Britannia Hotel: – Vi har besøkt Nordens beste hotell

Ingen over, ingen ved siden av: Britannia Hotel er Nordens beste hotell.

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

Et luksushotell i toppsjiktet

Hotel d’Angleterre i Københvan, Grand Hôtel i Stockholm og Hotel Kämp i Helsinki har historisk sett vært de ledende 5-stjernershotellene i Norden. Men etter at Britannia Hotel gjenåpnet våren 2019 etter en omfattende oppussing, fikk Norge omsider et fullverdig 5-stjernershotell med et høyt internasjonalt nivå.

Les mer om hotellet her

Joda, Oslo har både The Thief og Hotel Continental, som er sjarmerende og gode på sine områder, men ingen av dem er engang i nærheten av å levere samme servicenivå og kvalitet i alle ledd som Britannia Hotel i Trondheim. At Norge nå endelig har et hotell som virkelig leverer i toppsjiktet på den internasjonale hotellscenen, ikke bare ved åpningen, men også over tid, er svært imponerende og alle de ansatte hos Britannia Hotel fortjener honnør for å sammen ha fått til dette.  Her kan du booke overnatting

Upåklagelig service

Det er flere elementer som gjør at Britannia Hotel skiller seg ut fra andre klassiske, 5-stjernershoteller rundt omkring i verden. Selv om servicenivået er skyhøyt og det er ikke en ting de ansatte ikke ordner, så fremstår ikke hotellet stift eller oppleves gammeldags i måten de yter service. Det er som en av resepsjonistene fortalte til oss: «Da en gjest kom hit første gang, trodde han at han måtte ha på seg dress og slips. Men det er ikke nødvendig her. Her kan gjestene slappe av».

Det vi kanskje liker aller best med Britannia Hotel er alle de vennlige og hyggelige ansatte, som ikke virker masete, men som derimot ser alle gjestene og skaper et veldig behagelig servicenivå.  Hotellet gjør hele tiden sin ytterste for at gjestene skal få en så god opplevelse og behagelig opphold som mulig. Om det er en kopp kaffe mens du venter på andre i lobbyen eller om du ønsker en avis til frokostbordet. Det er disse små gjesteopplevelsene som gjør Britannia Hotel så unikt på mange måter.

Her ser du flere bilder av hotellet 

Gullbelagt badekar og champagne i minibaren

Det skal godt gjøres å finne et hotell som er like delikat, stilig innredet og gjennomtenkt som her. Hotellet har i alt 224 rom inkludert 11 suiter, deluxe og øvrige rom. Vi hadde gleden av å overnatte på to av hotellets Signatur Suiter – Colonialmajoren og Liv Ullman som begge er flott utsmykket med nydelig interiør, stor takhøyde, balkong og gullbelagt badekar. Minibaren hadde alle de fristelsene en kunne tenke seg, til og med hotellets egne champagne.

På hotellet finner vi også Tårnsuiten, Britannia hotels mest luksuriøse suite på 220 m², plassert i selve tårnet på hotellets fasade fra 1897. Med eget vinrom, kjøkken, piano, mm., kan du lett skape uforglemmelig øyeblikk og god stemning for deg selv og dine gjester.

Etter to minnerike og fantastiske dager på det vi mener er Nordens beste hotell, sitter vi begge igjen med store inntrykk, et ønske om å komme tilbake og stolthet over at Norge endelig har markert seg på kartet over noe av de beste du finner innenfor hotellverden. Gratulerer Britannia Hotel!

Book ditt neste besøk her

Fakta om Britannia Hotel:

Pris: De billigste rommene ligger på ca. 3000 kroner per natt. Her får du veldig mye for pengene. Inkludert i prisen er også en stor og nydelig frokostbuffet i Palmehaven og inngang til både fitness-avdelingen og Britannia Spa hvor du kan benytte deg av spa-fasilitetene som basseng, sauna og steamrom. 

Standard: Som en del av «Leading Hotels of the World» forventes det en veldig høy standard og hotellet leverer høyt på alle barometre. Vanskelig å finne en høyere standard, selv om du skulle bevege deg utenfor Norges grenser. 

Mat: Britannia Hotel huser 6 ulike bar- og restaurantkonsepter. Under ett og samme tak, finner du alt fra det litt mindre formelle som Brasserie Britannia, til den utsøkte Vinbaren i kjelleren. Kanskje du lar deg friste av en himmelsk steak på Jonathan eller en cocktail-historie i Britannia Bar. Men ønsker du en uforglemmelig aften, la deg imponere over alle de gastronomiske herligheter du finner i Michelin restauranten, Speilsalen. Med andre ord, her finner du noe for alle og enhver! 

Passer for: Er du forretningsreisende eller bare på kjærlighetstur til «bartebyen», på Britannia Hotel er alle velkomne. Gammel som ung, med eller uten hund. Du skal føle deg «hjemme» i det du blir møtt av smilet til den velkledde dørmannen som tar deg imot ved inngangen.

Andre severdigheter: Ønsker du det lille ekstra? La hotellet plukke deg opp i hotellets egne Britiske «black cab» eller la deg begeistre av en guidet kunstomvisning rundt på hotellet. Det er også mulighet for å kjøpe kunsten. Hotellet tilrettelegger også for store eventer, bryllup, konferanser o.l.  

Beliggenhet: Hotellet ligger i selve hjertet av Trondheim by med gå distanse til Nidarosdomen, Solsiden eller om du kun ønsker en hyggelig spasertur langs Nidelva. Du finner alt av butikker, apotek, frisører, mm. rett utenfor døra.