Her får du de beste sykkelferiene i Europa

Er du en som liker å holde deg aktiv – selv på ferie? Få den ultimate sykkelferieopplevelsen i noen av Europas vakreste land.

Sykkelferie i Europa.
Oppdag Europas skjulte skatter på to hjul. Foto: getty

Opplev Europas mest spektakulære sykkelferier – en aktivitet alle burde prøve. På sykkel kan du utforske store områder hver dag og oppleve vakre landskap og rik kultur uansett hvor du drar. Enten du ønsker å sykle fra sted til sted eller utforske et spesifikt område, har vi funnet de beste stedene for deg.

Disse fantastiske feriestedene tilbyr perfekte sykkelmuligheter for både de som vil finne skjulte perler og de som ønsker en mer seriøs trening. Leie av sykkel er tilgjengelig i de fleste land, men hvis du foretrekker din egen sykkel, kan du enkelt sende den som spesialbagasje på flyet. Husk å ta med din egen hjelm for å være trygg og komfortabel underveis på eventyret ditt.

Italienske sykkelferier

Sykkelferie i Europa
Tenk å oppdage det vakre, italienske landskapet på to hjul. Foto: getty

Opplev den ultimate sykkelferien i Europa – og la Italia ta pusten fra deg. Toscana er et paradis for syklister, med fantastiske romerske og renessanse-periodesteder, idylliske landskap og utrolig god mat og vin. En opplevelse du ikke vil glemme! Pedal langs de vakre åsene i Chianti, nyt den spektakulære utsikten fra toppen av San Gimignano, og smak på det mest delikate toscanske kjøkkenet. Toscana har alt! Enten du er på utkikk etter en avslappende sykkeltur eller en mer utfordrende rute, vil Toscana skuffe deg. Lei en sykkel fra de lokale sykkelutleiene eller ta med din egen sykkel. Utforsk Toscana på to hjul – og få en minnerik sykkelferie i hjertet av Italia.

Her er steder du burde bo under en sykkelferie i Italia:

Toscana – Hotel Salus Terme

Finale Ligure: Grand Hotel Moroni

Perugia – Sina Brufani

Verona – Hotel Bologna

Siena – Villa Scacciapensieri

Sykkelferie i Spania

Sykkelferie i Europa
En sykkelferie i Spania er ingen dårlig idé. Foto: getty

Spania har alt en syklist kan ønske seg, fra pittoreske vingårder og vakre strender til enestående nasjonalparker og tradisjonelle Tavernas. Med en sykkelferie i Spania vil du oppleve noe nytt hver eneste dag! Utforsk de sjarmerende landsbyene i Andalusia, ta fatt på utfordrende fjellpass i Pyreneene eller oppdag Costa Brava på to hjul.

Uansett hvor du velger å sykle, vil du oppdage en verden av skjulte skatter og oppleve spansk kultur på nært hold. Mens det kan være ganske varmt i sommermånedene, kan du trygt velge å ta sykkelferien på høsten, når temperaturen er mer behagelig. Lei en sykkel fra lokale sykkelutleiere eller ta med din egen sykkel. Utforsk Spania på to hjul – og få en minnerik sykkelferie i solskinnet.

Her burde du bo for å finne sykkelstiene i Spania:

Malaga – Melia Costa Del Sol

Jávea – Aparthotel Pinosol

Seville – Fernando III

Denia – Hotel Les Rotes

Sykkelferie i Irland

Sykkelferie i Europa
Irland har mange flotte utsiktspunkter. Foto: getty

Irland er den perfekte destinasjonen for de som elsker å utforske vakre landskap på sykkel. Det kuperte terrenget og de svingete veiene er med på å gi deg en spennende og variert sykkeltur. Og når du er klar for en pause, kan du nyte en kald pints på en av de mange tradisjonelle pubene du finner i de sjarmerende landsbyene.

I tillegg til de vakre landskapene og de hyggelige pubene, kan du også oppleve en unik irsk kultur og historie på din sykkelferie. Besøk gamle slott, ruiner og grønne enger og nyt den avslappende atmosfæren som er så typisk for Emerald Isle.

Vi anbefaler deg å planlegge turen til Irland i løpet av sommermånedene, når været er på sitt beste og naturen blomstrer i all sin prakt. Bli med på en sykkelferie i Irland, og opplev en unik kombinasjon av vakre landskap, kultur og historie.

Her bør du holde til i Irland:

County Kerry – Ballygarry House Hotel & Spa

County Cork – Glengariff Eccles Hotel

Dublin – Hotel Riu Plaza

Mallow – Longueville House

Sykkelferie i Frankrike

Sykkelferie i Europa
Du kan sykle langs den franske kysten i sommer. Foto: getty

Frankrike er uten tvil et av de mest populære stedene å dra på sykkelferie i Europa. Med sine vakre landskap, sjarmerende landsbyer og historiske byer, er dette en drømmedestinasjon for sykkelentusiaster.

En av de mest ikoniske sykkelrutene i Frankrike er selvfølgelig Tour de France, og du kan selv utforske noen av de samme rutene som proffsyklistene. Med bratte fjellstigninger, raske utforkjøringer og pittoreske byer langs veien, vil du virkelig få oppleve Frankrike på sitt aller beste.

Men selv om du ikke er en erfaren syklist, har Frankrike mye å by på. Med et bredt utvalg av sykkelstier for alle nivåer, vil du kunne oppleve den vakre naturen og kulturen i ditt eget tempo. Du kan sykle langs vakre elver, gjennom solfylte vinmarker og utforske idylliske landsbyer.

Og når du er ferdig med syklingen for dagen, kan du nyte deilig fransk mat og vin, slappe av i en komfortabel seng på et av de mange sjarmerende hotellene, eller utforske de mange attraksjonene som Frankrike har å by på.

Så uansett om du er en erfaren syklist eller nybegynner, vil en sykkelferie i Frankrike gi deg minner for livet. Gjør deg klar for en opplevelse du sent vil glemme.

Her bor du på en sykkelferie i Frankrike:

Cannes – Nehô Suites Cannes Croisette

Nice – Hyatt Regency

Perpignan – Novotel Suites


Weekendtur i Europa

Om du er på jakt etter en kort pause fra hverdagen, kan en weekendtur være den perfekte løsningen. Vi har funnet destinasjoner med kort avstand til Norge der du kan oppleve storbyliv, shopping og kulinariske opplevelser på kun noen få dager.

De vakreste golfdestinasjonene i Norge

Disse destinasjonene er perfekt for deg som vil komme deg litt bort og oppdage noen av landets fineste golfbaner.