Verdens beste steder å være naken og nudist

Det er mange fine steder hvor du kan være nudist hvor nakenheten er det normale. Foto: Getty Images

Nudisme og nakenferie er en frihet mange ønsker seg. Her er de beste stedene å være naken, og nyte å være nudist.

Det er noen ganger både slitsomt og plagsomt med badebukse og bikini. Vi har derfor funnet fram de aller beste stedene i verden hvor det slettes ikke er et krav. ComplexCityGuide kåret de 50 beste toppløs-strendene og bassengene i verden.

Her er deres topp 3:

1. Pampelonne, Saint Tropez, Frankrike

Her kan man for øvrig ikke bare være toppløs siden denne kjendistunge stranda lar deg ta av det aller meste. Du finner stranda rett utenfor Saint Tropez.

Hvor bør du bo? Hôtel de Paris Saint-Tropez

Et virkelig luksushotell med alle moderne fasiliteter. Selvfølgelig nok koster det penger i Saint Tropez, men med et såpass lite klesbudsjett så går vel det greit?

2. Plage Naturiste de Montalivet, Montalivet, Frankrike

Dette var en av de virkelig første store nakenstrendene i verden, og rangeres fortsatt høyt. Ligger utenfor Bordeaux, som kan være et fint utgangspunkt for mer enn bare nakenbading.

Det er en campingplass i nærheten av stranden, men vi ville nok valgt å bo i Bordeaux og leid en bil.

Hvor bør du bo? Skal du bo som kongelig velger du Grand Hotel de Bordeaux and Spa, et utrolig hotell i sentrum av byen.

3. Hedonism II

Dette resortet er kjent for sine ville fester, nakenhent og virkelig et sted du ikke tar med barna. Se bilder av hotellet her

Velkjente Huffington Post har også kåret de beste nakenstrendene i verden. De som fikk flest poeng i deres kåring var følgende:

1. Saline Beach, St. Barth

Saint Barthélemy er en fransk koloni som ligger et stykke unna Frankrike- Nærmere bestemt i Karibien. Tidligere var øya en svensk koloni. Hvor bør du bo? Vel, det er et flusst med utrolige steder å bo på øya – men sjekk dette: Coral Beach Club. Slik skulle hverdagen ha vært for oss alle.

2. Es Cavallet Beach, Ibiza, Spania

Ibiza er for mange nordmenn et partysted, men det er også et sted for å virkelig kunne slappe av og nyte det naturlige livet. En mulighet er det utrolige partystedet Ushuaia Ibiza Beach Hotel, eller det noe mer rolige Fenicia Suites & Spa.

3. Little Beach, Maui, Hawaii

Her finner du vår reiseguide til Hawaii

Det amerikanske mannemagasinet har også kåret de beste nakenstrendene i verden. To av de tre på topp 3 er de samme som på listen til Complexcityguide (Hedonism og Montalivet), mens deres nummer tre er:

Samurai Beach, Australia

Denne sportsvennlige nakenstranda arrangerer Nude Olympics. Du kan bo på Oaks Pacific Blue Resort, og komme deg enkelt til Samurai Beach.

Gonomad har i sin kåring tatt noen andre nakenstrender:

1. Leucate Plage, Frankrike

Denne stranda ligger ikke langt fra Narbonne i Frankrike med mange campingmuligheter rundt. Hvis du vil ha mer fast tak over hodet kan du vurdere leilighetene til utleie i Narbonne.

2. Playa Es Pregons, Mallorca, Spania

Nesten så langt sør du klarer å komme på Mallorca finner du denne stranda, rett ved Colonia Sant Jordi. Bo kan du gjøre på Blau Colonia.

3. Haulover Beach, Miami, Florida, USA

Tripadvisor har også laget en liste over hvilke resorts hvor du selv velger om du ha klær på som er best i verden. Topp tre er som følger (klikk på lenkene for info og bilder):

1. Hidden Treasure: Hidden Beach Resort – Au Naturel Club, Riveria Maya, Mexico

2. Forbidden Fruit: Garden of Eden Resort, Isla Solarta, Panama

3. Living Legend: Living Waters Spa, California, USA

Gadling har også kåret de beste stedene hvor man la klærne falle. Deres toppliste er som følger:

1. Terra Cotta, Palm Springs, USA

2. Pleasure Grove Resort, Georgia, USA

og på tredjeplass finner du her Hedonism II, som omtalt over.