og puber det er verdt å planlegge en tur for å oppleve.

The Smallest Whiskey Bar on Earth er kanskje liten, og har rekorden i Guinness for verdens minste bar – likevel har baren på 8,5 kvadratmeter en barliste på hele 204 whiskeysorter. Hvor den er? Sveits, og nærmere bestemt  Santa Maria Val Müstair i Graubünden. Steden ligger i alpene, ikke langt fra den italienske grensen.

Verdens minste pub

index-02

Den minste puben i verden, som alltid er åpen, er visstnok The Rake i London, i hvert fall er det den minste i London. Det er en gourmetøl-pub hvor det hele tiden skiftes ut hvilke øl som serveres fra fat. I tillegg til rundt 130 forskjellige flaskeøl som hele tiden byttes ut. Du finner puben på Borough Market ved Thames-elva. Les også: Den virkelig store London-guiden Mindre er Signal Box Inn, eller The Smallest Pub on the Planet, 5,7 kvadratmeter er den, og har plass til seks kunder. Du finner den i Lincolnshire. Den er likevel stengt om vinteren. Noe som kan ha med å gjøre at den nok tjener mesteparten av pengene sine på den litt større uteserveringen. Sjekk for øvrig The Black Horse Inn også, hvis du liker en pint eller to. Samtidig, The Nutshell, i Bury St.Edmunds, hevder å være den minste virkelige puben i England. Det kan være noe i det. De har i vært fall en himmelsk IPA.

Bury St.Edmunds er en gammel markedsby i Suffolk, 1,5 time fra London og en halvtime fra Ipswich. En historisk viktig by for England, og man kan spore tilbake et kloster helt til 663 i området. Flere historisk viktig bygninger finnes fortsatt her, i tillegg til det største engelskeide bryggeriet – Greene King. Du kan også se Bury Town FC spille fotball utenfor ligasystemet. En ekte, storsjarmerende engelsk by, med et overnattingssted utenfor byen som nesten hadde fortjent sin egen sak: Oak Farm Barn.

Verdens største pub

Den største puben i verden finner du på The Eatons Hill Hotel i Brisbane i Australia. 7 500 kvadratmeter stor er puben den har ni barer og en en egen restaurant. Så pub og pub, fru Blom…

Flest øl på fat

240 øl på fat? Nok for deg? Summits Wayside er navnet, og stedet er Cumming (…) ikke langt fra Atlanta i USA.

Eldste pub/bar

Sean’s Bar i Athlone i Irland opplevde vikingangrep, svartedøden, 100-årskrigen og begge verdenskrigene. Den begynte å servere på 900-tallet(!), og eierlisten finnes inne i baren. I Irland, nærmere bestemt Dublin, finner du historiske Brazen Head – en pub som har vært historisk viktig for mye for Irland helt siden den åpnet i 1198.

3

Den eldste i Storbritannia er The Bingley Arms, fra 953. Den finner du i Leeds. Gammel er også De Vere Oulton Hall. Noe yngre er Ye Olde Trip to Jerusalem, som likevel har gode argumenter for et besøk: Drikkerommene er ganske like som den gangen korsfarerne stoppet her for en pint. Puben er fra 1189. Stedet er Nottingham. Utenfor byen finner du Nelson & Railway Inn. Verdt et besøk! En av de eldste barene i USA er 76 House, og den i New York har beholdt sitt autentiske utseende fra 1686.

Verdens beste bar

Dette kan nok diskuteres, men Tales and Spirits i Amsterdam er en favoritt blant svært mange og leder på nettsteder worldbestbars – noe den har gjort lenge.

Verdens dyreste cocktail

Salvatore’s Bar ved Playboy Club London har rekorden for den dyreste cocktail noensinne – 55 000kr glasset.

Den er likevel billigere enn cocktailen du kan kjøpe på Ritz-Carlton i Tokyo, men det er ikke alkoholen som gjør drinken til 150 000 kr dyr – The Diamonds are Forever kommer nemlig med en diamant i drinken på 1 karat. I Las Vegas kan du kjøpe en drink som er litt billigere – 80 000kr – på Encore Wynn. Denne kommer med et gullkjede. MEN; Den dyreste drinken du kan kjøpe uten noe ekstra i den er Macallan Single Malt Whiskey, 55 år gammel, som serveres på Skyview Bar på Burj Al Arab i Dubai. Prisen? 24 000kr. Med eller uten is?