Van Gogh Alive: Internasjonalt kunstkonsept kommer til Norge

Grunnlegger og administrerende direktør, Bruce Peterson, fikk ideen til kunstkonseptet av sine barn.

Familieferie ledet til ideen om kunstkonseptet

Det var på ferie i Italia at Bruce Peterson, grunnlegger og administrerende direktør for Van Gogh alive, fikk ideen til kunstkonseptet. Da familien besøkte kunstgallerier gjorde ikke barna annet enn å klage over at de kjedet seg. Dette fikk ham til å innse at tradisjonelle, statiske museumsopplevelser ikke klarte å engasjere folk tilstrekkelig – spesielt de yngre. Det var slik ideen om en levende kunstopplevelse ble født.

Etter to år med planlegging og utvikling sto Van Gogh Alive klart. Ved å kombinere kunst, teknologi, musikk og dufter, skapte Van Gogh Alive en spennende og immersive opplevelse for hele familien.

Her finner du flere reisetips

Opplev magien til Van Gogh

Det prisbelønte kunstkonseptet Van Gogh Alive er sett av 8,5 millioner mennesker i over 80 byer på fem kontinenter. Nå kommer utstillingen til Norge. Fra 14. november til 11. februar kan den oppleves hos NOVA Spektrum i Lillestrøm. – Dette er en unik mulighet! Vi forventer tusenvis av besøkende, sier arrangementsdirektør Søren Nielsen.  

En symfoni av kunst og sanse

I et lokale på tusen kvadratmeter, vil den verdensomspennende utstillingen «Van Gogh Alive» snart innta NOVA Spektrum i Lillestrøm. Dette kunstkonseptet utgjør en symfoni av lys, farger, lyd, musikk og dufter, som tar publikum med på en reise inn i den berømte maleren Vincent van Goghs (1853-1890) verden.

Overnatte i Lillestrøm? Her bor du

Internasjonal suksess og anerkjennelse

«Van Gogh Alive» har vært på verdensomspennende turné siden 2011, og har besøkt byer som København, Roma, Beijing og Berlin. Konseptet ble nylig anerkjent som den beste utstillingsopplevelsen av den prestisjetunge Eventex-prisutdelingen. I tillegg har CNN rangert det som en av de tolv beste multimedieutstillingene i verden.

Vi spør lederen av tuneéopplevelsen, Rob Kirk, om hvorfor akkurat Van Gogh:
– Populariteten og relevansen til Van Gogh stammer ikke bare fra de utrolige mesterverkene han skapte, men også hans personlige historie som besøkende kan kjenne seg igjen i på et emosjonelt nivå. Hans utfordringer med mental helse har dessuten relevans også i dag.

Dessuten er det fint å kunne flykte vekk fra livets kjas og mas for en liten stund. Vincents kunstverk, i all sin vitalitet og livaktighet, egner seg godt for en immersive opplevelse som transporterer besøkende til en annen virkelighet, om det så er for en liten stund.

Levende kunstopplevelse

Mellom 14. november og 11. februar vil NOVA Spektrum bli omdannet til en massiv multisensorisk opplevelse. Verdenskjente kunstverk som «Solsikker» (1888) og «Stjernenatt» (1889) vil bli presentert fra ulike perspektiver, og publikum vil kunne fordype seg i Van Goghs gripende og fargerike kunst gjennom en levende og interaktiv tilnærming.

Dette hoteller er rett ved NOVA spektrum

De besøkende blir trukket inn i maleriene, og opplevelsen bryter med den vanlige måten å betrakte kunst på. I tillegg vil utstillingen inkludere utdrag fra kunstnerens mange brev og tilby muligheter for gjestene å fordype seg i enkeltverk og til og med prøve seg på en reproduksjon.

For alle aldre og interesser

«Van Gogh Alive» representerer en unik opplevelse som vil fascinere mennesker i alle aldre. Konseptet er stort, spesielt og underholdende, og gir besøkende muligheten til å virkelig leve seg inn i Van Goghs unike verden. Den har tidligere blitt godt mottatt overalt den har blitt vist, så arrangørene håper på stor interesse fra familier, studenter, eldre og kunstinteresserte – kanskje spesielt fra de som vanligvis ikke oppsøker kunstutstillinger, avslutter Nielsen.

Billetter får du tak i her

Oppleve mer Van Gogh? Da er dette noe for deg