Vinreise: De beste destinasjonene for deg som er interessert i vin

Montepulciano i Toskana, Italia. Foto: Getty Images

Her er stedene du bør vurdere hvis du skal på romantisk tur, jentetur eller bare vil lære mer om vin.

Enten du er en ekte vinkjenner eller bare vil lære deg mer om hvordan vin produseres, finnes det utallige steder i verden som du bør oppdage.

Det beste er at mange av de mest kjente vindestinasjonene kun ligger en kort flytur unna. Mange av disse stedene egner seg altså godt hvis du bare vil være borte en langhelg. Finn din neste vinreise her!

Bordeaux, Frankrike

Regionen Saint-Emilion i Bordeaux.

Når vi snakker om vin, kan vi ikke unngå å nevne Bordeaux. Dette er Frankrikes største og mest kjente vinregion, med ca.130.000 hektar vinmark. Bordeaux ligger sørvest i Frankrike og byr på idylliske omgivelser, nydelige små landsbyer, fantastiske restauranter og et av verdens beste tilbud for vinelskere.

Her kan du for eksempel reservere en vin- og matsmaking med guide i Saint Emilion-regionen eller oppdage noen av Bordeaux sine mest sjarmerende strøk på sykkel.

Finn rimelige flybilletter hos Momondo.

Her bor du i idylliske omgivelser med egen vingård: La Vigneraie de Laura.

Épernay, Frankrike

Epernay er hjem til flere kjente Champagneprodusenter.

10-15 mil fra Paris finner du Champagne-distriktet, og det er kun musserende vin fra dette distriktet som har lov til å markedsføres som Champagne.

I Champagne-distriktet er det flere byer som er kjent for sin Champagne-produksjon, men aller mest kjent er kommunen Épernay. Her kan du blant annet dra på omvisning på Moët and Chandon. Det er også enkelt å dra fra Paris på dagstur ut til Epernay.

På hotellet Hôtel de Champagne bor du i gåavstand fra de største attraksjonene.

Rioja, Spania

Rioja er spesielt kjent for sine fantastiske rødviner.

Rioja er en av de mest kjente vinregionene i Spania. Her får du få det beste av to verdener, nemlig nydelig vin og autentisk, spansk tapas.

Byen Haro er kjent som Riojas vinhovedstad, og er et fint sted å ha som et utgangspunkt for å oppleve regionen.

Meld deg på en guidet tur med vinsmaking og få med deg et besøk i de sjarmerende byene Laguardia og Logroño, hvor du kan smake på den lokale maten som passer perfekt til Rioja-vinene.

Finn hoteller i Rioja her.

Napa Valley, California, USA

I Napa Valley kan du få en helt unik opplevelse og fly i luftballong over det vakre landskapet.

Napa Valley er et fylke i California som er spesielt kjent for sin vinproduksjon. Med sine imponerende vingårder, restauranter av høy klasse og vakker natur, tiltrekker denne regionen seg vinelskere fra hele verden.

Her kan du for eksempel bli med på en guidet tur til flere vingårder eller nyte utsikten over Napa Valley fra luftballong. Ta turer i vingårdene, nyt utsikten over dalen fra en luftballong, og smak på de berømte Cabernet Sauvignon- og Chardonnay-vinene som blir produsert i området.

Her kan du bo.

Toscana, Italia

I Toscana ligger de vakre landsbyene og vingårdene som perler på en snor.

Toscana er en stor region i Italia som er som et eget lite land for vinelskere. Her er det utallige sjarmerende reisemål å velge mellom, som for eksempel Chianti og Montepulciano, som er kjent for å produsere noen av verdens beste viner.

Hvis du ikke vil bo i vindistriktene, går det også an å bo i Firenze og leie bil eller bli med på en guidet tur til Chianti eller Montepulciano. Fra Firenze kan du også enkelt ta toget til vakre landsbyer som Lucca og Siena. Selv om de fem vakre byene som utgjør Cinque Terre ligger utenfor Toscana, må disse også nevnes. Her kan du kombinere god italiensk vin og mat med pittoreske omgivelser, bading og fjellturer.

Finn hoteller i Toscana her.

Moseldalen, Tyskland

I Moseldalen innhøstes vindruene i fascinerende, bratte omgivelser.

Moseldalen er kanskje et litt mindre kjent vindistrikt på verdensbasis, men i Tyskland er regionen svært kjent for sin vinproduksjon.

Her høstes druene for hånd i bratte bakker som fører ned til Mosel-elva. Fordi bakkene er så bratte, vender mer av plantene mot sola. Moseldalen er spesielt kjent for produksjon av Riesling-vin, så her kan du for eksempel dra på sykkeltur med piknik og vinsmaking.

Få også med deg de sjarmerende landsbyene Cochem og Bernkastel-Kues.

Finn hoteller i nærheten her.