8 supertriks for London

London er mange nordmenns absolutte favorittby. Her er våre beste tips til byen.

Opplev den andre siden av London. Foto: getty

Byen er en av de aller største i Europa. For oss nordmenn er det også en virkelig favorittby, og mange av oss kjenner nok London svært godt.

Men kan du London-triksene?

De bør du hvert fall sjekke ut før neste besøk til storbyen.


1. Skift hotelldistrikt

De aller fleste nordmenn prøver å få et hotell i nærheten av Oxford Street, og gjerne på nordsiden av Hyde Park. Dette er selvfølgelig et fint hotellområde, men det er verken det mest sjarmerende eller beste strøket å bo i. Vi ville heller satset på et hotell i Chelsea/Kensington, sørvest for Harrod’s.

Melia London Kensington

Vakre Kensington. Foto: getty

Et meget fint hotell med nyoppussende, store og moderne rom. En koselig liten bar, hyggelig betjening og en god restaurant. Rett ved ligger det mange gode restauranter (blant annet detn asiatiske Burgis, som anbefales), en 24 timers liten butikk (Tesco), Burger King og KFC (om det er ønsket) samt hundre meter å gå til undergrunnen (Gloucester Road).

Se mer av hotellet her.

Andre alternativer:

Millennium Gloucester Hotel London Kensington – stort hotell med mange fasiliteter. I samme gate som Rydges og 50 meter fra t-banen.

Radisson Blu Vanderbilt Hotel – supert hotell i det som tidligere var SAS-kjeden av hoteller. Noe mindre rom. Ligger hundre meter fra t-banestasjonen.

The Bailey’s Hotel London Kensington – et fint hotell i samme kjede som Gloucester Hotel. Ligger i samme gate.

Doubletree by Hilton London Kensington – hotell med super service. Ofte gode priser, og får du en fin pris her er dette et veldig godt valg. Ofte rangert mot toppen av hoteller i London.


2. Skift shoppingdistrikt

Nordmenn flest liker å handle i Oxford Street, som de fleste andre. Som oftest er det de samme butikkene som besøkes: Primark, Top Shop, Zara, Urban Outfitters, River Island og muligens en tur innom Selfridge’s.

Hvis du er ute etter de samme butikkene, men med mindre folk og enklere tilgjengelighet så tar du turen til området rundt Harrod’s – i hvert fall hvis du vil gå utendørs. Hvis du liker å få unna shoppingen raskt og enkelt så drar du til Westfield Shopping Center. Primark finner du bare i Oxford Street, men hvis du klarer å stå opp tidlig kan du få unna den shoppingen raskt før du reiser til andre steder for å gjøre resten. Hvis du da ikke bare elsker å gå i kø bak japanske turister.


3. Ta en avstikker

Logikken blant gatene og hva du finner hvor i London er ganske enkel: Shopping i en gate, puber og kafeer i sidegatene. Så ta en avstikker. Er du for eksempel på den norske gaten Regent Street (ja, vi eier den) så tar du en avstikker for å komme til koselige steder med mat, drikke og toalett. For eksempel inn til utrolig koselige Carnaby Street (som også har god shopping, med mindre mennesker enn i butikkene i Oxford Street).


4. Bestill bord på restaurant

Det er alt for enkelt å havne i en av turisfelle-steakhousene i London. Prøv for all del å unngå det. Det er ikke mye dyrere å spise på en strålende restaurant som Hakkasan eller noen av de andre meget gode restaurantene i byen. Stedet å booke er toptable.co.uk.


5. Dra til Heathrow

Argumentene for å dra til Stansted er ofte pris. Da skal vi gi deg et regnestykke: Stansted Express koster fra 23 pund for en billett per vei. Hvis du i tillegg skal komme deg til og fra Liverpool Street Station blir det ofte taxi. Reiser du derimot med t-banen til Heathrow koster det fra 5.50 pund per person fra sentrum.

Turen er også kortere fra Heathrow, selv om det med t-banen kan ta omtrent samme tid. Heathrow er også en meget fin flyplass med svært god shopping, så vi anbefaler å reise tidlig. Sjekk flypriser her.


6. Dra på cruise

En undersøkelse gjort av turistmyndighetene i London viste at 43 prosent av de som hadde besøkt London en eller to ganger ikke hadde sett elva Thames. Hvis det stemmer for deg også er det egentlig bare en ting å si: Dra på cruise. Et lunsjcruise er for eksempel en perfekt kombinasjon. Sjekk muligheter her. 


7. Anglesea Arms og legendariske puber

Dette er en pub. En pub hvor blant annet Charles Dickens og DH Lawrence har drukket sin pint. Sjekk ut puben her.  Det med pub i England er et must. Ta en half pint som en pause fra shoppingen, og velg gjerne en fra de beste som kåret av Condé Nast Traveller.


8. Ta t-banen litt lenger

Hvis du kommer deg på central line så kan du kjøpe en billett som gjelder for litt flere soner for å oppleve noe litt annerledes. Ta den til Ealing Broadway for å se et London du kanskje ikke helt har opplevd før. Et fint shoppingsenter og fine steder å spise. Uansett, ta et t-baneeventyr. Det er alltid butikker og spisesteder rundt stasjonene. Du kan for eksempel reise så langt som til Epping, en utrolig koselig markedsby.

Søk etter fly her

Her bør du bo i London – uavhengig av pris

Det beste hotellet for shopping: W London

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe på Oxford Street og Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring. Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

Alternativ: Radisson Blu Sussex Hotel – perfekt plassert ved Oxford Street


Det beste hotellet for severdighetene: Park Plaza Westminster Bridge London

Hvis du vil til London for å se severdighetene ville vi startet i nærheten av London Eye. Kort vei til Buckingham Palace, Westminister, London Aquarium, Big Ben og flere andre av severdighetene du bør få med deg. Svært sentralt plassert vil du finne dette hotellet, noen få hundre meter fra London Eye.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for design: Eccleston Square Hotel

Hvis det er design du er ute etter så har London svært mange perler å by på, men Eccleston er virkelig noe for seg selv. Et lite, luksuriøst hotell ikke langt fra Buckingham Palace som virkelig har et gjennomført design. Hotellet er kun for voksne (det er altså ikke lov med barn på hotellet), og er også et av de mest teknologiske avanserte hotellene i byen.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for luksus: Hotel 41

Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer å gjette hva som er like i nærheten. Et luksushotell som virkelig setter standarden, og som er så populært at du faktisk skal være heldig om du finner plass der – spesielt i populære helger.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars. Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for romantikken: COMO The Halkin

Dette er virkelig en opplevelse for par, forsåvidt også uansett ellers. En hotellperle i Belgravia-distriktet med all luksus du kunne tenke deg. De 41 rommene vil ta tak i deg, og dra deg inn i en annen verden. Området rundt har svært gode restauranter, barer og god shopping.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for forretningsreisende: Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club

For forretningsreisende er ofte transporten til og fra hotellet av høy viktighet. Mange forretningsreisende får også fordelen med å lande på Heathrow når det gjelder nærheten til byen, og vi har også tatt det som utgangspunkt.

Les mer om hotellet her


Det beste lille hotellet: The Soho Hotel

Små hoteller kalles boutique-hoteller, altså hoteller hvor det ikke er flere hundre rom og langt mellom personlig service. Vårt valg er ett av de få hotellene vi har sett som knapt har noen negative anmeldelser på Tripadvisor. Snittkarakteren er absolutt topp.

Les mer om hotellet her


Det kuleste hotellet: St Martins Lane

Vi skal være de første til å innrømme at kult er noe som kan være en subjektiv oppfatning, men dette Philip Starck-designede hotellet er det motsatte av rolig og enkelt design. Her er det mye av av absolutt alt. Skal du på en rolig romantisk ferie bor du ikke her. Er målet derimot å ha det utrolig gøy så bør du seriøst vurdere dette.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet: Bulgari Hotel & Residences London

Vi liker å kalle Bulgari for Bvlgari (med basis i deres logo). Et flunkende nytt hotell som på mange måter kan definere luksus, hvis du hadde trengt en slik definisjon. Store rom (en sjelden vare i London) rett rundt hjørnet fra Harrods med luksus fra A helt til Å.

Se flere bilder og les mer om hotellet her


Wroclaw: Polens kanskje vakreste by

Dette er desidert en av Europas vakreste byer og en destinasjon stadig flere oppdager og forelsker seg i.