Viareggio – Italias vakre perle

Hvis du vil ha et Italia som skapt for postkort, Instagram og deilige historier er Viareggio byen du vil reise til.

Viareggio

Reis til Viareggio: Drømmen om vakre italienske strender, deilig mat, sol og en stemning du kan ta og føle på er kun en liten flytur unna.

Noen få mil nord for Pisa finner du nemlig den italienske byen som ser ut som om den er tatt ut av en Disney-drøm: Viareggio. Her i Toscana, og Lucca, får du den vidunderlige blandingen av en by laget kun for å leve ved sjøen med den beste maten Italia har å by på.

Promenaden i Viareggio er velkjent, og er som tatt ut av en Hollywood-film i sin bredde med gaterestauranter, butikker og arkitektur.

Viareggio

Innbyggere: ca 62 000

Del av provinsen Lucca i regionen Toscana. Etter at byen ble en del av Toscana i 1847 så ble byen til den resortbyen som vi kjenner det som i dag. Den berømte promenaden så sitt lys tidlig på 1900-tallet. Carnevale di Viareggio arrangeres i byen hvert år, og regnes som et av Europas beste karneval. Gjennomføringen er i februar hvert år.

Viareggio ligger rett nord for Pisa, og rett inn fra byen ligger matmekkaet Lucca (som heter det samme som provinsen)

Slik kommer du deg til Viareggio

Den enkleste måten å komme deg til Viareggio på er å fly til Pisa. Du kan søke etter flytider her. Det er fortsatt mulig å finne direktefly.

Fra Pisa kan du ta toget eller bussen til Viareggio, mens en taxi vil koste litt over 500 kr.

Vår anbefaling er å leie en bil for å kunne oppleve Firenze, Pisa og de vakre områdene i Toscana litt på egenhånd. Her kan du sjekke leiebilpriser.

Viareggio er først og fremst en by for å slappe av. Her kan du nyte solen, stranden og havet på de mange private strendene samt noen få offentlige. Fordelen med de private er tilgjengelige solsenger, omkledningsrom, servering og badevakter. Litt luksus i hverdagen. Bor du på enkelte av hotellene har de ofte avtaler med noen av tilbyderne, eller egne strender. Et lite tips er at strendene lengst vekk fra Porto di Viareggio ofte er best, men ingen er dårlige her. Bildet under er fra en av de bedre: Bagno Maurizio.

Hoteller i italiensk stil

Skal du til Viareggio vil vi anbefale å begynne med hotellet. Ikke minst fordi de beste ofte blir utsolgt. Feriebyens fordel for oss nordmenn er at vi drar på ferie i juli, mens resten av Europa drar litt senere. Derfor kan vi få de litt bedre hotellene, og rommene, litt mer tilgjengelig om vi bestiller tidlig nok.

Stranden er ganske grunn ut i havet, og så kan du få svømmeopplevelsen litt lenger ut.

I juli 2021 var temperaturene på 20 grader om natten, og litt over 30 grader på dagen. Det er varmt, og godt her. Havet er også mer enn varmt nok til å bade i.

Viareggio, perle, Italia, guide
Bading for både små og store er fullt mulig i det deilige vannet.

Tilbake til hotell. Det er selvfølgelig mulig å bo i områdene rundt Viareggio, men skal du ha den virkelig gode opplevelsen av å slappe av er det å bo i selve byen en virkelig anbefaling.

Hotel Plaza e de Russie har en utrolig plassering, og en lang historie.

Den første anbefalingen er Viareggios eldste hotell: Hotel Plaza e de Russie.

Hotellet åpnet i 1871, og er hatt mange legendariske besøkende. I dag har de en restaurant som er viden kjent, og alle fasiliteter du kan ønske deg fra et moderne hotell.

Det er kun 44 rom på hotellet, og det er et hotell som ofte blir utsolgt.

Se nærmere på hotellet her

Italia, Viareggio
Hotellets interiør er stilig, og moderne til tross for sin klassiske utside

Prisen på hotellet er fra 2 158 kroner per natt, og oppover.

Her kan du kikke nærmere på det

Mellomklassehotell i Viareggio: Grand Hotel Royal

En klassiker i Viareggio med like god plassering, og veldig gode fasiliteter. Fine, klassiske rom og i god nært til alt. Se nærmere på hotellet her.

Prisgunstig hotell i Viareggio: Hotel Residence Esplanade

Nok et godt hotell som er fint plassert, og med kun 45 gjesterom en mer personlig service enn på mange andre hoteller. Se nærmere på hotellet her.

Billig hotell i Viareggio: Hotel Eden

Super beliggenhet til en veldig god pris. Fine rom, og en god nok frokost. Mye for pengene. Se nærmere på hotellet her.

Det å spise i Toscana er nesten uansett hvor du havner en opplevelse. Selv den dårligste kafé har så gode råvarer at de knapt klarer å lage dårlig mat. De beste restaurantene i Viareggio ligger ikke direkte på strandpromenaden, men litt lengre opp i byen eller rundt de store havnene hvor luksusbåtene produseres eller repareres i den sørlige enden av stranden.

Viareggio, Italia

Promenaden fortsetter på Viale Emenegildo Pistelli, og stranden fortsetter helt inn til byene Massa og Carrara. Massa har for deg med historisk interesse mye å se å, blant annet utsikten fra Malaspina-slottet og marmorproduksjonen som også skjer i tvillingbyen Carrara.

Som turist vil du sannsynligvis nyte byen slik søsteren til Napoleon Bonaparte, Paolina Borghese, gjorde det: God mat, deilige strender og noe godt i glasset. Det første resortet i den italienske byen ble åpnet i 1828, og byen fikk etter hvert mange store klassiske hotell. Strendene har hele tiden vært av den private typen hvor du betaler deg inn på en del av den, og helt fra dagen da det første resortet kom fikk man de første: Nereo for menn og Dori for kvinner.

Italia, Viareggio

Sjømat

Der finner du sjømatrestauranten Ristorante Il Porto, som er av topp kvalitet med super beliggenhet. En kul beliggenhet ved kanalene og strandpromenaden finner du La Baracchina sul Molo Pesce Fresco Viareggio. Eller på norsk: Fersk fisk slik du alltid har fått det i byen. Tradisjonell italiensk mat som ikke er pasta og pizza, for å si det på en annen måte

Hvis du vil ha rask mat på promenaden er gatematen fra L’ottavo Vizio verdt å oppsøke. Det lille hullet i veggen gir deg mat av stor klasse til lav pris, rett i hånden som kan tas med til stranden. Viktig dog å huske at den, som så mye annet, er stengt på vanlig ukedager på ettermiddagene.

Beste pizza i Viareggio

Pizzeria il Piccolo Flaminio er regnet som den beste pizzaen i byen, men et stykke å gå fra strandpromenaden (cirka en time til fots). Er du der over lengre tid kan en taxi dit være fint. Det er kortere vei til Nuova Vireggio, som ligger rett ved den nydelige isen til Gelateria Kremmy.

God middag til kvelds bør du gå for på Osteria Pazza Idea. Nydelig sjømat, men husk å booke bord. Uansett er det veldig vanskelig å finne dårlig mat i Viareggio.