Weekendtur i Europa

Om du er på jakt etter en kort pause fra hverdagen, kan en weekendtur være den perfekte løsningen. Vi har funnet destinasjoner med kort avstand til Norge der du kan oppleve storbyliv, shopping og kulinariske opplevelser på kun noen få dager.

Barcelona er alltid en favoritt. Foto: getty

Her er 10 weekendturer du bør oppleve.

Weekendtur Amsterdam

Her kan du bo: The Social Hub Amsterdam City
Antall timer fra Norge: 1 time og 50 minutter fra Oslo Lufthavn

Soloppgang over Amsterdam. Foto: getty

Amsterdam er en av de mest fascinerende byene i Europa og et perfekt reisemål for en helgetur. Byen har et rykte på seg for å være en av de mest avslappede og tolerante stedene i verden, og tilbyr en unik kombinasjon av historie, kultur, kunst og underholdning.

En av de mest populære attraksjonene i Amsterdam er kanalene, som står på UNESCOs verdensarvliste og gir byen en unik sjarm. I tillegg kan man besøke Anne Frank-huset for å lære om byens historie under andre verdenskrig, eller besøke Van Gogh-museet for å se noen av hans mest kjente verk. Amsterdam har også en livlig nattelivscene, med mange barer og klubber å velge mellom. For matelskere, tilbyr byen en rekke spennende spisesteder, med alt fra tradisjonelle nederlandske retter til internasjonale kulinariske opplevelser.

Weekendtur Athen

Her kan du bo: Athens Gate Hotel
Antall timer fra Norge: 3 timer og 55 minutter fra Oslo Lufthavn

Akropolis, Athen. Foto: getty

Athen er en spennende og kulturell by som er verdt å besøke for en weekendtur. Byen er hjem til berømte historiske monumenter som Akropolis og Parthenon, som gir innsikt i den antikke greske sivilisasjonen. I tillegg er Athen kjent for sin deilige mat, shopping og natteliv, med et stort utvalg av restauranter, butikker og underholdningssteder.

Her kan du søke og sammenligne flypriser

Weekendtur Barcelona

Her kan du bo: Barceló Raval
Antall timer fra Norge: 3 timer og 30 minutter fra Oslo Lufthavn

Barcelona, Spania. Foto: getty

Med sin blanding av fantastisk arkitektur, vakre strender, livlig natteliv og god mat, har Barcelona alt du kan ønske deg for en perfekt helgetur.

Byen er kjent for sine ikoniske bygninger designet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí, inkludert La Sagrada Familia, Park Güell og Casa Batlló. I tillegg kan du nyte en dag på stranden, besøke Picasso-museet eller ta en tur på den berømte La Rambla-gaten. Når solen går ned, kan du utforske byens mange barer og klubber og oppleve det livlige nattelivet i byen.

Weekendtur Berlin

Her kan du bo: URBAN LOFT Berlin
Antall timer fra Norge:
1 time og 40 minutter

Berlin cityscape at sunset – Brandenburg Gate. Foto: getty

Berlin er en by full av kontraster og tilbyr en spennende blanding av historie, kultur, natteliv, mat, shopping og kunst. Byen har en utrolig rik historie som gjenspeiles i mange av de ikoniske landemerkene, som Brandenburger Tor, Berlinmuren og Holocaust-minnesmerket. Berlin er også kjent for sin livlige kunst- og kulturscene, med mange museer og gallerier som tilbyr alt fra moderne kunst til klassiske samlinger.

Berlin er også kjent for sine spennende utvalg av barer og klubber, inkludert klubber som Berghain og Watergate, og et fantastisk utvalg av spisesteder, fra lokale tyske retter til internasjonale kulinariske opplevelser. Og for de som liker shopping, kan man finne alt fra eksklusive butikker til quirky butikker som tilbyr unike og spennende produkter.

Weekendtur Budapest

Her kan du bo: Corinthia Budapest
Antall timer fra Norge: 2 timer og 20 minutter

Budapest, Ungarn. Foto: getty

Budapest er en av Europas mest spennende og vakre byer, og et perfekt reisemål for en helgetur. Byen har en rik historie og en unik kultur som gjenspeiles i dens vakre arkitektur, utmerket mat og livlige natteliv.

En av de mest populære attraksjonene i Budapest er byens termalbad, inkludert Széchenyi og Gellért. Disse historiske badene er en fantastisk måte å slappe av og nyte byens unike kultur samtidig. I tillegg kan man besøke Buda slott, ta en spasertur langs Donau-elven, eller nyte utsikten fra Fisherman’s Bastion. Budapest har også et pulserende natteliv, med mange barer, klubber og restauranter å velge mellom. Med sin unike sjarm og blanding av historie, kultur og underholdning, er Budapest en perfekt destinasjon for en minneverdig weekendtur.

Her kan du søke og sammenligne flypriser

Weekendtur København

Her kan du bo: Copenhagen Admiral Hotel
Antall timer fra Norge: 1 time og ti minutter fra Oslo Lufthavn
Opplev København med danskebåten

Foto: getty

København er den perfekte helgedestinasjonen! Sykle rundt i byen og opplev dens avslappende atmosfæren. Byen tilbyr en variert mat- og drikkekultur, med alt fra Michelin-restauranter til koselige kafeer og barer. Nattelivet er også pulserende, og det er utallige shoppingmuligheter. Kulturinteresserte vil glede seg over å besøke Rosenborg slott og Amalienborg slott, samt museer som Nasjonalmuseet og Glyptoteket. Hvis du vil oppleve byen fra sjøsiden, kan du ta en tur langs Københavns kanaler og se de vakre bygningene fra vannet. Matentusiaster vil elske Torvehallerne og Kødbyen.

Her kan du søke og sammenligne flypriser

Weekendtur London

Her kan du bo: Claridge’s
Antall timer fra Norge: 2 timer og 25 minutter fra Oslo Lufthavn

Foto: getty

Opplev Londons pulserende atmosfære på en weekendtur. Byen er en av verdens mest spennende og mangfoldige byer, med et utall av kulturelle og historiske severdigheter. Utforsk museer som British Museum og National Gallery, som huser noen av verdens mest kjente kunstverk og antikke gjenstander. Ta en tur til Tower of London, en fascinerende attraksjon med historiske bygninger og fortellinger om britisk kongehistorie.

For shoppingentusiaster har Oxford Street og Camden Market mye å tilby, mens Soho byr på et variert utvalg av barer, restauranter og nattklubber for å nyte Londons livlige uteliv. Denne byen med sin ikoniske skyline og landemerker som Big Ben, Tower Bridge og Buckingham Palace, er et godt valg for helgeturen.

Weekendtur Paris

Her kan du bo: Le Grand Quartier
Antall timer fra Norge: 2 timer og ti minutter fra Oslo Lufthavn

Foto: getty

Paris er en fantastisk destinasjon for en weekendtur. Byen er kjent for sin romantiske atmosfære, rike historie og kultur, og deilige mat- og drikkeopplevelser. Det er utallige aktiviteter å gjøre i Paris, inkludert besøk til ikoniske severdigheter som Eiffeltårnet og Louvre-museet, spaserturer langs Seinen og piknik i parkene. Med så mye å se og gjøre, vil du aldri kjede deg i denne magiske byen.

Her bor du på et flytende hotell i Paris

Weekendtur Porto

Her kan du bo: Hotel Moon & Sun Porto
Antall timer fra Norge: Underkant av 4 timer

Porto
Porto, Portugal. Foto: getty

Porto er en fantastisk by og et flott reisemål for en helgetur. Byen er kjent for sin fantastiske arkitektur, deilig mat og fantastisk portvin. Det er også et flott sted for å utforske historie og kultur, med mange interessante museer og historiske landemerker.

En av de mest populære attraksjonene i Porto er byens gamleby, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du spasere gjennom de brosteinsbelagte gatene og beundre de fargerike bygningene. Porto er også kjent for sin portvin, og du kan besøke mange vinprodusenter og prøve noen av de beste vinene i regionen. For de som er interessert i kultur, kan du besøke flere museer og kunstgallerier, inkludert Museu Serralves og Casa da Música.

Weekendtur Roma

Her kan du bo: iQ Hotel Roma
Antall timer fra Norge: 3 timer og 10 minutter fra Oslo Lufthavn

Forum Romanum, Roma. Foto: getty

Roma er et fantastisk reisemål for en weekendtur. Byen har en rik historie og kultur med monumenter som Colosseum, Forum Romanum og Vatikanet som alle er en del av verdensarven. Du kan også nyte ekte italiensk mat og drikke på lokale restauranter og kafeer, utforske vakre plasser og fontener som Piazza Navona og Trevifontenen, og oppleve den avslappede atmosfæren og livsstilen til romerne. Shoppingtilbudet i byen er også mangfoldig med alt fra trendy motemerker til lokale markeder.

Her kan du søke og sammenligne flypriser