Villa Sjötorp – kombiner svenskehandel med overnatting på boutiquehotell

Skrevet av Morten Steingrimsen og Truls Oma

Knappe 200 km med bil fra Oslo, sørover på E6, i naturskjønne omgivelser finner du en eldre herskapsvilla som byr på mye mer en bare overnatting. Velkommen til boutiquehotellet Villa Sjötorp!

Sjekk ut Villa Sjötorp her

Villa Sjötorp – praktvilla i sveitserstil

En knapp time fra Svinesundsbrua ligger Villa Sjötorp – en praktvilla i ren arkitektonisk sveitserstil omringet av flott natur og kunst. Vi ble tatt godt imot av husvert og eier, Ellika Mogenfelt og hennes besetning som viste oss rundt i det herskapelige huset. Selvet bygget sto klart for innflytting i 1901. Historikken og sjarmen av huset gjenspeiles i bilder og møbler, tapet på veggene og knirkende tregulv.

Villa Sjotop,boutiquehotell

Gammel prakt

De gammeldagse hotellrommene har sin sjarm og renholdet er på topp. Likevel lever det ikke opp til dagens standard, selv om det er meningen at stilen skal være litt shabby. Lydisoleringen på rommene er særlig noe vi syntes burde vært bedre. For eksempel hørte vi det eldre ekteparet på naborommet ha høylytt sex. Bra for dem, ikke så gøy for oss. På natta var det også mulig å høre naboene på andre siden av gangen snorke!

Godt aktivitetstilbud

Aktivitetstilbudet er det ikke noe å si på, heldigvis. Slå et slag golf på Lyckorna GK eller ta deg en sykkel-/gåturer langs vannkanten. Ønsker du å lære mer om produksjon av blåskjell kan en båttur med «Sveriges svar på James Bond», Christer, anbefales på det sterkeste. Når båten er fortøyd og du er tilbake på land, foreslår vi et besøk på restaurant Musselbaren Ljungskile for et idyllisk måltid av nykokte blåskjell. Prøv også den lokaldestillerte ginen, Fräkne.

Her kan du sjekke ut hotellet

Matopplevelse i verdensklasse

Det som likevel gjør Villa Sjötorp til noe magisk er ikke bare de naturskjønne omgivelsene og en praktfull villa (minus rommene), men helt klart den kulinariske opplevelsen som følger med. Her kan du sitte i solnedgang å nyte en 3-retters meny bestående av alt fra torsk, okse, kylling og mye mer, laget med kortreist- og økologiske råvarer. Noe godt i glasset er også å anbefale. Det er disse elementene som veier opp for de slitne hotellrommene, og den fantastiske maten ene og alene er verdt turen til Villa Sjötorp.  

Mye er sjarmerende med dette hotellet og arkitektonisk er bygget en perle, men rommene trenger sårt en oppussing. Heldigvis består hotellet av mer enn rommene hvor vi uansett ikke tilbrakte så mye tid i. 

Book overnatting her

Fakta om Villa Sjötorp:

Pris: Fra kroner 2000 per natt. Her kan man også kjøpe mat- og aktivitetspakker i tillegg som gjør oppholdet enda litt mer spesielt.

Standard: Villa Sjötorp har en standard som bærer preg av at huset er gammelt, dog sjarmerende på sin måte. Alle rommene er innredet forskjellig og har en lav, 1990-tallsstandard. Med kun 14 hotellrom og lite isolasjon i veggene er det ikke å unngå at du hører folk snakke å gå i gangene. Pluss for godt renhold. 

Frokost: Her skal Villa Sjötorp få skryt. I motsetning til en stor frokostbuffet, får du utlevert en liten kurv med alt man skulle ønske seg til en herlig frokost. Om du har spesielle ønsker, tilrettelegger vertskapet for det. Ta med deg kurven og sett deg hvor hen du skulle ønske. 

Passer for: Dette hotellet passer godt for en romantisk weekendtur for to, barnefamilier som ønsker å oppleve den svenske skjærgård og for personer som ønsker en berikende matopplevelse av ypperste klasse. Har du hund? Ikke noe problem. På Villa Sjötorp er alle velkommen.   

Andre severdigheter: Hotellet legger til rette for mye aktiviteter for de som skulle ønske det. Her finnes alt fra sykkel- og gåturer, kajakkpadling, svømming, golf, guidet båtturer, mm. I tillegg tilbyr hotellet møte- /konferanse muligheter og skulle du ønske å gifte deg på Villa Sjötorp, tilrettelegger de for det også.  

Beliggenhet: Hotellet ligger flott passert på toppen av en skråning ved Lyckorna i Ljungskile med nydelig utsikt Havstensfjorden. Med bil fra Oslo tar det ca. 2 timer og 45 minutter.