Dette må du aldri gjøre i London

Det er lett å gjøre dumme turistfeil når man er i utlandet. Og det er mange av dem! Vi har lagd en liste over hva de fleste turister i London gjør feil. Kjenner du deg igjen?

London England
Foto: getty

Sjekk de 10 beste hotellene i London HER!


1. Ikke tro at Tower Bridge er London Bridge

Dette er en vanlig feil som turister gjør: Tower Bridge er ikke London Bridge! Grunnen til det er enkel: en av disse broene er et symbol for London (første bilde) og den andre er berømt for sitt navn verden over. Det er altså navnet man blir forvirret av.

Foto: istock/getty

Det første bildet er Tower Bridge – ikke London Bridge. Typisk turistfeil. Det er dette som er London Bridge:

Foto: Caroline Purser/Getty Images

2. Ikke kjør, gå, eller stå på feil side

Det er fryktelig irriterende for Londonere når turistene står på feil side i rulletrappa. Og de sier gjerne høyt ifra. Når du skal gjennom en gangtunnel og opp en trapp, da går du på den venstre siden. Når du skal ned – da går du også til venstre. Samme regler som i Norge.

yay-854289-digital

Hvis du skal kjøre, så må du alltid ligge ligge til venstre i veibanen, også på utkjøringer, parkeringsplasser og små veier. Selv om det kan være noe uvant for nordmenn å kjøre til venstre, så er det fortsatt mange som leier bil.


3.Ikke stopp midt på Oxford Street

Ikke gjør den vanlige turistfellen og stopp midt på gata for å lese kartet. Stopp heller ved sidegaten og ta en pause. I London horder det av folk i hurtig tempo én vei, og folk går rett frem – uansett hva de støter på. Londonere vet hvor de er på vei og hva de skal.

Finn hoteller i London her

Foto: getty

4. Ikke gå til Buckingham Palace og tro at du skal se dronningen

Det kommer ikke til å skje. Bare glem det. (Hun er nesten aldri der heller, men hvis flagget er til topps på slottet er hun innafor). Finn hoteller i London her

5. Ikke tro at du skal betale på museum

Nei, du skal ikke betale for å besøke Londons populære museer. De fleste museer i Storbritannia som mottar offentlig støtte, tilbyr enten gratis eller superbillige inngangsbilletter. Blant disse er det British Museum, Tate Modern, National Gallery og National Maritime Museum i Greenwich. Finn hoteller i London her

Foto: getty

6. Ikke glem paraply

London er London – det kan regne når som helst. Ta med paraplyen og vær alltid forberedt på at været kan skifte fra sol til nedbør. Finn hoteller i London her

Foto: getty

7. Ikke tro at du kan betale bussbilletten med mynter

I 2014 ble det forbudt å bruke mynter eller sedler for å kjøpe billett i bussen. Alle bussene i London tar kun Oystercard eller debitkort, så ikke skrap frem de myntene du har for å kjøpe billett i bussen! Finn hoteller i London her

Foto: getty

8.Ikke klag på London så de fra byen hører det

Londonere er veldig trofaste, og stolte av byen sin, så hva enn du gjør: ikke diss eller sleng en negativ kommentar om byen deres foran dem. Ikke klag på hotellet, nabolaget du bord ved, eller hva som helst om London egentlig. Dessuten, bør du ikke bli overrasket om du får et «peace»-tegn med håndflaten foran deg. Det betyr alt annet enn «fred på jord» for å si det sånn. Les mer om internasjonale håndbevegelser her.Finn hoteller i London her

9. Ikke kjøp en halvliter midt på dagen (eller tro at du ikke kan spise på puber)

Det er ikke noe feil å kjøpe pils midt på dagen i London, men til lunsj går du for half a pint. Gjerne to. Men en av gangen. For øvrig – puber har best mat i London. Ikke McDonalds. For øvrig gjelder det for hele verden. Sjekk hoteller i London her

10. Ikke shop på Oxford Street

Oxford street er en berømt shoppinggate i London, men her er det mange som gjør feil. Det florerer av mennesker i disse gatene, og de butikkene du finner her som Zara, Topshop og H&M, finner du også andre deler i London hvor det ikke er så hektisk.

Eller, ta deg heller tid til å utforske markedene i London, som Boxpark Shoreditch, et slitent shoppingsenter med kjedebutikker, så vel som lokale-og småbutikker. Spitalfields Market er også en må-se! Der finner du smykker, klær, og ting til hjemmet som er laget av lokale kunstnere.

Finn hoteller i London her

Les også: Den virkelig store Londonguiden

11. Ikke kjøp te fra en turistbutikk

Camden Town. Foto: getty

De søte tepakkene med det britiske flagget på som du finner i turistbutikkene er ingen annet enn til pynt. Teen oppi er som de du finner i matbutikken, men de kan ha stått der en stund i den støvete hylla.. Om du er opptatt av teen, bør du kjøpe den et annet sted. Om du derimot er opptatt av boksen, da kan du kjøre på. Kjøp heller ordentlig britisk te fra en av de lokale sjappene som Fortnum & Mason – den mest popuære te-sjappa som finnes i London. PS! Te er ikke britisk, men indisk. Bare så du vet det.

Søk hoteller i London her!


10 lukushoteller i London

Å bo luksuriøst er det de fleste av oss ønsker. Hotellet har blitt den nye destinasjonen, og man vil ha mer kvalitet for pengene når man velger hotell. Vi har gjort det enklere for deg og samlet 10 luksushoteller i London:

The Savoy, Soho

Savoy ligger midt i bydelen Westminster. Dette eldgamle hotellet ble åpnet i 1889, og er første luksushotellet i London sentrum. Savoy har fått flere berømte gjester som Elisabeth Taylor, The Beatles, Marilyn Monroe og Charlie Chaplin. Hotellet har lenge blitt assosiert med kunst, og har flere ganger blitt brukt for scener i kjente filmer som Notting Hill(1999).Til og med Duran Durans musikkvideo «Don’t panic!» har blitt spilt inn her. Vil du bo på dette fantastiske hotellet og utforske hva London har å by på? Les den store London guiden her.


The Dorchester, Mayfair

Dorchester er et fantastik hotell som lever opp til forventningene. Elegant, komfortabelt, og en utmerket service. Hotellet har fått anmelder som «feilfri», «perfekt på alle måter» og «luksus på sitt beste» av Tripadvisors anmeldere.

Finn flere luksushoteller her.


45 Park Lane, Mayfair

5-stjerners hotellet er omtalt som «the best place to stay in London» av flere anmeldere. Du får en førsteklasses service i et hotell med imponerende moderne design, interiør og lokaler. Ta noen drinker ved hotellbaren eller spis en romantisk middag med din kjære på hotellets restaurant.

Finn flere luksushoteller her.


The Wellesley, Knightsbridge

Du kommer til å elske hvert minutt på dette hotellet. Fantastisk service helt fra starten, og et luksuriøst hotell du kommer til å forelske deg i. Her får du fred og ro, i komfortable rom med interiør som får deg til å revurdere interiøret i ditt eget hjem. Finn flere luksushoteller her.


Corinthia Hotel, West End

Corinthia er kjent som det beste spa-hotellet i London. Så om du vil på en avslappende ferie og samtidig bo midt i London sentrum, er dette hotellet for deg. Alt er nytt og fresht, og rommene er store og komfortable med luksuriøs design. Finn flere luksushoteller her.


Claridge’s, Mayfair

Hotellet tilbyr fantastisk kvalitet på alle områder. Beliggenheten, servicen, og hele helheten gjør dette til et hotell du bare må oppleve. Du vil fort legge merke til den spesielle atmosfæren. Her er det mange detaljer som gjør hotellet til en fantastisk opplevelse. Finn flere luksushoteller her.


The London Edition, Bloomsbury

5-stjerners hotell i nærheten av Telecom Towe, Piccadilly Circus og British Museum. Egen restaurant og nattklubb. Hotellet passer også for barn, da det tilbys barnepass. Finn flere luksushoteller her.


Mandarin Oriental, Hyde Park

Hotellet ligger i utmerket område med utsikt over Harvey Nicks. Skal du på romantisk ferie i London, er dette er godt valg. Rett siden av Hyde Park og Knightbridges Tube. Finn flere luksushoteller her.


The Ritz, Piccadilly

I nærheten av Buckingham Palace og Piccadilly Circus. Hotellet er fordelt på 136 gjesterom, kasino, restaurant og treningssenter. Finn flere luksushoteller her.


The Langham, Westminster

I hjertet av London i nærheten av Selfridges med 380 gjesterom, 2 restauranter, 2 barer, innendørs basseng, helsestudio og spa med full service. Finn flere luksushoteller her.

Les også: Den virkelige store London-guiden