Hvor er det lov til å sole seg toppløs?

Det er ikke alle steder det er lov til å kaste bikinitoppen. Her er oversikten. 

Har du vært på ferie og lurt på om det er lov til å sole seg toppløs i Spania? Hva med å kaste bikinitoppen i Egypt? Eller vise brystene på en strand i Florida? Her gir vi deg en oversikt over hvor det er akseptabelt og lovlig å sole litt mer av kroppen.

Søk i over 200 flysider samtidig her for å finne de billigste flybillettene

174186808

I USA er det flere stater hvor det ikke er lov til å sole seg toppløs, og en del stater hvor det er enkelte strender hvor det ikke er lov.

USA

Ikke overraskende er USA et litt spesielt land når det gjelder bryster. I staten New York har man en lov som sier er fult likestilt: Kvinner kan være toppløse der menn også kan være det, noe som har fått kvinnene i Topless Pulp Fiction til å dra rundt omkring offentlig i staten for å sole seg toppløse mens de leser bøker. Bakgrunnen har vært arrestasjoner av kvinner som har vist brystene, blant annet i Central Park. Det sier kanskje litt om amerikanernes forhold til toppløs soling.

Sjekk hoteller i New York her

I California kan du derimot sole deg toppløs, mens det er kun på bestemte strender i Florida så der må du sjekke strandens eller områdets reglement (South Miami Beach har for eksempel ingen forbud mot toppløs soling). Hawaii har heller ikke noe forbud, mens det er totalforbud i Indiana, Utah og Tennessee. I de fleste statene i sør er toppløs soling lov, men kun på enkelte strender i Mississippi og South Carolina.

Reise til California? Sjekk vår guide til verdens beste biltur her

Vit bare at man i USA, selv med lov til å sole seg toppløs, har strenge regler for såkalt «disorderly conduct» som også kan gjelde amming offentlig.

For øvrig, i nabolandet Canada, er det ingen slike lover.

PS! Den 24.august er for øvrig Go Topless Day – dagen hvor kvinner oppfordres til å gå toppløse for å vise at bryster er naturlige.

Interessert i en stor opplevelse? Da bør du søke på G Adventures – selskapet som spesialiserer seg på utrolige reiseopplevelser

Thailand

Unngå toppløs soling på offentlige strender. På private strender på resorts kan du sjekke med hotellet hvordan de ser på toppløs soling. For et land som er ganske liberale angående kjønn (landet har offisielt tre kjønn) så er det veldig konservativt på dette området.

Sjekk hoteller i Thailand her

Les også: 20 grunner til å reise til Thailand

78519044

Å sole seg toppløs i Spania, Italia og Hellas er ikke uvanlig, men det finnes enkelte strender hvor det er restriksjoner. Dette er som regel godt markert.

Spania

Spanjolene, kanskje til tross for at de aller fleste er katolikker og ofte religiøse (som også amerikanerne ofte sier de er) er ganske tolerante til hvordan man soler seg på stranden. Her er det stort sett merket hvis man ikke kan sole seg toppløs.

Lurer du på hvordan spanjolene drikker kaffe? Sjekk her

Sjekk hoteller i Spania her

ThinkstockPhotos-470251976

Hvis du er en tur rundt Middelhavet er det relativt vanlig å sole seg toppløs, og det skal mye til for at det reageres på det.

 

126426559

Toppløse menn er som regel ikke noe problem noe sted i verden, selv om de fleste menn ikke ser slik ut.

Italia

Mye av det samme som for Spania gjelder for Italia, men rundt svømmebasseng på hoteller kan man få beskjed om å kle på seg – som oftest på grunn av «barna.» (Selv om vi kanskje tror barna har et mer naturlig forhold til bryster enn for eksempel voksne menn). Enkelte strender lar deg også sole deg toppløs, men ser mer ned på toppløs bading.

Sjekk reiser til italia her

Hellas

Reglene i Hellas er omtrent de samme som i Spania eller Italia, men kan ha flere strender i nærheten av byen hvor man oppfordrer til å ikke sole seg toppløs. Det vil i så fall være klart merket.

Lag din egen perfekte pakketur her

453526479

Frankrike er toppløs-hjemlandet, og det har faktisk vært skriverier i aviser at kvinner er i ferd med å miste sin frihet ved at man tildekker seg mer på strender enn tidligere. Ja, de franske er og blir franske…

Frankrike

Historisk sett er vel kanskje dette hjemlandet til toppløs soling. Dette er et land hvor du nesten vil føle deg utenfor med for mye klær på deg på stranden. Hvis du mot formodning skulle finne en strand hvor det ikke er lov med toppløs soling kan du nesten tipse franske medier…

Sjekk hoteller i Frankrike her

Har du sjekket vårt restplass-søk?

ThinkstockPhotos-533503585

Tyrkia

Det er ikke mot loven å sole seg toppløs på strendene i Tyrkia, men kvinner oppfordres til å ikke gjøre det. Tyrkia er et muslimsk land, selv om landet er et moderne muslimsk land . Ved hotellsvømmebassenger vil man som regel bli bedt om å ta på seg en topp. Generelt sagt bør man være litt forsiktig med å ta av seg bikinitoppen i Tyrkia.

Sjekk hoteller i Tyrkia her

Finn billige flybilletter hos Bravofly her

Egypt

Det er ulovlig å sole seg toppløs i Egypt. Enkelte hoteller vil la deg gjøre det, men det anbefales å la være.

Sjekk hoteller i Egypt her

Dubai

La være. Ulovlig og kan bety utvisning, fengsel eller andre ubehageligheter.

Sjekk hoteller i Dubai her

Lyst på eksklusive reisetilbud? Sjekk denne tjenesten

nudeity

 Helt naken? Her er verdens beste steder å være naken

Vil du hoppe over badebukse og bikini så bør du få med deg stedene under.

Det er noen ganger både slitsomt og plagsomt med badebukse og bikini. Vi har derfor funnet fram de aller beste stedene i verden hvor det slettes ikke er et krav.

Lyst til å bade, shoppe og gå i banken naken? Da er Cap d’Agde i Frankrike stedet for deg.

Nudiststrender er slettes ikke uvanlig rundt omkring i verden, men hele steder tilrettelagt for naturister er det ikke fullt så mange av. Village naturiste i det franske feriestedet Cap d’Agde er nettopp dette – et område hvor det meste gjøres uten klær.

De billigste flybillettene finner du her.

På sandstranda som tilhører naturistområdet er det rett og slett påbudt å være naken, og det er forventet at du kaster klærne inne på området generelt. Det er allikevel én ting det er helt greit å gjøre med klærne på – spise mat. Selv mange av de lokale velger å spise med klærne på, så det kan du trygt gjøre uten å risikere rare blikk eller å skille deg alt for mye ut.

Du kan gjøre så og si alt naken i Cap d’Agde; du kan handle, gå til frisøren, ta ut penger i banken og selvfølgelig sole deg. Når du opplever området au naturel bør du huske å ha med deg et lite håndkle, som du for andres og din egen skyld kan sette deg på når du skal ta en pust i bakken.

Overnatting

Du kan selvfølgelig reise til Cap d’Agde uten å overnatte inne på naturistsenteret, men vil du ha full pakke kan du også bo på et av hotellene inne på området. Det er flere hoteller å velge mellom her, og du kan få alt fra enkle leiligheter hvor du klarer deg selv, til spahoteller med full luksus.

Tre hoteller inne i området:

Naturisthoteller

 Laukarlin – Studio Village Naturiste,Résidence Hôtelière Natureva-SpaOz» inn Hôtel.

Hvis du vil bo nærme naturiststranda men allikevel litt utenfor området, kan du sjekke ut detteeller dette hotellet.

Paradisstrand

10440977294_37b784723c_b

Uansett om du er naturist eller ikke, er strendene ved Cap d’Agde definitivt verdt et besøk. Lange, finkornede og med klart, blått vann. Det er også kun en del av den ene stranda som er naturiststrand – resten er for de som velger å gå litt mer tildekket. Delen som er for naturister er logisk nok den som ligger ved naturistområdet.

To hoteller rett ved stranda:

hotell2 hotell1

Hotel Les GrenadinesHotel Capao

Noe for enhver smak

I sommersesongen kan antallet naturister i Cap d’Agde fort komme opp mot 40.000, så det sier seg selv at du finner mennesker med forskjellige mål og interesser i den franske byen. Mange reiser for å nyte strandlivet uten en tråd, noen for å kunne være nakne over alt, og noen for å utforske sine mer eksperimentelle sider. Selv stranden er preget av dette – mens den på dagtid stort sett er befolket av naturister som har valgt stranden fordi de kan være nakne, har den ofte et mer ekplisitt preg på kvelds-og nattestid.

Cap d’Agde har den siste tiden blitt et yndet sted ikke bare for naturister men også for swingers, noe som kan merkes på noen av stedes nattklubber. Dette er allikevel ikke noe du trenger å se noe til hvis du ikke vil, da nattklubbene dette gjelder er godt merket.

En by med mye sjarm

Det er ikke bare naturiststrender og nattklubber du finner i Cap d’Agde, du kan også gå turer i det vakre landskapet, bli med på guidet tur til byens historiske monumenter og kjøre båt på Canal du Midi. Den billedskjønne byen er også litt av et paradis for golfelskere, med den store golfbanen International Course. Drar du til Cap d’Agde for å spille golf er det ett hotell du absolutt bør sjekke ut –  Le Palmyra golf hotel rett ved banen.

12293785

 

ComplexCityGuide kåret sommeren 2012 de 50 beste toppløs-strendene og bassengene i verden. Her er deres topp 3:

1. Plage de Tahiti, Saint Tropez, Frankrike

Her kan man for øvrig ikke bare være toppløs siden denne kjendistunge stranda lar deg ta av det aller meste. Du finner stranda på Baie de Pampelonne, rett utenfor Saint Tropez.

Hvor bør du bo? Hôtel de Paris Saint-Tropez. Et virkelig luksushotell med alle moderne fasiliteter. Selvfølgelig nok koster det penger i Saint Tropez, men med et såpass lite klesbudsjett så går vel det greit?

2. Le Centre Hélio Marin, Montalivet, Frankrike

Dette var en av de virkelig første store nakenstrendene i verden, og rangeres fortsatt høyt. Ligger utenfor Bordeaux, som kan være et fint utgangspunkt for mer enn bare nakenbading. Det er en campingplass i nærheten av stranden, men vi ville nok valgt å bo i Bordeaux og leid en bil.

Hvor bør du bo? Skal du bo som kongelig velger du Grand Hotel de Bordeaux and Spa, et utrolig hotell i sentrum av byen.

3. Hedonism II

Dette resortet er kjent for sine ville fester, nakenhent og virkelig et sted du ikke tar med barna.

Se bilder av hotellet her

Velkjente Huffington Post har også kåret de beste nakenstrendene i verden. De som fikk flest poeng i deres kåring var følgende:

1. Saline Beach, St. Barth

Saint Barthélemy er en fransk koloni som ligger et stykke unna Frankrike- Nærmere bestemt i Karibien. Tidligere var øya en svensk koloni.

Hvor bør du bo? Vel, det er et flusst med utrolige steder å bo på øya – men sjekk dette: Coral Beach Club. Slik skulle hverdagen ha vært for oss alle.

2. Es Cavallet Beach, Ibiza, Spania

Ibiza er for mange nordmenn et partysted, men det er også et sted for å virkelig kunne slappe av og nyte det naturlige livet. En mulighet er det utrolige partystedet Ushuaia Ibiza Beach Hotel, eller det noe mer rolige Fenicia Suites & Spa.

3. Little Beach, Maui, Hawaii

Les vår guide til Hawaii her.

Det amerikanske mannemagasinet har også kåret de beste nakenstrendene i verden. To av de tre på topp 3 er de samme som på listen til Complexcityguide (Hedonism og Montalivet), mens deres nummer tre er:

Samurai Beach, Australia

Denne sportsvennlige nakenstranda arrangerer Nude Olympics hver november. Du kan bo på Oaks Pacific Blue Resort, og komme deg enkelt til Samurai Beach.

Gonomad har i sin kåring tatt noen andre nakenstrender:

1. Leucate Plage, Frankrike

Denne stranda ligger ikke langt fra Narbonne i Frankrike med mange campingmuligheter rundt. Hvis du vil ha mer fast tak over hodet kan du vurdere leilighetene til utleie i Narbonne.

2. Playa Es Pregons Gran, Mallorca, Spania

Nesten så langt sør du klarer å komme på Mallorca finner du denne stranda, rett ved Colonia Sant Jordi. Bo kan du gjøre på Blau Colonia.

3. Haulover Beach, Miami, Florida, USA

Sjekk vår guide: Topp 5 i Florida

Tripadvisor har også laget en liste over hvilke resorts hvor du selv velger om du ha klær på som er best i verden. Topp tre er som følger (klikk på lenkene for info og bilder):

1. Hidden Treasure: Hidden Beach Resort – Au Naturel Club, Riveria Maya, Mexico

2. Forbidden Fruit: Garden of Eden Resort, Isla Solarta, Panama

3. Living Legend: Living Waters Spa, California, USA

Gadling har også kåret de beste stedene hvor man la klærne falle. Deres toppliste er som følger:

1. Terra Cotta, Palm Springs, USA

2. Pleasure Grove Resort, Georgia, USA

og på tredjeplass finner du her Hedonism II, som omtalt over.

Nakenhoteller

Noen hoteller er faktisk kun for voksne. 

Leter du etter de beste nakenstrendene i verden kan du sjekke vår guide her. Under har vi samlet hotellene hvor man heller ikke trenger å pakke alt for mye i bagasjen.

1. Hidden Beach Resort Au Naturel Club Gourmet All Inclusive

Her får du alt du kan spise, og alt du kan drikke – helt uten klær og kun for voksne. Hotellet har en privat strand, 42 rom med boblebad for to og minibar som fylles opp daglig, 24 timers roomservice inkludert i prisen og svært mange aktiviteter.

Hotellet har forbud mot smarttelefoner og kameraer. En del av aktivitetene og spising kan man gjøre med klær.

Hotellet har også et spa som er inkludert i prisen samt aktiviteter som yoga. Et virkelig luksusresort for den som vil være fri fra både barn og klær.

Hotellet er viden kjent som nudismens paradis, og ligger rett sør for Cancún.

Les mer om hotellet her

2. Desire Resort Spa Riveria Maya (Mexico)

3. Caliente Caribe Resort & Spa(Den dominkanske republikk)

Viden kjent som svært koselig og sjarmerende.

4. The Terra Cotta Inn – A Couples Nude Sunbathing Resort and Spa Resort (Palm Springs, USA)

Dette er kun åpent for par som booker sammen, ett av de få virkelig nakenhotellene i USA.

5. Club Orient Resort (St. Maartens)

6. Grand Lido Negril Adults Only Resort (Jamaica)

Jamaica har flere steder som tilbyr det å kunne gå uten mye klær. Dette regnes som det beste.

7. Punta Serena (Mexico)

Sjarmerende og vakkert. Populært sted.

8. Ventana Inn And Spa (Big Sur, USA)

9. Temptation Resort and Spa – Adults Only (Mexico)

10. JS Palma Stay Adults Only (Mallorca, Spania)

Det er flere voksenhotell på Mallorca og i Spania, dette regnes som ett av de beste. Dog ikke mye full nakenhet her.

For deg som vil ha «sydentur» uten barn:

Barcelo Illetas Albatros

Barcelo-kjeden har flere voksenhoteller, altså hoteller hvor kun voksne kan sjekke inn. Ett av dem er dette i Palma på Mallorca. Et moderne hotell som kombinerer det beste fra et byhotell (Palma er virkelig en by som kan by på mye) med det beste fra det vi nordmenn tenker på som sydenhotell (sol, varme, bading). Gjennomført design, høy klasse på service og en bar med såkalt sky terrace som virkelig bør oppleves.

Du kan også sjeke ut deres Corralejo Bay (Gran Canaria), Estepona Thalasso Spa (ved Marbella, Spania) og Bavaro Beach (Den dominikanske republikk) – som alle også er kun for voksne.

Se mer av hotellet her

For deg som vil ha total luksus:

Lindos Blu, Rhodos

Dette luksushotellet kun for voksne er nydelig plassert i den gamle bystaten Lindos på Rhodos. Her blandes moderne luksus med historiens romantikk i en av de virkelig store hotellopplevelsene i Europa.

Her kan du få alt fra luksuriøse dobbeltrom med boblebad til egne villaer med private basseng. Direkte adgang til en nydelig strand, eget basseng og spa/velvære i tillegg til flere virkelig gode spisemuligheter – dette er hotellet for paret som ønsker en virkelig luksuriøs romantisk opplevelse.

Les mer om hotellet her

For deg som vil til Asia:

Kantary Beach, Thailand

Et perfekt voksenvalg med designrom av virkelig god størrelse og hyggelige priser. Hotellet er kun for voksne, med en minimums alder på 16. Hotellet er også nyoppusset.

På hotellet får du et strålende basseng som ligger direkte på den største private stranda i området. Bar finner du både her og der, og i bassenget. Suitene på hotellet er på 58 kvadratmeter, mens villaene er på 60 kvadratmeter.

Les mer om hotellet her

Flere hoteller for kun voksne:

Iberostar Grand Hotel Salome, Tenerife 

Aquila Elounda Village, Kreta

Hotel Pelirocco, Brighton

Temptation Resort Spa, Mexico