Syv unike destinasjoner hvor du kan se dyr i det fri

Her kan du se noen av verdens mest eksotiske dyr i sitt naturlige habitat.

Hotellsjef Bryony Anderson hilser på en av stamgjestene utenfor hotellet Giraffe Manor i Nairobi, Kenya. Foto: Getty Images

For mange av oss er det en stor drøm å se eksotiske, mektige dyr som tigre og orangutanger på reise. Dessverre holdes mange av disse dyrene i fangenskap, noe som ødelegger den fantastiske opplevelsen det er å oppleve dyrene på nært hold.

Heldigvis finnes det steder i verden hvor du kan oppleve dyr som får gå fritt rundt uten begrensninger. Her er noen av dem.

Ranthambore National Park, India

Tre truende tigervenner viser hvem som er sjefen i nasjonalparken Ranthambore i Nord-India.

Ifølge Lonely Planet er det bare rundt 3900 ville tigre igjen i verden, og derfor er det å se noen av de gjenlevende tigrene en stor drøm for mange.

Den største andelen av tigrene bor i India, og et av stedene du kan være heldig å få øye på noen av dem er i nasjonalparken Ranthambore. Her arrangeres det safariturer hvor du blant annet kan se tigre, leoparder, dovendyr og krokodiller.

Den nærmeste flyplassen er Jaipur. Fire til fem timer unna med bil ligger de kjente byene Agra og Delhi.

Finn flyvninger til Jaipur her.

Finn hoteller i Jaipur her.

Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

Hotellsjef Bryony Anderson hilser på en av de svært høye stamgjestene utenfor hotellet Giraffe Manor i Nairobi, Kenya.

Midt i skogen i Nairobi ligger en surrealistisk drøm av et hotell som heter Giraffe Manor. Hotellet blir ofte beskrevet som den ultimate bucket list-destinasjonen og som et av de mest unike stedene du noen gang kommer til å oppleve.

Området det ligger i, er nemlig hjemmet til en gjeng med utrydningstruede sjiraffer. Hotellet i seg selv ser ut som et sjarmerende britisk boutique-hotell, med et herskapelig interiør og alle mulige fasiliteter.

Her kan du blant annet mate og klappe sjiraffer, dra på ridetur, gå på spa eller ta en ekskursjon til nasjonalparken i Nairobi.

Finn flybilletter til Nairobi her.

Les mer på hotellets nettsider her.

Monkey Forest, Bali

En apefamilie speider etter bananer i Monkey Forest, Ubud.

Hvis du skal til Bali, bør du bo noen dager i det vakre og frodige området Ubud. Området er kjent som et paradis for de som vil lære seg yoga eller koble av i naturskjønne omgivelser.

Her kan du også ta en tur til naturreservatet Monkey Forest for å se på ville aper. I Monkey Forest bor det rundt 600 aper, og de er absolutt ikke redd for mennesker. Apene er veldig smarte og kan være ganske frekke, så pass på eiendeler som mobil og solbriller.

For å komme deg dit, kan du gå, ta taxi eller shuttlebuss fra Ubud sentrum.

Her bor du i vakre omgivelser i Ubud.

Finn rimelige flyvninger til Bali her.

Galápagosøyene

Sjøløvene koser seg på de vakre strendene på Galápagosøyene.

Galápagosøyene er spesielt kjent for sitt rike dyreliv. For å komme deg dit, må du først dra til Ecuador og så over til øyene. Her kan du blant annet se seler, sjøløver, skilpadder og noen av verdens mest fargerike fugler.

Siden Galápagosøyene er ganske ukjente for de fleste nordmenn, kan det være lurt å melde seg på en tur med en guide slik at du enkelt kommer deg rundt.

Get Your Guide har for eksempel en guidet gruppetur der du kan oppleve noen av de mest kjente attraksjonene som Tortuga Bay og naturreservatet El Chato.

Finn hoteller på Galápagosøyene her.

Costa Rica

Et av de mange bedagelige dovendyrene på Costa Rica.

Costa Rica er stedet for deg som vil ha fantastiske naturopplevelser. I nasjonalparken Manuel Antonio kan du for eksempel se fargerike tukaner, sjarmerende dovendyr og papegøyer.

Du kan også bli med på en tur ut til Tortuga Island for å se hvaler og skilpadder eller bli med på en ridetur til det vakre fossefallet Oropendola.

Her bor du i vakre omgivelser på Costa Rica.

Finn flybilletter til Costa Rica her.

Rwanda

Fjellgorillaene trives i det frodige, grønne landskapet i Rwanda.

Det lille landet Rwanda har mange store opplevelser å by på. Landet er spesielt kjent for å være hjem til verdens største aper, fjellgorillaene. Ved å melde deg på en guidet safari kan du få øye på disse mektige, utrydningstruede kjempene.

I nasjonalparken Akagera National Park kan du også oppleve leoparder, løver, nesehorn og bøfler på nært hold.

Finn flybilletter til Rwanda (Kigali) her.

Sør-Afrika

En gjeng søte små pingviner på Boulders Beach i Sør-Afrika.

I Sør-Afrika finner du en av verdens mest kjente nasjonalparker, Kruger National Park. Her kan du blant annet se «The Big Five» – elefanter, neshorn, afrikanske bøfler, leoparder og løver. 

Byen Hermanus er kjent som verdens beste sted å dra på hvalsafari, og på Boulders Beach i Cape Town kan du se søte pingviner labbe rundt på stranden.

Finn hoteller i Cape Town her.

Finn flybilletter til Cape Town her.