Stavangers ukjente hotellperle, Eilert Smith

Nettavisen har besøkt det nye unike boutiquehotellet, Eilert Smith, i Stavanger. Her får du 12 stilfulle og komfortable rom av ypperste kvalitet.

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

Fra Felleskjøpet til Michelin Restaurant

Det er den anerkjente Stavanger-arkitekten, Eilert Smith som designet dette ikoniske funkisbygget som tidligere huset Rogalan Felleskjøp. Etter en omfattende oppussing, ble bygningen forvandlet om til et levende og moderne hotell som åpnet for gjester i 2019. Da hadde de også fått den spektakulære Michelin restauranten, RE-NAA (to stjerner) med på laget. 

Sjekk ut hotellet her

Ingen spisesal men mat på rommet

Fra vi ankom Sola flyplass, tok det ikke mange minutter før vi sto parkert utenfor Eilert Smith hotell. Der ble vi møtt av hotellverten, Hanne. Etter en behagelig og rask innsjekking fikk vi tildelt hver vår mobil-kode som også fungerte som nøkkelkort. En noe utradisjonell måte å gjøre det på, men smart, moderne og effektiv når hotellet ikke har en resepsjonist tilstede til enhver tid. 

Rommene er veldig gjennomtenkte med egne kjøkkenløsninger, rene og med flere gode, tekniske løsninger. Hotellet har ingen egen spisesal, men de legger godt til rette for at måltidene kan bli servert på rommene. Vi ba om frokost og ble servert perfekt eggerøre, laks, nybakt brød og utrolig god kaffe som bidro til en særdeles god start på dagen.  Les mer om hotellet her

Eksklusiv suite for spesielle anledninger

I tillegg fikk vi en sniktitt på deres mest eksklusive suite, Eilert Smith Residence. Med flott utsikt over Stavanger og stilfullt interiør, er dette et helt spesielt rom som kan benyttes til forskjellige anledninger som bryllup, møter eller bare en romantisk kveld for to.

Om du ønsker en hotellopplevelse utenom det vanlige, hvor du som gjest føler deg godt ivaretatt med eksepsjonell god service og sentralt i Stavanger, da er Eilert Smith et hotell for deg.  Her booker du overnatting.

Fakta om Eilert Smith:

Pris: Eilert Smith huser kun 12 hotellrom i ulike størrelser. De billigste rommene (superior single) ligger på kr. 2690 per natt, mens det blir gradvis dyrere jo større rom man ønsker. For enkelte romstørrelser er minibar også inkludert. Prisene holder seg uendret gjennom året og justeres ikke basert på etterspørsel. Ønsker du det lille ekstra, kan du for noen ekstra kroner pakke inn andre tilbud som fjord cruise, byvandring, mm. 

Standard: Hotellet leverer høy standard på alt fra service, renslighet, mat med mer. Bygget er også arkitekt bygget, så mye fine detaljer rundt omkring på hotellet. Mangel på egen gym, løses ved å tilby gratis inngang til en gym rett rundt hjørnet fra hotellet.

Frokost: RE-NAA leverer en tradisjonell, god og smakfull norsk frokost du kan få servert på rommet til ønsket tid. En morsom vri som gjør dette hotellet litt ekstra spesielt. Dette likte vi!

Passer for: Eilert Smith er for hotellgjester som ønsker en høy standard, særdeles god service, stille omgivelser og god beliggenhet i Stavanger. Hotellet er veldig koselig og intimt med usedvanlig vennlige ansatte som sørger for et minnerikt opphold. Her følte vi at vi var i de beste hender. 

Andre severdigheter: Stavanger har mye å by på alt fra Norsk Oljemuseum til spennende gatekunst. Er du så heldig å være i Stavanger i juni/juli månedskiftet, kan Gladmatfestivalen anbefales.   

Beliggenhet: Hotellet ligger ytterst ved havneområdet Vågen, sentralt i Stavanger, omringet av flotte trebygg og kort vei til det meste i byen. Stjernerestauranten RE-NAA finner du i første etasje.

Forbedringspotensiale: Soverommene er utstyrt med en sensor som gjør at ved den minste bevegelse vil lysene på rommet automatisk skrus på. Dette kan lett justeres, men det tekniske panelet er ikke lett å finne. En av oss opplevde derfor at lyset aldri ble slukket for natten. 

Aktiviteter i Stavanger