Dette er de perfekte bryllupsreisene, romantiske rutene og kjærlighetsturer

Det å dra på reise med den virkelig spesielle i sitt liv er en opplevelse som er vanskelig å sammenligne med andre ting. Vi har sett på de mest romantiske reisene, de beste bryllupsreisen og de fineste kjærlighetsturene.

Verdens mest romantiske folk

En måte å velge tur på er å reise til et sted hvor det er veldig mange romantiske mennesker. CNN kåret i 2012 verdens mest romantiske folk, og kanskje ikke overraskende var det Spania som kom aller øverst. Andreplassen gikk til Argentina, mens Italia – hvor ordet romantikk («fra Roma») kommer fra på en tredjeplass.

En tur til Spania er altså noe som absolutt kan være en god idé og et godt valg, og skulle vi valgt ville Barcelona ligget høyt oppe.

ALMA Barcelona

ALMA ligger i hjertet av Barcelona med gåavstand til Barcelona Egyptian Museum og Casa Mila. På dette 5 stjerners hotellet kan du ta deg en treningsøkt etterfulgt av deilig badstue. Hele bygget er gjennomført i en luksuriøs stil med en flott restaurant. Bryllup og andre arrangementer tilbys ved forespørsel.  Mot en avgift kan du få egen transport til og fra flyplassen, og det tilbys buss til cruiseskipterminalen.

De 72 gjesterommene er alle topp utstyrt med både internett LCD TV, gratis aviser og telefon. Badet inneholder gratis designtoalettartikler.

Les mer om dette hotellet her

Mercer Hotel Barcelona

Dette er et Art Deco hotell som ligger nær strandlivet. Her har du utendørs basseng, stor terrasse og luksuriøst bibliotek. Dette er et av de færre hotellene som har røykeområder.

Gjesterommene har utsikt mot byen. Badene har dusjer med regndusjhode og gratis designtoalettartikler. Enkelte av gjesterommenehar artige løsninger med delvis åpen baderoms løsning.

Les mer om hotellet her

Les vår guide til vakre Spania her: Spania i objektivet

Les vår guide til Spania som du kanskje ikke kjenner: Det hemmelige Spania

Hva med Roma? Her finner du vår guide til Roma

523751_277_zRocco Forte Hotel De Russie

Da arktitekten Giuseppe Valadier designet Piazza del Popolo laget han også bygningen som etter hvert ble hotellet Rocco Forte Hotel De Russie, samt den hemmelige hagen som befinner seg i bakgården. Hotellet som har hatt veldig mange fornemme gjester, deriblant Pablo Picasso, er i dag ett av de aller beste klassiske luksushotellene i Roma. Den franske poeten Jean Cocteau beskrev hotellet som paradis på jorda, og beliggenheten rett ved de spanske trappene gjør det til et veldig godt valg også for sightseeing. De 89 luksusrommene på hotellet er alle forskjellige, designet av Olga Polizzi. Luksushotellet har også spa, restaurant og bar. En oase i en klassisk by.

Les mer om hotellet her

14941_157_zRome Cavalieri

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt.  Har alle fasiliteter du kunne ønske deg, deriblant luksusbil-leie og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar. Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia, og dette er et rett og slett et hotell du aldri vil glemme om du bor her.

Les mer om hotellet her

16311_155_zHotel Eden

Hadde dette hotellet bare hatt sin restaurant med Michelin-stjerne med utsikt over hele Roma hadde det vært grunn god nok til å bo her, men dette er et virkelig klassisk luksushotell med super beliggenhet. Antikk interiør, perfekt oppusset og luksus for hver krone.

Les mer om hotellet her

b1

Boscolo Exedra – Roma

Roma er byen hvor du i timevis kan vandre rundt og nye flott arkitektur, verdenskjente turistattraksjoner, smale gater med sjarmerende butikker eller shoppe deg blakk i designerbutikker. Samtidig er dette byen for deilig mat og forfriskende drikke, gjerne i lag med hyggelige og gjestfrie innfødte. På sommeren kan det imidlertid bli svært varmt å oppholde seg i byen, og da er Boscolo Exedra Hotel med sitt flotte svømmebasseng det perfekte alternativet for avkjøling.

Les mer og bestill hotellet her

 

Verdens mest romantiske byer

Hva så med enkeltbyer? Ucityguides, og flere med dem, har mange ganger kåret den italienske byen Venezia til den mest romantiske i verden. En by som har veldig mye å by på. Ikke overraskende er det en fransk by rett bak – Paris. Nummer 3 på listen er Praha, som med sin gamleby virkelig har mye å by på.

Mange hevdes at det mest romantiske stedet i Europa er Paris, og vi skal ikke krangle mye på det. Paris er et perfekt sted for en helgetur med den aller kjæreste, men skal du på en litt lengre romantisk ville vi foretrukket Venezia. Mest av alt fordi Venezia har resorts med muligheten for mye downtime, virkelig gode bademuligheter og alt som hører til.

Å komme seg dit er i hvert fall ikke noe problem. Mange flyselskaper flyr direkte fra Norge til svært gunstige priser.

 

Hotellvalg: Hotel Excelsior

Det er ikke veldig mange hoteller så kort vei (for øvrig i en gratis buss, om du vil) fra en by hvor du kan gå rett ut på en strålende privat strand. Det er heller ikke så mange hoteller i hele verden som er så innbydende som Hotel Excelsior i Venezia. Et hotell som har absolutt alt du kunne ønske deg og som gjerne gjør noe ekstra for at du skal ha det bra.

Et klassisk hotell så du skal ikke forvente deg nymoderne designmøbler, men eleganse og muligheten til å nyte hverandre.

Les mer om hotellet her 

Les også:
20 grunner til å dra til Paris

De skjulte skattene i Paris

Sjekk disse kule hotellene i Paris:

paris_kule

Le Burgundy Paris , Buddha-Bar Hotel Paris , Grand Hotel Saint Michel

Les også: Opplev Gylne Praha

 

Det perfekte stedet å bare være to: Maldivene

Maldivene består av 1 192 koralløyer med litt over 330 000 innbyggere. Øyene er stort sett små, og den totale landoverflaten er ikke på mer enn 298 kvadratkilometer. Hele 97 prosent av landets område består av vann. Temperaturen på Maldivene varierer mellom kalde 24 grader og varme 33 grader, eller: den varierer ikke veldig mye. Turisme er landets største inntektskilde, og kun 185 av øyene er brukt av de som bor i landet – resten blir brukt til turisme.

Du reiser nesten selvfølgelig nok med fly til Maldivene, og de aller fleste lander på Male international airport. Fra flyplassene kan man leie sjøfly eller bruke raske båter for å komme seg til resorter eller hoteller. Litt basert på hvilket resort du skal til vil en flytur koste fra 500 kroner per person. Du kan også be resortet om å booke for deg, og noen har også egne båter som kan hente deg.

Hotellvalg: Cocoa Island 

Dette resortet er regnet som det beste på Maldivene, og det betyr også at prisen er deretter. Hotellet vant prisen for beste relax & spa, beste service og beste hotell i 2012 hos Tripadvisor. Som navnet tilsier er resortet en øy, og på øya er det 33 private hus som ligger på vannet. At det bare er 33 hus gjør også at du bør være relativt rask på avtrekkeren om du vil ha en av dem. Ellers er vel dette omtrent det nærmeste du kan komme paradis.

Sjekk priser, tilgjengelighet og les mer om resortet her

Alternativ 2: Velassaru Maldives

Dette resortet er også på en privat øy, men har flere overnattingsmuligheter og en noe lavere pris (rundt 25 prosent av resortet over). Du finner spa, restauranter og alt annet du måtte ønske deg også på dette resortet. Et finfint alternativ for deg som vil ha et litt billigere resort.

Sjekk priser, tilgjengelighet og ler mer om resortet her

De 10 beste hotellene for bryllupsreiser

Her er hotellene som virkelig vil gi en uforglemmelig bryllupsreise, eller bare en romantisk reise for to. 

 

1. One & Only Palmilla Resort, Mexico

Dette lever virkelig opp til sitt navn. Unikt både plasseringsmessig, servicemessig og opplevelsesmessig. Deres suiter blir rangert på topp 10 i verden i svært mange kåringer, og hotellets fasiliteter er akkurat som man kunne drømme om.

Agua Restaurant gir deg moderne meksikansk mat, Market Restaurant er laget av Michelin-kokken Jean-Georges Vongrichten og har euro-asiatisk mat (og har Mexicos største vinkart). På Suviche kan du spise sushi. Hvis du vil spise utendørs kan du sise på Breeze med sin strålende internasjonale enkle mat.

Golf, spa (regnet som en av Mexicos beste), muligheten for romantiske turer med hest og kjerre, få en privat strand tillaget til deg selv og mye mer. Dette hotellet har rett og slett alt, og koster også svært mye – spørsmålet er selvfølgelig: Hvor mange ganger skal du gifte deg?

Se mer av hotellet her

 

2. Tivoli Palácio de Seteais, Sintra, Portugal

Du kan velge å tolke navnet som om at dette er et tivoli, men da fokuserer du på feil del av navnet. Dette er et palass omgjort til et hotell.

Et virkelig drømmested i Portugal med luksus du knapt kan drømme om. En virkelig stilig restaurant, noen store romantiske muligheter og en historisk setting som setter rammen for en nærmest perfekt romantisk bryllupsreise.

Hotellet, eller palasset, ligger rett ved Parque Natural de Sintra-Cascais, og rideturer eller gåturer i den vakre naturen er nesten selvfølgelig. En urban opplevelse kan man få ved å dra den korte turen til Lisboa. Bade-og strandmuligheter er det mange av med noen av de beste sandstrendene i Europa kort vei unna.

Les mer om hotellet her

3. Villa Mazarin, Paris

Dette franske hotellet, eller boutique-hotellet (35 rom) ligger sentralt plassert i det som har blitt kalt verdens mest romantiske by. Det er likevel ikke plasseringen som gjør dette til et perfekt sted for en bryllupsreise, men den rolige og strålende løsningen på alt her. Et lite hotell, med en utrolig stemning og en av de koseligste spiseområdene på noe hotell i denne svært så spisevennlige byen.

Les mer om hotellet her

4. Anatelein Boutique Cave Hotel, Uchisar, Tyrkia

En helt utrolig lokalisering i vidunderlig luksus som skapt for et par som vil nyte hverandre og unike omgivelser.

Hotellet ligger ved siden av en topp med håndutgravede grotter. Toppen kalles slottet, og ligner også på et slott der det ligger med utsikt over den lille byen.

Et såkalt boutique luksushotell med et svært godt kjøkken og mange gode spisemuligheter.

Les mer om hotellet her

 Søk etter flybilletter her

5. Hotel Antiche Mura, Sorrento, Italia

Antiche Mura, ligger rett ved den største plassen i Sorrento. En kort gåtur ned til trappene som leder ned til bademulighetene  og svært sentralt plassert i forhold til både uteliv, restauranter og butikker i en rolig sidegate. Det er vel det man kaller et skikkelig kinderegg, plasseringsmessig.

Hotellet er opprinnelig en villa fra det 19.århundret i såkalt belle epoque-stil med en virkelig flott bakgård. Denne bakgården har nå et lite svømmebasseng, solsenger og spisegrupper for frokost og lunsj.

Les vår sak om hotellet her: Det beste hotellet jeg har bodd på

6. The Majestic, Santorini

Dette hotellet var en perle på Santorini, og til sommeren 2014 vil det være en nyoppusset perle. En femstjernes luksusperle med absolutt alt du kan drømme om av fasiliteter.

Her kan du leie en privat yacht for en liten tur (med kaptein, selvfølgelig), få sjåfører til å kjøre deg rundt i luksusbiler eller bare nyte den utrolige maten, den virkelig storslåtte utsikten eller ta en svømmetur i det nydelige bassenget.

En opplevelse for livet, akkurat som en bryllupsreise bør være.

Les mer om hotellet her

7. Six Senses Yao Noi Beyond Phuket

Resortet som oftest kommer på topp på rankinger for det mest romantiske i Thailand, og hvis du lurer på hvorfor bør du kikke på bildene.

Her ser du dem

8. Linthwaite House Hotel, Windermere, Stobritannia

Dette hotellet har utsikt ut over Lake Windermere i det som kalles Lake District i Storbritannia. For å forklare hvordan det ser ut: Postman Pat-land. Utrolig romantisk, naturlig og med luksus slik nesten bare britene klarer det.

Strålede mat (3 AA-rosetter og en High 5 i Good Food Guide), en veldig god bar og en natur som bare innbyr til romantikk. Dette er et sted for deg som både liker det britiske og det naturlige.

En virkelig opplevelse.

Se mer av hotellet her 

9. Burg Hotel Colmberg, Tyskland

Slottshotell som tar deg med til en litt annen tid. En opplevelse.

 Se bilder fra hotellet her

10. Harbour House, Niagara Falls, Canada

Et lite hotell (inn) med 31 rom som er hyperkoselig på ett av de mest romantiske stedene på planeten vår. En relativt god kombinasjon.

Les mer om hotellet her

 

Finn billige flybilletter her

Slik får du best og billigst leiebil