Vi har funnet paradis på Capri

Ikke lagt sommerplanene ennå? Gjør som Jennifer Lopez og Ben Affleck – besøk Capri. Vi har bodd på det som må være øyas beste hotell.

Skrevet av: Morten Steingrimsen

Den tidligere programlederen Vidar Lønn-Arnesen sang i sin tid om sagnomsuste Capri. Og jeg kan bekrefte at det er noe helt spesielt med den italienske øya, også kjent som Isola di Capri. 

Opplev Capri

Den romerske keiseren Tiberius var blant de første som tilbrakte mye tid på øya. Siden den gang har jetsetterne og celebriteter valfartet til Italias kanskje vakreste og mest berømte feriemål. Tidligere i år tok vi turen til øya for aller første gang. Forventningene ble til de grader innfridd og det var kjærlighet ved første blikk!

Øya er en liten båttur unna Napoli og særlig i sommersongen, flyr både Norwegian og SAS direkte til storbyområdet. Et annet alternativ er å fly til Roma og deretter ta tog videre til Napoli. Når du kommer til havna på Capri, kan du velge å ta buss eller kabelbane opp til toppen av fjellet. Hotellet kan også sørge for personlig transport hvis ønskelig. 

Jeg valgte å besøke øya på vårparten, noe som var et godt valg av flere grunner: Det var passe varmt og det var heller ikke altfor mange turister, selv om det alltid vil være mange tilreisende på den magiske øya. 

Et hotell i særklasse

Hotellet jeg gikk for var Capri Tiberio Palace, Shedir Collection – et sted vi hadde hørt mye bra om og som viste seg å være et hotell i særklasse. De siste årene har jeg etter hvert besøkt en lang rekke 4- og 5-stjernshoteller rundt omkring i Europa. Mange av dem har vært eksepsjonelle og fremragende. Men etter å ha tilbrakt flere netter på Capri Tiberio Palace, må jeg bare si at det er noe helt spesielt med dette stedet som gjør at det skiller seg ut i mengden av luksushoteller. 

Stilfult og glamorøst.

Det særegne boutiquehotellet ligger i hjertet av Capri, bare noen meter unna byens glamorøse handlegate som ofte har besøk av verdens største stjerner i sommersesongen. Det fine med hotellet er at, til tross for den sentrale beliggenheten, så ligger det usjenert til, med en fantastisk utsikt til det krystallklare Middelhavet. I likhet med øya har hotellet en tidløs estetikk og egen stemning.

Stilmessig blander hotellet moderne design med lokal arkitektur og internasjonale elementer. Capri Tiberio Palace må sies å være et av de vakreste hotellene vi noensinne har besøkt. 

God service og hyggelig ansatte

Det er mer enn nok å gjøre på øya, enten være seg bading, turmuligheter, shopping eller restaurantbesøk. Men det var nesten vanskelig å bevege seg ut av inngangsdøra fordi hotellet har så hjemmekoselig stemning. Dette er takket være den meritterte hotellsjefen Oliver Hutten og ansatte som ikke bare er veldig yter god service på øverste plan, men de er alle utrolig hyggelige og jordnære. 

Hotellet består av 54 rom med hver sin individuelle innredning. Skulle du ønske å dra på litt eller feriere en spesiell anledning, som en bryllupstur, bør du sjekke ut Bellevue-suiten på hele 250 kvadratmeter! Dette er Capris eneste suite som både har en egen privat terrasse, utendørs gym og et privat basseng. 

Frokosten på hotellet er i en klasse for seg selv. Utvalget av oster, bakverk, skinker, frukt, salater, egg og annet er enormt, ferskt og smaker utrolig godt. Hotellrestauranten Terrazza Tiberio Restaurant er anbefalt i Michelin Guiden for 2023 og tilbyr et bredt utvalg av velsmakende middelhavsretter. Er man glad i fersk og god sjømat, er dette stedet! De fleste av rettene består av lokale råvarer hvorav mange av dem stammer fra hotellets egen grønnnsakshage.  

Det skal mye til for å kalles et ”paradis”, men Capri Tiberio Palace er nettopp det. Her får du en fantastisk utsikt til det krystallklare Middelhavet, utsøkte matopplevelser, vakker arkitektur og ansatte som gjør hele oppholdet til en glede. Det blir faktisk ikke bedre enn dette. Som man sier på Italiensk: Bravissimi!