Villa Lario: Et av de hotteste hotellene på Comosjøen

Legg turen hit neste gang du skal til Italia.  

Skrevet av: Morten Steingrimsen

Comosjøen har blitt et stadig mer attraktivt reisemål. Særlig de siste årene har interessen for den vakre innsjøen utenfor Milano virkelig skutt i været, blant annet takket være George Clooneys mye omtalte luksusvilla der. Interessen har heller ikke blitt mindre etter at Hollywood-produksjoner som Star Wars og suksess-serien «Succession» har filmet ikoniske scener på innsjøen. 

Foto: Booking.com

Boutiquehotell Villa Lario

Alt dette har bidratt til flere hotelletableringer i området. En av disse er Villa Lario, et særdeles kult boutiquehotell med dempet luksus og fantastisk utsikt over innsjøen. Det er ikke mange andre hoteller som matcher utsikten til Villa Lario og beliggenheten er som hentet fra en Bond-film (ikke rart at «Casino Royale» faktisk er spilt inn i området!)

Foto:Booking.com

Hotellet består av 18 delikate suiter fordelt over fire separate bygg. Den frekkeste delen av hotellet holder til i den ærverdige og nyrenoverte renessansevilla Il Palazzo fra 1800-tallet. Inkludert er en båtbrygge som er perfekt om du skulle ankomme hotellet på skikkelig Bond-vis; I en Riva-båt, så klart. Det er ikke det det eneste Bond-aktige med villaen: Uten å røpe for mye, har hotellbaren et toalett selv agent 007 ville tatt turen innom. Les mer om hotellet her

Kort vei til severdigheter

Villa Lario er omgitt av spektakulær natur og det er kort vei til det meste av severdigheter. Rett ved hotellet er et stoppested for turistbåtene, som blant annet tar deg til Bellagio, av mange betegnet som en av Italias vakreste byer. 

Avslapning og kulinariske opplevelser

Ønsker man derimot bare å slappe av på hotellet, ligger forholdene godt til rette for det. Eiendommen har flere hager hvor du kan nyte et godt glass hvitvin eller en cocktail og nyte omgivelsene. Du kan også hoppe ut i svømmebassenget (alternativt ta en forfriskende dukkert i sjøen) og unne deg et bedre måltid på restauranten, som serverer smakfulle lunsj- og middagsretter basert på sesongens råvarer. 

Ellers må jeg nevne naborestauranten Isolito, kun noen få minutters gange fra hotellet. Dette er en nyåpnet og helt rå gourmetrestaurant med fokus på lokale råvarer. Her får du garantert kreative og velsmakende matretter, servert av de entusiastiske og sjarmerende eierne. 

Lett fremkommelighet

Men hvor sentralt er egentlig Comosjøen for oss nordmenn? Vel, Villa Lario er faktisk kun en times kjøretur fra Malpensa-flyplassen som har flere direkteruter til Norge. Og skal man først på en helgetur til Italia, vil jeg absolutt anbefale en reise til Comosjøen, gjerne utenom høysesongen for å unngå for mange turister. 

Selv dro jeg hit på senhøsten. Det skal sies at jeg var noe skeptisk til årstiden ettersom Comosjøen først og fremst er kjent som en sommerdestinasjon. Men jeg må si at jeg ble positivt overrasket! Innsjøen er magisk og praktfull også om høsten. Det er heller ingen ulempe at temperaturene fortsatt er behagelige. Comosjøens kanskje kuleste hotell, Villa Lario venter på deg.

Les mer om hotellet her