Dette er Norges fineste strender

Borestranda

Vi har satt sammen en liste på noen av de mest fineste strendene i Norge.

Hvervenbukta, Oslo

Denne stranden er kanskje Oslos beste. Hvervenbukta ligger ved Holmlia og Oppegård i Oslo – med kort spasertur til Ingierstrand og mange fine turområder. Langgrunn strand med fine dusjmuligheter. Det er også muligheter for å sole seg på svaberg eller store gressplen

Komme seg dit: Buss 83 går fra sentrum til Hverven på ca. 30 minutter. Det tar ca. 20 minutter å kjøre med bil fra sentrum
Sjekk også disse strendene i Oslo: Paradisbukta, Bygdøy Ingierstrand, Oppegård
Her bor du: Clarion Collection Hotel Folketeateret

Orrestranda, Jæren, Klepp

Orrestranda ser kanskje ut som Karibia, med sin lyse og finkorna sand. Denne stranden finner du på Jæren, som har noen av de fineste sandstrendene i Norge. Den er tre kilometer lang og den lengste sandstranden i Norge. Sanddynene er høye, bakdynene er svært bred og fortsetter inn i det uendelige. På friluftshuset kan du ta deg et matbit og se utstillingen om Jæren landskapsvernområdet.

Komme seg dit: Med egen bil eller leiebil. Følg riksvei 507 til Orre. Parkering ved Friluftshuset eller vis a vis Orreparken.
Her bor du: Jæren Hotell

Unstad, Lofoten

Unstadstranden er kjent som Norges surfeparadis, og er en av Lofotens vakreste strender. Her arrangeres surferkonkurransen «Lofoten Masters» hvert år. Faktisk er venstrebølgen i havet ved Unstad en av de beste i verden. De snille sommerbølgene passer perfekt for nybegynnere. Da kommer både familier, voksne og pensjonister for å nyte stranda.
Komme seg dit: Du kan ta fly fra Oslo Lufthavn til Svolvær (2,5 timer). Deretter er det en 1 timers kjøretur til Unstad.
Her bor du: Thon Hotel Lofoten

Refviksanden, Vestlandet

Barnevennlig, store sandflater, tukisgrønt vann. Refviksanden er et lite stykke paradis for alle som vil nyte sol, surfe eller bade. Stranden har kritthvit sand dannet av skjellfragmenter, er rundt en kilometer lang og er tilgjengelig med bil. Det er en parkering på et jorde ved stranden og en liten gåtur ned til den. Her finner du en kommunal campingplass med toalett og dusj.
Komme seg dit: Den ligger nesten fem timer fra Molde (og litt nærmere Ålesund) og nesten tre timer fra Førde. Nærmeste større sted er altså Måløy. Det tar rundt 12 minutter fra Måløy til stranda.
Her bor du: I Måløy finner du et helt greit hotell i Best Western Måløy Hotel, hvis du bor i Førde kan du bo på Scandic Sunnfjord Hotel & Spa. Hvis utgangspunktet er Molde (og, ja, vi er enige i at en biltur på nesten fem timer for å bade er i overkant) så anbefaler vi Molde Fjordstuer.

Groos og Storesand, Grimstad

Det er muligens litt juks, men de to strendene utenfor Grimstad (Storesand er riktignok på Fevik, men det er et steinkast eller to fra Grimstad) slår vi sammen. Groos er et stort område med langgrunne strender, sommerrestaurant, fin parkering og deilige svaberg. Storesand er et offentlig friluftsområde med supre parkeringsmuligheter og svært mange bademuligheter.
Komme seg dit: Kjør med bil til Fevik (3 timer fra Oslo) eller til Grimstad (4 timer fra Oslo).
Her bor du: Når det gjelder hotellmuligheter har du et supert hotell i Arendal som heter Clarion Hotel. https://www.instagram.com/p/BOpBiH_j51_/?taken-at=12141057

Borestranda, Jæren, Klepp

Borestranda ligger på Jæren, og er en av Norges største sandstrender. Surfere elsker de høye bølgene og den silkemyke hvite stranden. Her er det hvitsand så langt øyet kan se. Stranda er omtalt som «Best i Norge for surfing», en av de flotteste i landet og er tre kilometer lang. Du trenger ikke å være profesjonell surfer for å balansere på de høye bølgene. Har du alltid hatt en drøm om å lære deg å surfe, så finnes det egen surfschool hvor det arrangeres «surfweekend».Borestranda er en fin naturopplevelse uansett årstid.
Komme seg dit: Kjøretid fra Stavanger er på ca. 30-40 minutter med bil. Kjør Kleppekrossen/Kleppe, deretter kjører du retning Voll. Før du ser Bore Kirke, må du svinge til venstre og inn på Nordsjøveien. Kjør frem til du ser skiltet Borestranden.
Her bor du: Sola Strand Hotel er dét hotellet du må bo på.

Stad, Hoddevik, Selje

Ytterst på halvøya Stad i Hoddevik, kan du vandre barbeint på hvit strand, omkranset av høye fjellsider. Hoddevik er også favorittstedet til mange norske bølgesurfere. Når du ser det vakre bakdekket med høye fjell og tradisjonelle trehus, skjønner du at du er i Norge og ikke på ei eksotisk øy. Den enorme sandstranden er perfekt for nybegynnere så vel som profesjonelle surfere. Faktisk ble Hoddevik kåret til en av verdens ti beste surfestrender av britiske The Guardian. 
Komme seg dit: Du kan kjøre fra Bergen med to ferger på veien; Oppedal-Lavik og Anda-Lote. Det tar til sammen syv timer å kjøre.
Her bor du: Selje er perfekt for deg som vil besøke Hoddevik.

Stokkøya, Åsfjord kommune, Trøndelag

Litt nord for Trondheim (eller noen timer nord for Trondheim) får du faktisk en av de mest eksotiske opplevelsene du kan ha i Norge. Øya består av et sjøsenter som har en meget fin arkitektur og en super strandbar. En super strand (dog bare 400 meter lang) som innbyr til mye aktivitet. Er du glad i aktive ferier, kan du leie deg kajakk, seiljolle eller SUP-brett . På land kan du spille volleyball eller leie deg sykkel for å utforske øya.
Komme seg dit: Det går buss fra Trondheim sentrum fra holdeplassen hver hverdag. Reisetiden er på ca. 3 timer. Fra Trondheim kan du kjøre med bil mot Ila og til Flakk
Her bor du: Quality Hotel Augustin
Finn flere hotell i Trondheim her.

Brennviksanden, Nordland

Stranden imponerer med myk sand, turkist vann, omkranset av ruvende fjell. Selv om det er er litt vanskelig å reise hit er det absolutt en fin opplevelse.
Komme seg dit: Ca. én timers sjøtur fra Bodø og 3,5 timers biltur nord for Bodø.
Her bor du: Hoteller er det ikke alt for mange av utenom Bodø, spesielt hvis du er ute etter et hotell med gode familiemuligheter. Velg disse hotellene: Clarion Collection Hotel Grand, Radisson Blu Hotel og Skagen Hotel.

Sjøsanden, Mandal

Finkornet sand, ca. 800 meter lang og ekte sydenstemning. Kombiner gjerne strandopplevelsen med badeland (Sørlandsbadet). Det ligger riktignok i Lyngdal, men langt til Mandal er det ikke.
Komme seg dit: Sjøsanden ligger i gangavstand fra sentrum i Mandal – bare 45 km fra Kristiansand
Her bor du: Her finner du Rosfjord Strandhotell.