Sommer på forskudd i Europas storbyer

I april, mens vi fremdeles trasker rundt i støvletter og vinterjakker mange steder her til lands, har det vært vår i Sør-Europa lenge allerede. Ville det ikke vært herlig å ta en vårtur til en ny storby? Bare tenk deg: trekke i lettere tøy, spise på restaurant utendørs og la vårsolen kjærtegne ansiktet der du sitter og betrakter livet fra en benk i parken. Her ser vi litt på noen av storbyene du kan velge mellom, med gjennomsnittlige dagtemperaturer i april som en pekepinn om hva du kan forvente.

Istanbul (12 grader)

istanbul.bluemosque

Istanbul er en super by og den eneste i verden som ligger i to forskjellige verdensdeler. Adskilt av Bosporos-stredet ligger den ene delen i Europa og den andre i Asia. Det er deilig å besøke Istanbul om våren, for da er det færre turister og dermed bedre plass til å oppleve severdigheter som Topkapi-palasset, Den Blå Moské og Aya Sofia som har vært både verdens største moské og verdens største kirke. Hygg deg på seiltur på Bosporos-stredet og på handletur i den labyrintaktige Grand Bazar.

Her bør du bo:

Four Seasons Hotel at the Bosphorus

Palma de Mallorca (13 grader)

mallorca

Mallorca er mye mer enn strender, grisefester og sangria. Den største byen på øya, Palma, passer også godt til storbyferie. Palma kan skilte med flotte museer, slott, kirker og middelaldergater, samt koselige tapasbarer og fornemme restauranter. Dessuten er Palma et godt utgangspunkt for å besøke større deler av Mallorca. Bakenfor alle strendene finner du ei vakker og herlig øy, særlig om våren når alt er grønt og friskt.

Her bør du bo:

Palacio Ca Sa Galesa

Roma (13 grader)

roma2

Roma er virkelig byen alle burde besøke minst en gang i livet. Gjør det gjerne om våren når amorinene fyller luften. Unn deg et lekkert måltid utendørs på en av de mange italienske restaurantene og slapp av i solen ved Trevi-fontenen. Kort sagt: nyt livet. Få for all del med deg de fantastiske severdighetene i byen, i alle fall Colosseum, Pantheon, Peterskirken og Petersplassen, Circus Maximus og Forum Romanum.

Les mer om romantiske Roma her

Her bør du bo:

Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts

Athen (15 grader)

athens

Å besøke storbyen Athen er å besøke sivilisasjonens vugge. Denne hovedstaden fra oldtiden har en helt spesiell sjarm og er full av historiske minner. I tillegg får du svært god og rimelig mat her, så byen er absolutt verdt et besøk. Om våren er turistene ikke så mange og klimaet behagelig, så det er lettere å virkelig nyte severdigheter som Akropolis og utsikten fra Lykabettos-høyden. Ta også gjerne en tur ut av byen for å oppleve det grønne vårlandskapet.

Les mer om Athen her 

Her bør du bo:  Royal Olympic Hotel

Algarvekysten (16 grader)

alergva

Algarvekysten i Sør-Portugal får vår varmeste anbefaling i denne sammenheng. Kysten fortjener nemlig en enda større popularitet enn den har. Her kan du absolutt nyte varmen, for temperaturen i april kommer ofte opp i over 20 grader. Reis litt rundt og oppdag den spesielle og fabelaktige kysten, havnene og strendene i Algarve. Etterpå kan du vende nesen mot Portugals spennende hovedstad Lisboa som ligger bare 2-3 timers biltur unna.

Her bør du bo:Tivoli Marina Vilamoura