Slik reiste vi i 2023

Det er økt etterspørsel sammenlignet med tiden før pandemien, selv under de utfordrende økonomiske forholdene.

Flest nordmenn reiste til denne solfylte byen i 2023. Har du vært her? Sjekk listen helt nederst i saken! Foto: getty

Etter flere år med en pandemi som begrenset reiselivet, etterfulgt av et år preget av økonomiske utfordringer, er reiselysten fortsatt robust. Høye renter, stigende matvarepriser og inflasjon synes ikke å ha hatt en betydelig negativ effekt på reiseaktiviteten.

Se listen helt nederst i artikkelen.

Bangkok er nummer to på listen over steder nordmenn har besøkt i 2023. Foro: getty

Tilbake til solen

Det virker som om alle har lengtet etter å reise igjen etter perioden med hjemmeferier. Hjemmeferier har gjort jobben sin, og nå ønsker folk å vende tilbake til solen og strendene. Mange utforsker nye reisemål, samtidig som mange vender tilbake til sine kjære favoritter.

Reisebyrået Tickets’ statistikk for 2023 viser at bestillingsnivået var 1 prosent høyere enn i 2019. Mens mange kjente reisemål fortsatt holder seg på toppen av listen, har også nye destinasjoner gjort seg gjeldende i 2023, med Spania som det mest ettertraktede landet.

– Det felles temaet er at folk nå reiser for fullt igjen, og det gleder oss, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Sjekk ut dette hotellet i Alicante

Denne byen troner listen på mest besøkte byer i år. Se hvor det er nederst i artikkelen. Foto: getty

Kortere reiser

I løpet av 2023 har kortere reiser blitt stadig mer populære, både når det gjelder avstand til destinasjonen og reisens varighet. Sammenlignet med 2019 har gjennomsnittlig feriedager blitt redusert med omtrent tre dager.

Flyreiser blir også kortere, og Thailand er det eneste reisemålet utenfor Europa som fremdeles holder seg på topplisten.

Europa har opplevd en imponerende økning på ni prosent i bestillingsnivået sammenlignet med 2019. Denne trenden kan tilskrives de høyere prisene på flybilletter som følge av inflasjon, samtidig som reisende foretrekker smidige og bekymringsfrie reiser uten mellomlandinger.

USA har også falt som et populært reisemål, og dette kan skyldes en økning i reisekostnadene.

Se dette ikoniske hotellet i London!

London havner på tredjeplass på listen over årets mest besøkte steder. Foto: getty

– Tross den økonomiske situasjonen nøler mange med å avstå fra feriereisen etter tre krevende år. Mange tilpasser reisevanene etter lommeboken, gir avkall på langturer og velger å bli i Europa. Til tross for økte flybillettpriser ser vi at Sørøst-Asia blir mer populært igjen, og kronen har ikke svekket seg like mye som mot euro og dollar, sier Ellen Wolff Andresen.

De mest populære reisemålene i 2023:

  1. Alicante (10)
  2. Bangkok (1)
  3. London (6)
  4. Gran Canaria (2)
  5. Malaga (Ny)
  6. Mallorca (Ny)
  7. Barcelona (Ny)
  8. Kreta (5)
  9. Antalya (Ny)
  10. Split (8)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt t.o.m. 11. desember 2023 med avreise i 2023. Tallene i parentes viser plasseringen i samme periode i 2019.