Vi testet kunsthotell for voksne i Berlin

Om hotellet

Etter The Weinmeister Berlin har brukt våren på å pusse opp, ble vi invitert til en natt på hotellet i kjernen av Berlin.

Førsteinntrykk

Ved første blikk fikk vi ikke øye på hovedinngangen, men inngang nummer to er vanskelig å gå forbi uten å stoppe.

«Why so serious?» Det lurer vi også på. Etter en natt på The Weinmeister smilte vi fra øre til øre.
Et glass rosa sprudlende gjør ikke innsjekken noe verre.

Beliggenhet

Hotellet ligger i hjertet av Mitte. I denne delen av Berlin finner du de mest populære butikker, merker og kule vintage-butikker. Det er også gåavstand til parker og sjarmerende caféer i Prenzlauer berg

Hotellrom

Etter å ha satt romnøklen i døren møter vi et luftig rom med eksklusive møbler. Følelsen av luksus ønsker oss velkommen inn.

Rommet vi sjekker inn på er rent og pent. Vi har hørt rykter om at det fins spesielle kunst-suiter på hotellet, men vi sier oss mer enn nok fornøyd med dette.

Her kan du booke medium rom på The Weinmeister Berlin.

Her har vi TV (hvorpå vi riktignok glemte å logge ut på Netflix), skrivepult, mulighet til å henge opp klær, og en stor deilig seng vi nesten ikke klarer å vente med å legge oss i. Wifi er lett å koble seg på.

Det eneste vi savner her er minikjøleskap, men den store trangen for å kjøle noe ned slo heldigvis ikke over oss på denne turen.

Morgenkåpen som gjør at du lurer på om du kanskje skal tilbringe hele ferien på hotellet. Vi kan røpe at vi tok en lang og god dusj før frokosten, og nøt den store TV-skjermen og det rene sengetøyet til det fulleste.

Du trenger ikke å pakke med deg baderomsartikler for overnattingen din her. Disse produktene både luktet og føt

Bar og takterasse

Til vår store glede var hotellet utstyrt med en terasse i byggets sjette etasje. Denne er åpen så lenge solen er oppe, og det er bare å ringe ned i resepsjonen så får du bestilt deg en kaffe eller en drink.

Hver gang vi var oppe og tittet var klientellet menn med øl og en og annen liten handlepose. Et perfekt storby-gjemmested med lite trafikk og en avslappende atmosfære.

Her booker du en natt på hotellet.

Ved resepsjonen finner du også en bar som har alt det en bar trenger. Stoler, drikke og snacks. Kanskje ikke stedet du ville tilbragt store deler av ferien, men et fint sted å lande mellom alle slagene.

Ingenting gir mer Berlin-følelsen enn synet av TV-tårnet.
Baren i første etasje. Perfekt for en ventedrink.

Frokost

Dagens første måltid har det med å sette standarden. Å spise frokost ute, eller på hotellet, er alltid et høydepunkt våre ferier. Men frokosten på dette hotellet imponerte ikke stort.

Loff-rundstykke, billig skinke og kartongjuice. Helt OK frokost i forhold til prisen. Men vi ville ikke spist frokost igjen på dette hotellet.

Pluss for å få valgfri varmt egg og kaffe etter bestilling, men ellers var både utvalget og kvaliteten på frokosten noe man kan spare lommeboken for 16 euro. Berlin kan by på bedre frokoster enn dette.

God eggerøre og cappucino.

Helse og velvære

Det ligger også et spa i samme etasje som takterassen. Du kan avtale timer i resepsjonen eller på forhånd på hotellets nettside.

Liker du å trene selv om du er på ferie? I så fall kan du spørre i resepsjonen etter inngangskode til EVO-senteret som ligger rett rundt hjørnet.

Ja, og det med at det er et voksenhotell. Det setter prikken over i’en i avslapning.

Her booker du en natt på hotellet.

Her ser du andre hotell i Berlin.

I denne artikkelen finner du ut hva du må gjøre hvis du kun har 24 timer i Berlin.