Sommerro: Hvis du er i Oslo må du sjekket ut dette hotellet

Petter Stordalens nye oslo-hotell – kjempeinnvesteringen Sommerro – har både lekre art deco-detaljer og en utrolig god stemning på huset. Mat- og kulturopplevelser står også i kø.

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

Oslos nye storstue

Det har knyttet seg store forventninger til Sommerro som ligger på Solli Plass, ikke langt unna Slottet i Oslo. De siste fem årene har Stordalen og hans selskap Nordic Choice i tett samarbeid med Byantikvaren i Oslo  transformert det ikoniske Oslo Lysverker-bygget til et luksushotell. Eierne har ikke spart på noe og prislappen på det nye hotellet er på intet mindre enn 2,5 milliarder norske kroner. Resultatet er et usedvanlig stilig og gjennomført bygg som er blant de mest interessante hotellåpningene i år.

Enkelte hoteller i luksussegment kan være litt vel formelle, men det er ikke tilfellet med Sommero som byr på en avslappet og koselig følelse gjennom hele oppholdet. Hotellet er stilig designet av den anerkjente arkitekduoen GrecoDeco som har jobbet med hoteller verden over. De er blant annet kjent for arbeidet med London-hotellet The Ned som Sommerro tydelig er inspirert av – samtidig som Sommerro er noe helt for seg selv. Her er alle detaljer, store som små, gjennomtenkte. 


Book overnatting her

Syv restauranter, kinosal og treningsrom

Ekspedisjonshallen – fantastisk utsmykket i sin tid av Per Krohg – fungerer som hotellets hovedpulsåre med yrende liv fra morgen til kveld. Her får du servert alle døgnets måltider, samt en spennende cocktail- og vinliste. Alt dette og mer til lyden av Sommerros egne jazzband som skaper det lille ekstra og en kontinental stemning. Ja, det er nesten så vi glemmer at vi befinner oss i Oslo når vi sitter i det flotte brasseriet! 

Det mangler ikke på tilbud på Sommerro. Med egen kinosal som viser de gode filmklassikere og totalt syv restauranter kan du velge og vrake mellom alt fra gatemat fra Thailand til spanske tapasretter, billig som dyrt. Et av deres mange spennende konsepter er ”brunsj og filmklassiker” som består av en 2-retters brunsj i Ekspedisjonshallen, mineralvann, popkorn og så klart selve visningen. Fremover kan du blant annet velge mellom filmer som The Shop Around the Corner eller Carol, for øvrig nøye utvalgte titler som kler profilen til hotellet godt. I tillegg har Sommerro det  ærverdige badet Vestkantbadet, nå i ny drakt. Her kan du også unne deg en særdeles behagelig behandling om du skulle ønske det.

Ettersom vi begge er glad i å trene når vi besøker hoteller, må vi trekke frem treningsrommet på hele 400 kvadratmeter som noe av det beste vi har opplevd på våre mange hotellbesøk. Det er ikke ofte du får servert kaffe og sprudlevann på gymmen. Tommel opp for det!


Sjekk ut hotellet her

Etterlengtet Oslo-hotell

Svært få hoteller er plettfrie. Det gjelder også Sommero som har enkelte ”barnesykdommer”. Alt fra defekte telefoner på rommene til tidvis mangelfull kommunikasjon mellom de ansatte og avdelingene. Utsjekkingsprosessen kan også oppleves som litt kaotisk. Når det er mange gjester som ønsker å sjekke ut samtidig klokken 12.00 i liten resepsjon, kan du tenke deg hvordan det ser ut. Det skal legges til at de ansatte tross alt er raske på pletten når problemene først oppstår, og de løser det hele med et smil. Med noen justeringer internt så er vi helt sikre på at Sommerro vil hevde seg ytterligere på den internasjonale hotellscenen.

Et nytt Oslo-hotell har lenge vært sårt trengt. Derfor tar vi av oss hatten og sender en stor gratulasjon til Sommerrofamilien med åpningen av Oslos nye storstue. Vi gleder oss til fortsettelsen og ser frem til å nyte en cocktail eller to på takterrassen når det blir varmere i været.  

Her kan du bestille overnatting

Fakta om Sommerro:

Pris: Det finnes mange forskjellige romtyper og pakketilbud på Sommerro. De billigste rommene (Loft Rom) starter på kr. 1990,- for kun rommet. Ønsker du andre opplevelser som tilgang til Vestkantbadet og det fantastiske terningsrommet, kommer det et lite påslag i prisen. Om man sammenligner Sommerro med andre Oslo hoteller i samme liga, er prisen per room ganske overkommelig. 

Standard: Hotellet har gjennomgående høy standard, renslig og vennlig service. Det er heller ikke mangler på tilbud av mat og drikke, ei heller andre opplevelser som spa og et spennende kulturprogram. Mye flott arkitektur og dyp historikk setter sitt preg på hotellet. 

Frokost: Hotellfrokosten serveres i Ekspedisjonshallen. Her kan du velge mellom kokkens egne spesialiteter eller forsyne deg av en herlig frokost buffet som tilbyr ferske bakevarer og deilige pålegg. 

Passer for: Sommerro er hotellet for deg som vil føle på det lille ekstra ved et godt hotellbesøk. Hotellet passer vel så godt for utenbys farene til Oslo borgere som ønsker en liten miniferie i egen by. Om du kun ønsker en drink i baren på Izakaya (hotellets streetfood og cocktailbar i 7 etasje) eller en «afternoon tea» med gode venninner i restauranten, To Søstre, legger hotellet godt tilrette for det. Med andre ord, Sommerro er et møtepunkt for alle mennesker.    

Beliggenhet: Hotellet ligger på Solli Plass, selve hjerte av bydel Frogner i Oslo og knutepunktet for mye kollektivtransport. En kort spasertur og du befinner deg utenfor Det Kongelige Slott eller studerer bilder av Edward Munch på det nye Nasjonalmuseet. Oslos handlegate, Bogstadveien eller Frognerparken er heller ikke langt unna hotellet.  

Forbedringspotensiale: Litt bedre internkommunikasjon blant de ansatte, en bedre løsning på utsjekk prosessen og litt mer varmretter i frokost-buffeten og Sommerro vil være på god vei til å bli et av Oslos beste hoteller.

En av våre lesere gjør oss oppmerksom på at dersom man er 190 cm eller høyere, så vil sengen oppleves som for liten på grunn av de høye tre-rammene som gjør at man ikke kan strekke ut bena fullt. Dette er noe å huske på hvis en høy person, og kanskje hør med hotellet på forhånd om de har en seng uten høy ramme.

Aktiviteter i Oslo