8 supertriks for London

London er mange nordmenns absolutte favorittby. Her er våre beste tips til byen.

Opplev den andre siden av London. Foto: getty

De første bosetningene i London har blitt sporet tilbake til år 43. En lang og innholdsrik historie har fulgt, og byen er nå den aller største i Europa. For oss nordmenn er det også en virkelig favorittby, og mange av oss kjenner nok London svært godt.

Men kan du London-triksene?

De bør du hvert fall sjekke ut før neste besøk til storbyen.

1. Skift hotelldistrikt

De aller fleste nordmenn prøver å få et hotell i nærheten av Oxford Street, og gjerne på nordsiden av Hyde Park. Dette er selvfølgelig et fint hotellområde, men det er verken det mest sjarmerende eller beste strøket å bo i. Vi ville heller satset på et hotell i Chelsea/Kensington, sørvest for Harrod’s.

Bakgrunnen er at de fleste nordmenn reiser til London for en langhelg og hotellene her er ofte hoteller som reisende til ambassader eller forretningsreisende bruker.

Det betyr at du kan svært mye for pengene hvis du reiser i helgen ettersom prisene settes ned. Kvaliteten på hotellene, størrelsen på rommene og restauranter/puber rundt er også bedre enn du er vant til. Det er en kort reise inn til sentrum, og kort gåtur til området rundt Harrod’s hvis du bor her.

Rydges Kensington London

Vakre Kensington. Foto: getty

Et meget fint hotell med nyoppussende, store og moderne rom. En koselig liten bar, hyggelig betjening og en god restaurant. Rett ved ligger det mange gode restauranter (blant annet detn asiatiske Burgis, som anbefales), en 24 timers liten butikk (Tesco), Burger King og KFC (om det er ønsket) samt hundre meter å gå til undergrunnen (Gloucester Road).

Hvis du vil gå inn til Harrod’s tar det noen få minutter, det samme gjelder å gå til Chelsea’s meget fine shoppingdistrikt. Hvis du blir medlem av deres fordelsprogram på hotellet får du også utsjekking klokken ett, og skal du reise fra Heathrow kan du ta t-banen direkte til flyplassen uten skift.

Se mer av hotellet her.

Andre alternativer:

Millennium Gloucester Hotel London Kensington – stort hotell med mange fasiliteter. I samme gate som Rydges og 50 meter fra t-banen.

Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel – supert hotell i det som tidligere var SAS-kjeden av hoteller. Noe mindre rom. Ligger hundre meter fra t-banestasjonen.

Millennium Bailey’s Hotel London Kensington – et fint hotell i samme kjede som Gloucester Hotel. Ligger i samme gate.

Crowne Plaza London Kensington – hotell med super service. Ofte gode priser, og får du en fin pris her er dette et veldig godt valg. Ofte rangert mot toppen av hoteller i London.

2. Skift shoppingdistrikt

Opplev tidenes shoppingopplevelse i London. Foto: getty

Nordmenn flest liker å handle i Oxford Street, som de fleste andre. Som oftest er det de samme butikkene som besøkes: Primark, Top Shop, Zara, Urban Outfitters, River Island og muligens en tur innom Selfridge’s.

Hvis du er ute etter de samme butikkene, men med mindre folk og enklere tilgjengelighet så tar du turen til området rundt Harrod’s – i hvert fall hvis du vil gå utendørs. Hvis du liker å få unna shoppingen raskt og enkelt så drar du til Westfield Shopping Center. Primark finner du bare i Oxford Street, men hvis du klarer å stå opp tidlig kan du få unna den shoppingen raskt før du reiser til andre steder for å gjøre resten. Hvis du da ikke bare elsker å gå i kø bak japanske turister.

3. Ta en avstikker

Logikken blant gatene og hva du finner hvor i London er ganske enkel: Shopping i en gate, puber og kafeer i sidegatene. Så ta en avstikker. Er du for eksempel på den norske gaten Regent Street (ja, vi eier den) så tar du en avstikker for å komme til koselige steder med mat, drikke og toalett. For eksempel inn til utrolig koselige Carnaby Street (som også har god shopping, med mindre mennesker enn i butikkene i Oxford Street).

Skal du for øvrig til Abercrombie & Fitch, som mange nordmenn ofte skal så tar du t-banen til Piccadilly Circus, går oppover Regent Street til du har gått forbi Superdry på venstre side og på hjørnet med Burberry går du inn gaten som heter Vigo Street. Når du kommer til første veikryss så er Abercrombie der. Det er ingen prangende skilt på forsiden, men du kan lukte deg fram. (Adressen er for øvrig 1 Burlington Street).

4. Bestill bord på restaurant

Det er alt for enkelt å havne i en av turisfelle-steakhousene i London. Prøv for all del å unngå det. Det er ikke mye dyrere å spise på en strålende restaurant som Hakkasan eller noen av de andre meget gode restaurantene i byen. Stedet å booke er toptable.co.uk.

5. Dra til Heathrow

Argumentene for å dra til Stansted er ofte pris. Da skal vi gi deg et regnestykke: Stansted Express koster 33 pund for en billett begge veier. Hvis du i tillegg skal komme deg til og fra Liverpool Street Station blir det ofte taxi. Normalt betyr det rundt 30 pund ekstra til og fra. Reiser du derimot med t-banen til Heathrow koster det 7 pund per person fra sentrum. Turen er også kortere fra Heathrow, selv om det med t-banen kan ta omtrent samme tid. Heathrow er også en meget fin flyplass med svært god shopping, så vi anbefaler å reise tidlig. Sjekk flypriser her.

6. Ta et cruise

En undersøkelse gjort av turistmyndighetene i London viste at 43 prosent av de som hadde besøkt London en eller to ganger ikke hadde sett elva Thames. Hvis det stemmer for deg også er det egentlig bare en ting å si: Ta et cruise. Et lunsjcruise er for eksempel en perfekt kombinasjon. Sjekk muligheter her. 

7. Angelsea Arms og legendariske puber

Dette er en pub. En pub hvor blant annet Charles Dickens og DH Lawrence har drukket sin pint. Sjekk ut puben her.  Det med pub i England er et must. Ta en half pint som en pause fra shoppingen, og velg gjerne en fra de 100 beste som kåret av Timeout.

8. Ta t-banen litt lenger

Hvis du kommer deg på central line så kan du kjøpe en billett som gjelder for litt flere soner for å oppleve noe litt annerledes. Ta den til Ealing Broadway for å se et London du kanskje ikke helt har opplevd før. Et fint shoppingsenter og fine steder å spise. Uansett, ta et t-baneeventyr. Det er alltid butikker og spisesteder rundt stasjonene. Du kan for eksempel reise så langt som til Epping, en utrolig koselig markedsby. Er du der på kvelden kan du besøke den superhippe klubben One9five.Søk etter fly her

Her bør du bo i London – uavhengig av pris

Det beste hotellet for shopping: W London Leicester Square

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe på Oxford Street og Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring. Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square. De såkalte W Insiders som jobber på hotellet kan guide deg til både åpne og lukkede salg, og gi deg noen virkelig gode tips for den ultimate shoppingen i London. Til og med butikken på hotellet er en opplevelse i seg selv. Et virkelig design-luksushotell som også har spa, et fitness-senter og en virkelig kul bar. Se flere bilder og les mer om hotellet her

Alternativ: Radisson Blu Edwardian Sussex Hotel – perfekt plassert ved Oxford Street

Det beste hotellet for severdighetene: Park Plaza Westminster Bridge London

Hvis du vil til London for å se severdighetene ville vi startet i nærheten av London Eye. Kort vei til Buckingham Palace, Westminister, London Aquarium, Big Ben og flere andre av severdighetene du bør få med deg. Svært sentralt plassert vil du finne dette hotellet, noen få hundre meter fra London Eye.

Hotellet har også et glitrende spa, Mandara Spa, skulle kroppen trenge litt pause etter de mange opplevelsene som London har å by på. En strålende sushi-restaurant, et fransk brasseri og en god kafé finner du også. Samt den strålende Primo Bar. Rommene har et moderne og svært tiltalende design, og det innendørs svømmebassenget er også noe som er vel verdt å sjekke ut.

Les mer om hotellet og se flere bilder her

Det beste hotellet for design: Eccleston Square Hotel

Hvis det er design du er ute etter så har London svært mange perler å by på, men Eccleston er virkelig noe for seg selv. Et lite, luksuriøst hotell ikke langt fra Buckingham Palace som virkelig har et gjennomført design. Hotellet er kun for voksne (det er altså ikke lov med barn på hotellet), og er også et av de mest teknologiske avanserte hotellene i byen.

Den private hagen, en strålende bistro, en iPad hvor du kan bestille roomservice eller bare surfe med, flatskjerm-tv på badet, strømuttak for norske kontakter og gratis 3D-filmer på rommet er noen av de utrolige detaljene som hotellet tilbyr. Eccleston er en virkelig opplevelse.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for luksus: Hotel 41

Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer å gjette hva som er like i nærheten. Et luksushotell som virkelig setter standarden, og som er så populært at du faktisk skal være heldig om du finner plass der – spesielt i populære helger.

Med kun 30 rom på hotellet så går de fort. Hotel 41 har blitt kåret til det beste hotellet i Storbritannia av Conde Nast og Tripadvisor, og regnes som ett av de aller beste hotellene i Europa og verden. Alle de 30 rommene er unike, og hotellets personlige service skrytes opp i skyene av de som har besøkt det.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars. Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter.

I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter. Hotellet har svært gode anmeldelser på Tripadvisor, og god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellets moderne fasiliteter som gigantisk flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for romantikken: The Halkin

Dette er virkelig en opplevelse for par, forsåvidt også uansett ellers. En hotellperle i Belgravia-distriktet med all luksus du kunne tenke deg. De 41 rommene vil ta tak i deg, og dra deg inn i en annen verden. Området rundt har svært gode restauranter, barer og god shopping.

Alt på hotellet er i tillegg gjennomført på en slik måte at London-oppholdet kan nytes både innenfor og utenfor rommets fire vegger. Har du råd bør du vurdere COMO-suitene, men alle rommene er av ypperste kvalitet. Et hotell for de store anledningene.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet for forretningsreisende: Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club

For forretningsreisende er ofte transporten til og fra hotellet av høy viktighet. Mange forretningsreisende får også fordelen med å lande på Heathrow når det gjelder nærheten til byen, og vi har også tatt det som utgangspunkt. Et godt forretningshotell må også ha gode fasiliteter for utskrifter, tilgjengelige datamaskiner, god nettforbindelse og mulighet til å jobbe effektivt på rommet. I tillegg kan det være en åpenbar fordel at hotellet har møtelokaler som kan leies. Ett valg kan være Sofitel London Heathrow, som ligger på flyplassen.

Et strålende hotell som også har limousinservice til og fra byen. Vi går likevel for Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club. Du trenger kanskje ikke å gjette hvor hotellet er plassert. Egentlig snakker vi om to hoteller, begge plassert på Stamford Bridge. Den store fordelen, uavhengig av fotballinteresse, er at alle transportmuligheter fra hotellet er strålende lagt opp. Et godt business-senter (24 timer), god nett-tilgang og gode arbeidsplasser på rommene. Gå for Club-rommene for komfort og god plass.

Les mer om hotellet her

Det beste lille hotellet: The Soho Hotel

Små hoteller kalles boutique-hoteller, altså hoteller hvor det ikke er flere hundre rom og langt mellom personlig service. Vårt valg er ett av de få hotellene vi har sett som knapt har noen negative anmeldelser på Tripadvisor. Snittkarakteren er absolutt topp. Mer sentralt i London skal du også lete lenge etter. Alle rommene har unikt design, og ligger i en ganske så rolig sidegate i Soho.

Det er likevel bare noen få meters gange til uteliv, shopping, restauranter og alle opplevelsene hjertet av London kan gi deg. Baren og restauranten Refuel er et sted å spotte kjendiser, og skulle du ha råd og lyst kan du også booke en av penthouse-leilighetene hvor du virkelig får følelsen av å være på en anglofil tur.  Det er en grunn til at et søk på The Soho Hotel gir deg like mange kjendisbilder som bilder av hotellet. Londons beste boutique-hotell, ja! Strålende service og alle mulige fasiliteter du egentlig kunne ønske deg koster, men dette hotellet er en virkelig opplevelse. Tatler kalte hotellet for det mest glamorøse i verden.

Les mer om hotellet her

Det kuleste hotellet: St Martins Lane

Vi skal være de første til å innrømme at kult er noe som kan være en subjektiv oppfatning, men dette Philip Starck-designede hotellet er det motsatte av rolig og enkelt design. Her er det mye av av absolutt alt. Skal du på en rolig romantisk ferie bor du ikke her. Er målet derimot å ha det utrolig gøy så bør du seriøst vurdere dette.

Asia De Cuba, Bungalow 8 og Light Bar er alle på hotellet. Rommene er designperler, men hvis du er allergisk mot hvitt bør du kanskje vurdere noe annet. Et hotell som er omtrent like fullt av kjendiser som The Soho Hotel, og et hotell hvor kjendisene frekventerer barene og restauranten. Ikke at det skal være det viktigste, men plasseringen av hotellet gir deg også direkte tilgang til det aller beste utelivet London har å bo på. Hvis din London-tur skal inneholde passelige mengder med champagne, fest og moro så vet vi hva vi ville ha valgt.

Les mer om hotellet her

Det beste hotellet: Bulgari Hotel & Residences London

Vi liker å kalle Bulgari for Bvlgari (med basis i deres logo). Et flunkende nytt hotell som på mange måter kan definere luksus, hvis du hadde trengt en slik definisjon. Store rom (en sjelden vare i London) rett rundt hjørnet fra Harrods med luksus fra A helt til Å. Hotellets egne kino bør også nevnes hvor du kan se sport, spille spill (!) eller se filmer (de har blant annet en søndagsbrunsj med filmvisning etter).

Rommene er av en nærmest utenomjordisk kvalitet, og det nærmeste vi kan beskrive dem som er at det er som om du hadde kjøpt deg en luksusleilighet i London. To etasjer med spa og svømmebasseng, samt et privat spa for to personer. Baren og restauranten på hotellet er også meget gode. Prisen står forresten til luksusen.

Se flere bilder og les mer om hotellet her