Tips til Europas 7 beste maratonløp

Stadig flere nordmenn ønsker noe mer enn strand og byliv når de drar på ferie. Norges største reisearrangør Ving, meddeler at det har vært en økning i søk på aktive ferier i 2022. Derfor foreslår vi at du kombinerer ferien med et marathonløp i disse byene

Stadig flere nordmenn er opptatt av helse og friluftsliv. Dette gjenspeiler naturligvis også ferievanene våre. Vi ser av våre data at interessen øker år for år, i fjor svarte 29 % at de planla en aktiv ferie. Dersom du ønsker å ta steget opp på det virkelig sporty ferienivået kan kanskje en av disse spektakulære maratonløpene friste, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

BMW Berlin Marathon – Berlin, Tyskland

Løypen under BMW Berlin Marathon er designet for å vise frem den tyske hovedstaden og dens mange og varierte bydeler. Her løper du gjennom noen av de best kjente områdene, inkludert Mitte og Kreuzberg, og får se berømte severdigheter som riksdagsbygningen og fjernsynstårnet. Når du er ferdig med løpet kan du besøke Minnesmerket over Berlinmuren, der for man forståelse for hvilken innflytelse muren hadde på berlinerne, samt East Side Gallery: Her finner du den lengste gjenstående strekningen av Berlinmuren, som nå er dekket i budskap om fred og forening.

Dato: 25. september 2022

Her bor du i Berlin: Riu Plaza Berlin

Dette hotellet ligger ganske sentralt i Berlin i nærheten av shoppingområdet i Friedrichstraße – kun 5 minutter i gåavstand. Moderne rom med rimelige priser og topp service.

Se flere bilder av hotellet her.

TCS Amsterdam Marathon – Amsterdam, Nederland

TCS Amsterdam Marathon tar deltakerne med på en rute gjennom Nederlands hovedstad. Løpet starter og slutter ved det historiske OL-stadionet (som opprinnelig ble bygd til sommer-OL i 1928), og går forbi Rijksmuseum og Vondelpark. En strekning går også langs elven Amstel. Du vil i tillegg få glimt av staselige herregårder, flere nederlandske vindmøller og typisk landlig idyll i utkanten av Amsterdam. Oktober er kanskje den perfekte tiden å besøke Amsterdam på. Da er høysesongen over, og appelsintrærne som speiler seg i kanalene er et fint bakteppe. På den tiden går også mange kulturelle arrangementer av stabelen, inkludert animasjonsfestivalen Klik! og Afrovibes Festival for å nevne noen.

Dato: 16. oktober 2022

Her bor du i Amsterdam: Nh Collection Amsterdam

Dette er det eldste hotellet i Amsterdam – riktignok fra 1600-tallet. Det er dog nyoppusset og tilbyr luksusrom med elegant innredning. Shoppingstrøket Kalverstraat ligger 500 meter unna.

Se flere bilder av hotellet her.

Venicemarathon – Venezia, Italia

Startskuddet for Venicemarathon går i småbyen Stra. Først tar løpet deg langs en vakker elv omgitt av herskapshus fra 1700-tallet. Ruten fortsetter østover før du krysser broen til Venezia. De siste minneverdige kilometerne tar deg forbi severdigheter som Piazza San Marco, Palazzo Ducale og Canal Grande. Oktober er også en utmerket måned for mat i Venezia. Det er da restaurantene begynner å forandre menyene sine og servere tradisjonell venetiansk høstkost, med retter som inkluderer gresskar, artisjokker og villand fra lagunen. Dette er også den beste årstiden for å prøve torbolino, en uklar, gjærende, fersk vin som helst bør drikkes sammen med et fat ristede kastanjer.
Dato: 23. oktober 2022

Her bor du i Venezia: Carnival Palace Hotel

Det oser av italiensk sjarm på dette hotellet. Gode forbindelser til Markusplassen med vannbusslinjene 5.1, 5.2 og 4.2.

Se flere bilder av hotellet her.

Athens Marathon – Athen, Hellas

Athens Marathon er en av verdens mest populære bymaratoner. Ifølge legenden løp budbringeren Feidippides i antikkens Hellas 42 kilometer fra Maraton til Aten for å kunngjøre seieren over den invaderende persiske hæren. I disse dager har løpet så mange deltakere at det har ni forskjellige startpunkter. Deltakerne løper forbi noen av byens mest imponerende antikke severdigheter, og ender opp på det fantastiske Panathenske stadion. Et besøk i Aten er også en perfekt mulighet til fordype seg i historie og se noen av de flotteste gamle greske strukturene, slik som Akropolis, Parthenon og Zevstempelet.

Dato: 12-13. november 2022

Her bor du i Athen: Athens Ledra Hotel

Plassert i hjertet av Neos Kosmos, er Athens Ledra Hotel et ideelt sted for å begynne å utforske Athen. I nærheten av historiske museum og Dora Stratou Dance Theatre.

Se flere bilder av hotellet her.

Virgin Money London Marathon – London, Storbritannia

Virgin Money London Marathon starter i historiske Greenwich i Sørøst-London og ender i Hyde Park i det sentrale London, så her får du se mange av den britiske hovedstadens største severdigheter på veien. Du får se Cutty Sark-skipet på nært hold, samt Tower of London og St. Pauls katedral. For en smak av London, prøv å få med deg litt kultur i de mange fantastiske museene, ta et elvecruise på Themsen, se et show i West End og spis karri eller fish n`chips til middag.

Dato: 2. oktober 2022

Her bor du i London: Park Plaza Westminster Bridge Hotel

Perfekt beliggenhet, rett overfor Houses of Parliament og Big Ben. I nærheten finner du også London Eye, akvariet, restauranter og teatre. Topp service.

Se flere bilder av hotellet her.

Rock n’ Roll Marathon – Madrid, Spania

Løypen tar deg gjennom mange ulike distrikter av den spanske hovedstaden, og tegnes på nytt hvert år. Det gjør løpet til en spennende opplevelse både for nye og tilbakevendende deltakere. På veien passerer du noen av Madrids mest berømte severdigheter, som Puerta del Sol og Plaza Mayor, før du løper over målstreken i den grønne og frodige Retiro Park. Samtidig med maratonen foregår det live musikkarrangementer langs hele løypen. Disse bidrar til å motivere løperne og samtidig underholde tilskuerne. Rock n` Roll Marathon går av stabelen flere steder i verden. Så hvis du vil, kan du kjøpe et pass til å løpe i de andre 29 byene, som for eksempel Montréal, Dublin eller Las Vegas.

Dato: 23. april 2017

Her bor du i Madrid: Iberostar Las Letras Gran Via

Iberostar Las Letras Gran Via har en litterær tema som inkluderer et stort bibliotek. Rommene har høye tak, store vinduer og et sitteområde. Her bor du midt i sentrum i nærheten av shopping, uteliv og tapas.

Se flere bilder av hotellet her.

Du finner rabattkoder hos Hotels.com her.

Les også:

Hit legger du høstferien

Guadeloupe – reiseguide til perlen i Karibien

Priskrig på flybilletter til London