Skogshotellet i Oslomarka

Vi testet hotellet i Oslomarka som ligger en kort kjøretur utenfor sentrum. Langtidsstekt oksehøyrygg og et rugbrød gjorde oss i ekstase.

Et pusterom utenfor Oslo

Da vi kjørte fra Oslo etter jobb, var det eneste jeg visste om hotellet, at det lå på en høyde i nærheten av Sundvollen, og at utsikten på toppen skulle være utrolig fin.

Det jeg derimot ikke var klar over var at veien som snor seg noen kilometer oppover til hotellet skulle ta pusten fra meg. Vi ble nødt til å stoppe bilen og nyte utsikten før vi i det hele tatt hadde ankommet destinasjonen.

Les om hotellet her

Ro, og mer ro. Det var en deilig stilhet som møtte oss da vi kjørte oppover til Kleivstua.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Naturens ro senker seg

Da jeg kom ut av bilen var det overraskende stille. En stillhet jeg ikke er vant med, i og med at jeg bor midt i Oslo sentrum. Her var det ikke trafikkstøy, det var ingen som prata, ingen during, tuting, snakk eller måkeskrik.

Jeg kunne høre fuglekvitter, men det var en harmonisk melodi og ikke stressende rop, slik jeg opplever byfuglene (les: måkene) i Oslo.

Eventyrlige omgivelser

Da vi kjørte videre opp så vi hotellet i lysningen mellom skogen. Hele området minner om et idyllisk eventyrlandskap med hytter og småhus som står tett i tett. Hotellet selv sier Asbjørnsen og Moe hentet inspirasjon til eventyrene sine her.

Det moderne glasshuset i restauranten tangerer det gamle tradisjonelle uttrykket, og bidrar til en ekstra spesiell opplevelse for gjestene. Her inne kan du spise måltider mens du ser rett ut i naturen.

Måltid med utsikt.

Hotellkos og hytteidyll

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente av hotellrommene, men så for en typisk hotellinnredning – et rom med seng og bad. Det som møtte oss, derimot, var en en stue med sofakrok og peis. Det var var innmari hjemmekoselig og jeg slappet av på en helt annen måte enn jeg vanligvis gjør når jeg bor på hotell. Jeg vet ikke med dere, men ofte ligger jeg bare i senga og scroller på telefonen til jeg sovner, mens her satt jeg i sofakroken og så på blussende ild i peisen til det slokna.

Glem hotellspa, her får du egen sauna

Soverommet var i et separat rom med tilhørende bad og badstu(!). Ja, du leste riktig – badet vårt hadde en egen badstue. Vi fikk riktignok ikke tid til å teste ut badstua, men jeg var helt i ekstase over at muligheten var der.

Perfekt beliggenhet for skogsturer

Vi bestemte oss for å utforske skogsområdene rundt hotellet. Dersom man har lyst til å tilbringe hele dagen ute i skogen kan man leie el-sykler på hotellet, her er det ingen unnskyldning for ikke å kaste seg på pedalene innover skogsstiene. Vi, derimot, tok bena fatt og fulgte skiltingen til «Kongens utsikt» som ligger på 487 meters høyde over havet, og har fått navn etter Kong Karl Johan som besøkte stedet i 1832. Utsikten her er helt fantastisk, pakk med nistepakka di og ta lunsjen her oppe!

Les mer om hotellet her

artikkelen fortsetter etter annonsen

Profesjonell, men personlig

Da middagen skulle inntas fikk vi hele peisestuen for oss selv. Maten fikk vi servert av gjestgiveren selv, Andy Friedrichs, en skikkelig jovial og hyggelig mann som ikke var redd med å tulle med gjestene sine. Det var kanskje dette vi satte mest pris på. For eksempel fikk jeg som svar at «du skal smake og si at det er godt» da han skjenket oppi vin og jeg prøvde å fortelle ham at jeg ikke er noe vinkjenner som vet hva jeg smaker etter.

På menyen

La meg bare begynne med å si at maten var vanvittig god. Med det sagt, må jeg rette oppmerksomheten mot brødet vi fikk mens vi satt og ventet på forretten. Her har Kleivstua skapt magi; norsk loff møter dansk rugsbrød og resultatet er…mageknip.. for jeg stappa ansiktet fullt.

Ikke bare det, men jeg fikk påfyll… og det stoppet ikke der, jeg fikk med meg et helt brød hjem også. Flau, men veldig fornøyd. Fra spøk til alvor, så er brødet de serverer verdt turen dit alene.

Det deiligste brødet du noen gang vil smake.

Forrett nummer 1
Varmrøkt kveite servert med hjemmelaget knekkebrød, pepperrotmajones & urtesalat. Vin: Terrazas Chardonnay 

Forret nummer 2

Grillet minisquash servert med confitert kyllingehjerte & hollandaise laget på brunet smør. Vin: Terrazas Chardonnay 

Hovedrett:

Langtidstilberedt oksehøyrygg & rosastekt okse ytrefilet servert med stekte persillerøtter, glaserte beter, potettimbale & balsamicosaus.
Vin: Pierre Amadieu Côtes du Rhône Roulepierre

Dessert:

Madeirakokte plommer servert med plommeis på marsipanbunn. Til desserten fikk vi servert en kjempegod gin-drink.

Vi nøt den deilige middagen og Andy sine morsomme innslag underveis der han ba meg drikke mer, samtidig som han serverte både mat og informasjon om Kleivstua. Vi la oss den kvelden gode og veldig mette, men fremfor alt, superfornøyde med oppholdet vårt her. Dette hotellet kan vi med hånda på hjertet anbefale!

Book overnatting på Kleivstua her

*Nettavisen har fått natten gratis i forbindelse med omtale av overnattingsstedet. Vi står likevel fritt til å skrive akkurat det vi mener.