Sommer på forskudd i Europas storbyer

I april, mens vi fremdeles trasker rundt i støvletter og vinterjakker mange steder her til lands, har det vært vår i Sør-Europa lenge allerede. Ville det ikke vært herlig å ta en vårtur til en ny storby i år? Bare tenk deg: trekke i lettere tøy, spise på utendørsrestaurant og la vårsolen kjærtegne ansiktet der du sitter og betrakter livet fra en benk i parken.

Her ser vi litt på noen av storbyene du kan velge mellom, med gjennomsnittlige dagtemperaturer i april som en pekepinn om hva du kan forvente. Vi har også tatt med noen gode priser på flybilletter som du kan finne i REISESØK under Reisetips her på Nettavisen. Klikk på prisene for å se hvilke datoer de gjelder.

 

Istanbul (12 grader)

istanbul.bluemosqueIstanbul er en super by og den eneste i verden som ligger i to forskjellige verdensdeler.

Adskilt av Bosporos-stredet ligger den ene delen i Europa og den andre i Asia. Det er deilig å besøke Istanbul om våren, for da er det færre turister der og dermed bedre plass til å oppleve severdigheter som Topkapi-palasset, Den Blå Moské og Aya Sofia som har vært både verdens største moské og verdens største kirke.

Hygg deg på seiltur på Bosporos-stredet og på handletur i den labyrintaktige Grand Bazar.

Les mer om dette hotte reisemålet her

Fly Oslo – Istanbul t/r i april fra 1.280 kroner

 

Her bør du bo:

Four Seasons Hotel at the Bosphorus

Flere hoteller i Istanbul

 

Palma de Mallorca (13 grader)

mallorcaMallorca er mye mer enn strender, grisefester og sangria.

Den største byen på øya, Palma, passer også godt til storbyferie. Palma kan skilte med flotte museer, slott, kirker og middelaldergater, samt koselige tapasbarer og fornemme restauranter.

Dessuten er Palma et godt utgangspunkt for å besøke større deler av Mallorca. Bakenfor alle strendene finner du ei vakker og herlig øy, særlig om våren når alt er grønt og friskt.

Les mer om hvorfor vi elsker Mallorca  her

 

Se tilbud: Fly Oslo – Palma t/r i april fra 1.216 kroner

 

Her bør du bo:

Palacio Ca Sa Galesa

Flere hoteller i Mallorca

Roma (13 grader)

roma2Roma er virkelig byen alle burde besøke minst en gang i livet. Gjør det gjerne om våren når amorinene fyller luften. Unn deg et lekkert måltid utendørs på en av de mange italienske restaurantene og slapp av i solen ved Trevi-fontenen. Kort sagt: nyt livet. Få for all del med deg de fantastiske severdighetene i byen, i alle fall Colosseum, Pantheon, Peterskirken og Petersplassen, Circus Maximus og Forum Romanum.

Frister det med en tur til Roma, kan du velge mellom å fly fra Oslo eller Torp til Roma t/r i april fra 1.280,- (lang reisetid), eller fra 1.767 for kortere reisetid. Hva vi ville valgt? Følgende flyreise:

Les mer om romantisk Roma her

 

Se tilbud: Fra 1.947 for direktefly

 

 Her bør du bo:

Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts

Flere hoteller i Roma

Athen (15 grader)

athensÅ besøke Athen er å besøke sivilisasjonens vugge. Denne hovedstaden fra oldtiden har en helt spesiell sjarm og er full av historiske minner. I tillegg får du svært god og rimelig mat her, så byen er absolutt verdt et besøk.

Om våren er turistene ikke så mange og klimaet behagelig, så det er lettere å virkelig nyte severdigheter som Akropolis og utsikten fra Lykabettos-høyden. Ta også gjerne en tur ut av byen for å oppleve det grønne vårlandskapet.

Fly Oslo – Athen t/r i april fra 2.605 kroner ved 1 flyskift og fra 3.192,- for direktefly

Les mer om Athen her

 Her bør du bo:

 Royal Olympic Hotel

Sjekk ut flere hoteller her

 

Algarvekysten (16 grader)

alergvaAlgarvekysten i Sør-Portugal får vår varmeste anbefaling i denne sammenheng. Kysten fortjener nemlig en enda større popularitet enn den har. Her kan du absolutt nyte varmen, for temperaturen i april kommer ofte opp i over 20 grader.

Reis litt rundt og oppdag den spesielle og fabelaktige kysten, havnene og strendene i Algarve. Etterpå kan du vende nesen mot Portugals spennende hovedstad Lisboa som ligger bare 2-3 timers biltur vekk.

Fly Oslo – Faro t/r i april fra 2.137 kroner for relativt kort reisetid

Vi fant disse prisene om morgenen 26. januar 2015, og de kan ha endret seg når du søker, men uansett hvor du velger å ta våren eller sommeren på forskudd i kan du finne billige flybilletter og hoteller her på Nettavisen, hvor søkemotorene er stilt til rådighet av Reisesøkemotoren travelmarket.no.

Søk fly selv her

Her bør du bo:

Tivoli Marina Vilamoura

Søk hotell her

 

Kilde: (Travelmarket)