Ti hoteller i Budapest

Vakre Budapest. Foto: Getty Images

Byen du forelsker deg i

Budapest er et av de fineste og mest sjarmerende byene du kan besøke. Den ungarske juvelen passer like godt til jente- og gutteturer, som kjæresteturer. Byen som består av Buda og Pest begeistrer besøkende fra hele verden med sin rike historie, deilig mat, vennlige mennesker og et pulserende byliv. 

Budapest kan besøkes året rundt, og er like fint på våren som på høsten. Ikke glem vinteren og julemarkeder og shopping. 

Flyturen ned koster ikke all verden, og selve Budapest er ikke en dyr by. Her kan du unne deg litt luksus, uten at det koster skjorta. 

Her er ti hoteller du kan bo på:

Párisi Udvar Hotel Budapest, part of Hyatt

Et fantastisk hotell der interiøret og detaljene vil ta pusten fra deg. Hotellet ligger midt i Budapest-sentrum, og er et steinkast unna shoppinggater og kjente restauranter som blant annet Spago av den verdenskjente Wolfgang Puck.

Hotellet byr på både luksuriøse rom, spa, restauranter og helsestudio. Skal du unne deg en ekstra fin overnatting neste gang du besøker Budapest, kan du prøve dette herlige hotellet. Se flere bilder her.

Her finner du flere hoteller i Budapest.

Hotel Clark Budapest – Adults Only

Det flotte hotellet på Buda-siden, vil ikke skuffe selv de mest kresne gjester. Atmosfæren, interiøret og servicen er upåklagelig. Her vil du føle deg som VIP.

Hotellet byr på rom med utsikt over Budapest og noen av rommene har egne balkonger. Anbefales på det sterkeste å nyte noe godt i glasset før dere skal ut og spise.

På Hotel Clark kan du også booke bord på deres flotte takterrasse og kose dere med god mat og utsikt. Hele hotellet skriker moderne interiør og kunst, og ikke bli overrasket om du møter på fotografer og modeller på hotellet. På grunn av sin beliggenhet er dette en hot spot for foto shoots.

Se flere bilder av Hotel Clark her.

Tips til restauranter:

Budapest er en by som besøkes av mange, så det er lurt å booke bord før oppholdet. Sjekk ut Bestia som ligger rett ved Basilika om du er glad i europeisk mat, eller Yama for nydelig sushi.


Kozmo Hotel Suites & Spa

Et enestående hotell i hjertet av byen. Hotellet kan skryte av fasiliteter som spa, restaurant og bar i tillegg til flotte rom.

Gjesteanmeldelser skryter av servicen, de flotte rommene, beliggenheten og spesielt av personale som bidrar til å gjøre hotellopplevelsen utrolig fin. Er du opptatt av en unik opplevelse, og ønsker å benytte byen og alt den har å by på, bør du sjekke ut Kozmo. Her kan du sjekke priser.

Her finner du flere hoteller i Budapest.

Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection

Dette er hotellet bør du besøke på våren og sommeren på grunn av hotellets prisvinnende og kjente takterrasse. Verdt et besøk selv om du ikke er gjest på hotellet.

Det luksuriøse hotellet som ble byttet i 2015 byr på basseng, restaurant, bar, badstue, treningsrom, i tillegg til massasje- og behandlingsrom. Rommene er innredet i en kostbar stil, og hotellet ligger i hjertet av Budapest sentrum. Du er nødt å besøke takterrassen High Note Rooftop. Se flere bilder av hotellet her.

High Note Rooftop: Book bordet rett ved Basilikaen, og du vil få et av de beste utsiktene over Budapest. Anbefales sterkt å booke bordet helgen 20. August. Landets nasjonaldag feires med et spektakulært fyrverkeri-show du aldri har vært borti. Fra High Note får du en av byens beste plasser!

Anantara New York Palace Budapest

Plassert i en elegant bygning fra 1800-tallet, byr hotellet Anantara på flotte rom, spa, boblebad, basseng og restaurant i hjertet av den flotte byen.

Kombinasjonen av New York og Budapest kommer godt frem gjennom hotellets interiør, og spesielt på New York Café. Her kan gjestene nyte forfriskende drikke, mens de hører på levende pianomusikk.

Hotellets gjester er meget fornøyde med god service, fasilitetene og spesielt er det den gode frokosten som blir nevnt gang på gang. Se flere bilder av hotellet her.

The Ritz-Carlton

Ønsker du et sentralt hotel med et anerkjent navn, kan du sjekke ut The Ritz-Carlton i Budapest.

Hva kan du forvente deg på The Ritz?

Flotte rom, restaurant og spa, innendørsbasseng og treningsrom. Hotellet ligger meget sentralt med mange historiske severdigheter bare steinkast unna, og flere av rommene har utsikt over det gigantiske Budapest Eye pariserhjulet, rett foran hotellet. Her finner du mer informasjon om hotellet.

Tips:

Er du på jentetur må du besøke Museum of Sweets & Selfies. Dette er et utrolig morsomt konsept. De mange rommene/utstillingene er laget kun for at du skal kunne ta de kuleste og unike bildene. Du har ett rom i knallrosa fylt med hengende rosa bananer. Et annet rom er en stort basseng med fargerike baller du kan svømme i. Her kan du lese mer om dette.

Hilton Budapest

Hilton Budapest ligger i det imponerende slottsområdet, som står på UNESCOs verdensarvliste. Rommene på Hilton er på 31 m2 opptil 51 m2, så du har nok plass å boltre deg på.

Som gjest på hotellet har du tilgang til restaurant, badstue, treningsrom og betjent parkering. Når du bor på dette flotte hotellet kan du oppleve gamle Buda, mens Pest-sentrum er kun 15 minutter unna. Budapest har en rik historie som gjenspeiles i byens lekre arkitektur. Vil du bo på dette hotellet kan du sjekke priser her.

Tips til spisesteder:

Ser du etter autentisk italiensk mat, anbefaler vi Da Mario i Budapest. Nydelig pasta, antipasti og veldig hyggelig atmosfære.

Adressen er Vécsey u. 3, 1054.

Se etter flere hoteller i Budapest her.

Budapest Marriott Hotel

Skal du ha en storslått utsikt over Donau fra alle rommene, er dette hoteller for deg. Hotellet kan skryte av beliggenhet, stil, komfort og innovasjon.

Rommene imponerer med mer enn den spektakulære utsikten- alle ble pusset opp i 2018. Hotellets restaurant DNB serverer både moderne retter og tradisjonell ungarsk mat. Husk at når du først befinner deg i Budapest, er du nødt om å smake langos som et frityrstekt brød med ulike toppinger. Veldig veldig godt når du trenger noe salt og mettende etter en sen kveld.

Sjekk ut Liz and Chain Sky Lounge i 10. etasje for en superfin utsikt over den andre siden av byen. Her ser du flere bilder.

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Dette er en imponerende 5-stjerners hotellet midt i byen. Her har du gangavstand til både shopping, museer og restauranter. Et flott valg for deg som vil være i nærheten av alt.

Hotellet byr på alt fra bar, terrasse, restaurant og utsikt over elven. Du kan bestille romservice hele døgnet eller spise på velkjente Spago. Her finner du også et treningssenter, kveldsunderholdning og familierom for å nevne noen av tilbudene til hotellet. Se flere bilder her.

Tips: Er du glad i god mat, bør du ta turen innom Spago som ligger i samme bygget som hotellet. Det er selveste Wolfgang Puck med sine 18 Michelin stjerner som står bak den flotte restauranten. Husk å booke bord god tid i forveien.

Four Seasons Gresham Palace

Dette er et populært hotell i Budapest og ifølge Hotels sine gjester er det verdt turen. Hotellet har fått 9,6 av 10 poeng.

Det enestående hotellet har en utrolig beliggenhet ved Kjedebroen, noe som betyr at du befinner deg der alt skjer. Her finner du både et evighetsbasseng, treningsstudio, bar og restaurant. Det romslige rommene har alt du måtte trenge, og booker du en suite får du også et ekstra gjestebad, og noen av rommene har også en fransk balkong med panoramautsikt over Donau og Varhegy.

Her kan du se mer av hotellet.

Ting å gjøre i Budapest