Weekendtur: Nyt julestemningen og gjør unna juleshoppingen i London

Førjulstiden i London er magisk, og vi har satt sammen våre anbefalinger til de herligste hoteller før jul.

Regent street
Foro:GettyImages

Hotellene som gir deg julestemning

Peiskos, julenisseopptredener, julesanger, levende lys, tradisjonelle lunsjer med alt av tilbehør og ingenting av oppvasken – det er få ting som er bedre enn å bo på hotell rundt juletider. Dette er våre London-favoritter

Claridge’s, London

Antall stjerner: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Claridge’s er et bra hotellvalg uansett sesong, men rundt juletider forvandles dette London-hotellet til et sted tatt ut av eventyrene. Reiser du med barn, kan du vite at de er godt ivaretatt, hotellet legger nemlig opp til aktiviteter for de yngste der de får grille marshmallows og bli servert varm kakao.

Sjekk ut hotellet her

The Connaught

Antall stjerner: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

For en magisk jul i London er The Connaught et veldig godt valg. Her vil både barn og voksne ha det fint. Barna kan delta i aktiviteter som å legge frem gulrøtter for julenissens reinsdyr, mens de voksne kan prøve ut en fireretters Michelinstjerne-lunsj på restauranten Hélène Darroze eller nyte roen i Aman Spa, et av de beste spaene i London.

Sjekk ut hotellet her

Julebelysning

Det er få storbyer som slår London når det gjelder julebelysning. Ethvert gatehjørne og butikkvindu, og enhver krik og krok av den pulserende byen lyses opp av glitrende juledekor. Her er våre favorittgater:

Regent Street

Når: 9. november 2022 – januar 2023
Adresse: Regent Street, London, W1B 4EA

Hoteller i nærheten av Regent Street


Regent Street er en av Londons travleste handlegater, med merkevarer som Apple, Banana Republic og Burberry. Hver jul blir gaten pyntet opp med glitrende engler som lyser opp veien gjennom Oxford Circus, St. James og Waterloo Place. Dette er en gate du ikke vil overse (umulig).
Visste du at: Norges Bank som forvalter Statens pensjonsfond utland (Oljefondet), eier en 25 prosent andel av The Crown Estates portefølje av eiendommer i Regent Street i London.


Oxford street

Når:  Onsdag 2. november 2022 – januar 2023
Adresse: Oxford Street, London, W1D 1BS
Hotell i nærheten av Oxford Street

Europas travleste handlegate som lokalbefolkningen til vanlig unngår, forvandlet til et attraktivt sted, når julelysene gir handlegaten en hjertevarmende glød når de hvite eventyrlysene og stjernene setter sitt vakre preg på nattehimmelen. 

Carnaby Street

Når: November 2022 – januar 2023
Adresse: Carnaby Street, London, W1F 9PS
Hotell i nærheten av Carnaby Street

Christmas lights 2016 in Carnaby, London, UK

Carnaby Street imponerer år etter år, og i fjor kunne kunne Londons shoppere nyte utstillingen «Carnaby Kaleidoscope» bestående av hundrevis av glitrende neonsommerfugler. Detaljene for årets dekor er ikke kjent ennå, men vi gleder oss. Denne gata anbefales særlig hvis du skal handle julegaver, da butikkene har mange gode salg og arrangementer denne perioden.

Bond Street

Når: November 2022 – januar 2023
Adresse: Bond Street, London, W1S 1SP
Hotell i nærheten av Bond Street

View of a colourful decorated festive Christmas decoration and holiday lights at night in Bond Street in Central London, England, UK

For et ekte «jul i London-øyeblikk» må du legge turen innom Bond Street. De elegante påfuglfjærene lyser opp gata, og den klassiske juledekoren på utsiden av Cartier, rett rundt hjørnet fra Burlington Arcade må sees. Butikkfasaden er pakket inn i en stor, klassisk rød sløyfe og sammen med gløden fra noen av Londons mest kjente butikkfronter, lyser den opp den ikoniske gaten.

Cartiers juledekor i 2021

Julemarkeder

Dersom Londons handlegater ikke er nok, vil du også kunne kjøpe julegaver på en av de mange julemarkedene. Her er våre to favoritter.

Winter Wonderland, Hyde Park

Når: 17. november 2023 – 1. januar 2024
Hotell i nærheten: Corus Hyde Park Hotel

Winter Wonderland, plassert i hjertet av London i Hyde Park, er kanskje det mest kjente julemarkedet i hovedstaden. Området blir forvandlet til et eventyrland. Stemningen her er magisk og parken er kledd i et slør av fargerike lys, over hundre boder, og et digert pariserhjul som lyser opp de mørke kveldene. Ta turen hit, ta deg en matbit, drikk varm vin, gløgg, eller kakao, mens du sjekker ut attraksjonene og gavebodene.

TIPS:
Like ved Hyde Park, i området Knightsbridge, finner du det berømte kjøpesenteret Harrods. Dette 18 000 kvm store kjøpesenteret er som å trå inn i en eventyrverden full av shoppingmuligheter, underholdning og flotte utstillinger.

Covent Garden Christmas Village

Når: November 2023 – januar 2024
Hotell i nærheten: Middle Eight

Ikke gå glipp av det 18 meter høye juletreet som glitrer med mer enn 30.000 fargerike lys i Covent Garden . Utforsk den fantastiske julelandsbyen og sjekk ut de forskjellige matbodene. Nyt en varm kopp gløgg, kakao eller cider, spis churros og se etter julegaver.  Det vil også være daglige liveopptredener fra et julekor bestående av skuespillertalenter fra Londons West End-produksjoner og viktigst av alt; fotomuligheter med julenissens slede.