De beste storbyene for kjæresteturen

Det er lite som slår en skikkelig romantisk storbytur sammen med kjæresten. Kanskje har dere en bryllupsdag eller noe annet flott å feire sammen? Men skal man på kjærestetur så er det visse kriterier som bør være på plass. Disse hotellene har alt du trenger (og litt til), og ikke minst befinner de seg på destinasjoner som er perfekte for kjæresteturen. Hva med å overraske kjæresten med en tur til en av disse hotellperlene?


Barcelona – Mandarin Oriental

Mandarin Oriental, Barcelona, Barcelona

Barcelona har alt – en deilig strand, spennende arkitektur, shopping og ikke minst god mat (tapas!). Her kan du og kjæresten virkelig få mye ut av turen. Drar dere om sommeren kan dere tilbringe dagene på stranda, og bruk kveldene på de mange sjarmerende tapasbarene. Men de ønsker deg velkommen på denne tiden av året også. Og har dere ikke vært i Barcelona før, må dere så klart også få med dere La Sagrada Familia, Parc Güell og Gaudis særegne bygninger. I tillegg huser byen andre interessante severdigheter som blant annet Picassomuseet, Miro-museet, Dali-musset, et historisk museum, et arkeologisk, et maritimt, en dyrepark og en kjent fotballbane (Camp Nou).

barcelona

Det er vanskelig å velge bare ett hotell å anbefale i Barcelona, men til kjæresteturen er Mandarin Oriental et av de aller beste valgene. Hotellets beliggenhet slår det meste, da det ligger midt i en av Barcelonas mest kosmopolitiske gater, Passeig de Gràcia. I den spennende gaten finner du en rekke eksklusive butikker, og ikke minst to av Gaudis viktigste kreasjoner – La Pedrera og Casa Batlló. I tillegg til beliggenheten kan Mandarin Oriental by på en 2-stjerners Michelin-restaurant (Moments), upåklagelig service og et spektakulært spa utstyrt med det siste innen new age tenkning. Er dere glad i fest og moro, er også W Hotel Barcelona et utmerket valg for kjæresteturen.

Her finner du en rekke andre luksushoteller i Barcelona.

Byen Palma på Mallorca er også et utmerket spansk alternativ for storbyturen med din kjære – les mer i vår guide til Mallorcas beste hoteller her.


Praha – Buddha-Bar Hotel

ThinkstockPhotos-459375981

Praha er en vakker og romantisk by, som alle bør besøke minst én gang. I «den gylne byen» kan du og kjæresten oppleve tsjekkisk kultur, nyte god mat og beundre flere av de kjente severdighetene. Slottet, Karlsbroen og St. Vitus- katedralen er blant monumentene du må få med deg, og du skal ikke undervurdere bare det å rusle rundt i de pittoreske brosteinsgatene. I Praha må vi trekke frem Buddha-Bar Hotel. Hotellet er preget av dyprødt, asiatisk-inspirert interiør, og legger opp til sexy stunder for deg og din kjære. Rommene er store, og badene er virkelig noe for seg selv med sine romslige badekar og lekre kunst. Ved ankomst blir du møtt med jordbær og Prosecco, så her er det bare å nyte fra første stund.

Finn flere lekre hoteller i Praha her.


Berlin – Hotel Adlon Kempinski

berlin

Berlin er en av våre absolutte favoritter, både til familieturen,  venneturen og ikke minst kjæresteturen. Her kan dere oppleve kultur, drikke god, tysk øl og shoppe i de mange hippe butikkene. Det er heller ikke noen lang reise, og trenger slettes ikke koste mye. Vil du ha det upscale, classy eller hipt? Uansett hva – du finner det i Berlin! Sjekk ut Friedrichstrasse, Weinmester strasse og KaDeWe for shopping, og Museumsinsel for kulturelt påfyll.

kempinski

I Berlin kan vi på det varmeste anbefale Hotel Adlon Kempinski, en ekte klassiker, til kjæresteturen. Dette er et stort hotell, med over 380 rom som havnet på feil side av muren etter andre verdenskrig. Nå er det en nyoppusset klassiker med alt det man forventer av et virkelig godt hotell. Lorenz Adlon Esszimmer på hotellet har to Michelin-stjerner, men vi foretrekker faktisk Sra Bua by Tim Raue. Du finner også et nydelig spa på hotellet, og luksus fra første sekund.

Her finner du flere luksushoteller i Berlin.


Riga – Dome Hotel & Spa

Riga

Hovedstaden i Latvia, Riga, er med sine 700 000 innbyggere den største hovedstaden i Baltikum, og en skjult perle. Her finner du alt hva hjertet kan begjære av god mat og drikke (Anbefaler en middag på 3 Pavaru Restorans), flotte hoteller til en billig penge hvor vår favoritt er Dome Hotel & Spa, samt en akkurat passe mengde med severdigheter, parker og shopping for en helg. Tross alt så er det viktig å sette av en god del tid til å bare nyte når man er på tur med kjæresten.

Dome

Byen er kjent for å være billig, og forutenom alle skobutikkene i Galerija Centrs og skoutvalget i markedshallene ved togstasjonen, kan du sikre deg lokale varer som ravsmykker, lintøy, lærvarer, håndverk av tre, ullklær som gensere og sokker samt nasjonaldrinken Riga Black Balsam. Mange spennende antikvitetsforretninger finner du også, om du er ute etter en gammel skatt. Riga er også er kjent for sitt tilbud av spa- noe som man kan passe på å legge inn i timeplanen hvis man velger å legge turen til den romantiske hovedstaden i øst. Flyturen hit tar i underkant av 2 timer – noe som gjør at du kan få mer ut av helgen enn om du reiser til hovedsteder sør i Europa. Her kan du sjekke ut flere aktuelle hoteller


Roma – Boscolo Exedra Roma

roma

Roma er byen for deg som liker historie, og som ikke kan tenke deg noe bedre enn å sitte på en idyllisk fortauskafé mens du nyter en caffé macchiato (eller et glass rødvin!) sammen med din kjære. Få med dere de kjente attraksjonene hvis dere ikke har vært i Roma før, og nyt en romantisk tur rundt i Trevi-området hvor du blant annet finner den kjente fontenen. Se gjerne Woody Allens To Rome With Love for å virkelig komme i romantisk humør før dere drar. Alt etter hva du drømmer om, er det mange forskjellige hoteller å velge mellom i vakre Roma. Hvis dere virkelig vil ha en luksuriøs opplevelse, kan vi anbefale lekre Boscolo Exedra Roma.  Dette praktfulle moderne hotellet oser av eleganse!  Hotellet har en strålende beliggenhet ved Spansketappen med kort avstand til det meste, og en nydelig panoramautsikt over Piazza della Repubblica. Her kan dere virkelig nyte utsøkt italiensk mat, og ikke minst en romantisk svømmetur i bassenget du finner på taket. Perfekt hvis dere reiser til Roma når det er sommer! Sjekk også ut Rocco Forte Hotel de Russie og Rome Cavalieri.

Finn flere storslåtte hoteller i Roma her.


Paris – Shangri-La Hotel

Paris, selve kjærlighetens by, er den perfekte storbyen å besøke for kjæresteparet. Gå en romantisk tur langs Seinen, utforsk de sjarmerende gatene i Montmartre og nyt utsikten fra trappene foran Sacre-Coeur. Det er ikke få fantastiske hoteller å velge mellom i Paris, men vi har falt pladask for Shangri-La Hotel.

4028607_64_z

Beliggenheten til Shangri-La kunne rett og slett ikke vært bedre, med fantastisk utsikt til Eiffeltårnet og Seinen rett utenfor dørstokken. Her har du med andre ord kort avstand til det meste av det Paris har å by på, og stedene som er for langt unna til å ta beina fatt kan enkelt nås med Paris’ metrolinjer. Stoppet léna ligger rett i nærheten av hotellet! Selve hotellet er også storslått, og huser hele to restauranter med Michelinstjerner – L’Abeille (to stjerner) og Shang Palace (en stjerne). Her kan dere virkelig nyte livet, etter lange dager på oppdagelsesferd i den vakre byen.

Her finner du flere luksushoteller i Paris.


London – Bulgari hotel & Residences

sunset near Trafalgar square, London, UK

London er et perfekt reisemål for langhelgen med kjæresten. Det er ikke langt å fly, og det er mye å ta seg til uansett hva målet med reisen er. London er en by med fantastiske shoppingmuligheter, teaterforestillinger, museer og parker. For en romantisk parktur litt lengre utpå våren kan vi anbefale å dra innom Kensington Gardens (vest for Hyde Park), hvor dere bare kan rusle rundt eller for eksempel se nærmere på minnesmerkene for Lady Diana. Vil dere få med dere det hippeste av det hippe, bør dere ta turen til Shoreditch. Glem heller ikke Camden, hvor dere kan smake mat fra alle verdens hjørner, shoppe fra de unike markedsbodene og bare se på det yrende folkelivet.

London_Bulgari

Blant Londons mange luksushoteller, kan vi på det sterkeste anbefale Bulgari Hotel & Residences for kjæresteturen.  Her er standarden er så høy, at det kan være vanskelig å velge noe annet senere. Nærmest perfekt som hotell, og et valg du bør ta hvis du vil gjøre noe ekstra spesielt ut av kjæresteturen. Nyt en spabehandling på hotellets lekre spa, hvis dere virkelig vil skjemme dere bort.

Få flere luksustips på Laurel Nights.

  [adservice-comparison-feed]