Europas 10 mest populære landemerker

Tripadvisors brukere har kåret Europas topp 25 landemerker, og vi har valgt å presentere topp 10 og byene disse ligger i. Kanskje du allerede har besøkt flere på listen?

10: Colosseum, Roma (Italia)

177493849

Alle har hørt om Colosseum i Roma, og mange har også besøkt det kjente landemerket. Har du ikke det, er det på tide! Roma er full av spennende monumenter, så her kan du få sett mye. I Roma anbefaler vi det historiske hotellet Rocco Forte Hotel De Russie, beskrevet av den franske poeten Jean Cocteau som paradis på jord. Sjekk også ut Waldorf Astoria-hotellet Rome Cavalieri, eller lekre Boscolo Exedra  med svømmebasseng på taket.

9: La Sagrada Familia, Barcelona (Spania)

178497905

Barcelonas vakre basilika er et must see hvis du er i den spennende spanske byen. I tillegg til arkitektoniske perler og kjente monumenter, er Barcelona en by med noe for de fleste. Her får du også en flott strand, fantastisk shopping og mye god mat. Husk å stikke innom det lille, sjarmerende cava- og tapasstedet Can Paixano, hvor atmosfæren og serveringen er noe helt for seg selv. I Barcelona anbefaler vi Hotel Duquesa de Cardona, Pulitzer og ikke minst råflotte W Hotel som ligger rett på stranda.

Søk etter billige flybilletter og sammenlikn priser her.

8: Duomo di Milano (Italia)

160889908

Katedralen i Milano er litt av et syn, og med beliggenheten rett ved byens mest luksuriøse butikker er den det perfekte utgangspunktet for en dag med mye spennende på agendaen. Katedralen ble påbegynt i 1386 og innviet i 1418, men ble ikke fullført før i 1965. Den imponerende bygningen består av hele 135 spir og 3200 statuer, og både utsiden og innsiden er i aller høyeste grad beundringsverdig. For å bo i kort avstand til domen og sentrum av Milano, bør du sjekke inn på luksuriøse Park Hyatt Milano eller Seven Stars Galleria.

Les også: 20 grunner til å reise til Milano.

7: Duomo di Siena (Italia)

529577063

Den vakre katedralen du kan se i bakgrunnen på bildet over befinner seg i Siena, en by i sentrum av den italienske regionen Toscana. Byen regnes av mange som en av de vakreste byene i Toscana og i Italia overhodet, noe som er en veldig grei grunn til å legge neste ferie nettopp hit! Vi ble helt bergtatt av å søke etter bilder av den italienske perlen. I Sinea anbefaler vi Grand Hotel Continental, et ærverdig og storslått hotell som passer perfekt til et opphold i den sjarmerende byen.

Finn flere hoteller i Siena her.

6: Alhambra, Granada (Spania)

507330309

Palasset og festningskomplekset Alhambra ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne i det daværende emiratet Grenada. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste, og er en av Spanias største turistattraksjoner. Alhambra befinner seg i utkanten av Granada, en by med ca. 265.000 innbyggere som også er hovedstaden i provinsen ved samme navn. I juli og august får du temperaturer rundt 35 grader, opptil 40, men nettene er fortsatt svale og behagelige.

Her finner du ditt hotell i Granada.

5: Efesos, Selcuk (Tyrkia)

517552263

Tyrkia er et land mange nordmenn kjenner godt til, men for mange blir det de samme stedene som besøkes hver gang. Hvorfor ikke legge turen innom Selcuk neste gang? Hovedgrunnen til å besøke Selcuk, er nettopp landemerket Efesos. Her kommer du virkelig tett på den gresk-romerske arven, med Europas aller mest komplette klassiske metropolis. Etter omlag 150 år med utgraving kan nemlig Efesos kalle seg det, og da gjenstår det fortsatt å grave frem 82% av byen.

Finn ditt Selcuk-hotell her.

Vårt tips er å ta en dagstur eller et par dager i Selcuk hvis du er i Istanbul, da det bare tar omlag en time å fly dit fra storbyen. Du kan også ta buss, men da tar det gjerne 8 timer. Slik får du oppleve både pulserende og spennende Istanbul, og historiske Efesos på samme tur.

Her finner du hoteller i Istanbul.

4: Bymuren i Dubrovnik, Kroatia

162322098

Dubrovnik er en vakker liten by i Kroatia, som stadig vokser i popularitet blant turister. Gamlebyen er slående vakker, og det er også bymuren som har kommet så høyt opp som 4.plass på listen over Europas beste landemerker. Ta turen til Dubrovnik når været er varmt, og nyt strandlivet, kulturen og historien til den Kroatiske perlen. I Dubrovnik anbefaler vi Valamar Argosy HotelHotel Lero og Radisson BLU Resort & Spa

Søk etter billige flybilletter og sammenlikn priser her.

3: Oppstandelseskirken, St. Petersburg (Russland)

504543297

Oppstandelseskirken i St.Petersburg er ikke lett å overse. Det imponerende byggverket kalles også Blodskirken, et navn som henviser til blodet til tsar Aleksander II av Russland, som ble myrdet på stedet i 1881. St. Petersburg er den byen i Russland som er mest preget av vestlige kulturer, og den ligger kun to timer unna Norge med fly. Reiser du hit vil du allikevel oppleve en by helt uteom det vanlige, med fantastiske kirker med løkkupler og kyriliske bokstaver. I St.Petersburg finner du ingen høye skyskrapere, men den spennende byen preges derimot av hundrevis av broer over idylliske kanaler. Vi anbefaler at du sjekker ut ærverdige The State Hermitage Museum Official Hotel, eller Grand Hotel Emerald.

Her finner du flere flotte hoteller. 

2: Peterskirken, Vatikanstaten (Italia)

465576067

Vatikanstaten ligger som de fleste vet i Roma, en velkjent by for historie- og arkitekturelskere. Du kan nesten ikke dra til Roma uten å ha sett Peterskirken, som i denne kåringen har sikret seg andreplassen. Kombiner besøket med å se landemerke nr. 10, Colosseum, og så klart Romas andre historiske monumenter som Forum Romanum, Pantheon og Fontana di Trevi.

Her finner du ditt hotell i Roma.

1: La Mezquita, Córdoba (Spania)

177798141

La Mezquita er en enorm moske-katedral som befinner seg i byen Córdoba sør i Spania. Moskéen ble ferdigstilt i år 1000, og er blant Spanias vakreste, største og best bevarte bygg fra denne tiden. Med de flotte og luftige buegangene og 850 søylene som holder bygget oppe, er det lett å bli imponert av det storslåtte byggverket. Inne i moskéen er det bygget en kristen katedral, en symbolhandling av de sjeldne. Córdoba ligger i Andalucía, og er en av Spanias best bevarte historiske byer. Det er kun 50 minutter med tog fra Córdoba til Málaga, så her kan du gjerne kombinere to flotte spanske byer på samme tur. Málaga er perfekt for deg som vil nyte den spanske kulturen, god tapas og ha kort avstand til feriesteder som Cosa del Sol.

Finn drømmehotellet i Málaga her.