10 gode hotellvalg i Barcelona

Utforsk det varierte hotellutvalget i Barcelona, som strekker seg fra luksuriøse strandresorter med utsikt over Middelhavet til sjarmerende boutiquehoteller i gamlebyens trange gater.

La Rambla i Barcelona. Foto: getty

Barcelona tilbyr et mangfoldig utvalg av hoteller som passer enhver smak og budsjett. Fra luksuriøse strandresorter med panoramautsikt over Middelhavet, til sjarmerende boutiquehoteller i de trange gatene i gamlebyen.

Byen har også et bredt spekter av moderne designhoteller og tradisjonelle overnattingssteder som reflekterer den unike kulturelle blandingen av katalansk og spansk stil. Uansett om du søker etter en avslappende ferie eller en opplevelsesrik byferie, vil Barcelona definitivt ha et hotell som passer dine behov.

Gran Hotel La Florida G.L Monumento

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som vil bo i rolige (og luksuriøse) omgivelser utenfor byen, men med gode muligheter for å komme seg raskt til sentrum.

På toppen av det frodige fjellet Tibidabo finner du dette 5-stjernershotellet med panoramautsikt over Barcelona og Middelhavet. Hotellet ligger en 20-minutters kjøretur fra sentrum, og den bortgjemte beliggenhet er dets største styrke; her kan du også få skyss til og fra sentrum, men slippe å bo midt i byens kjas og mas. Hotellet har to bassenger, to barer, spa-anlegg, og hotellrestauranten serverer gourmetretter fra Catalonia, Spania og middelhavsområdet.

Hotell med høy standard, men likevel kort vei til Barcelonas viktigste steder. Check!
Ikke feil med rom med utsikt til både grønt og by.

I nærheten av hotellet ligger også Sagrat Cor, Torre Bellesguard Antoni Gaudí, Parc de Collserola og Tibidabo fornøyelsespark. Se bilder av hotellet her

Motel One Barcelona-Ciutadella

Antall stjerner: ⭐⭐⭐

Passer for: Den som er prisbevisst og ikke trenger at hotellet har mange fasiliteter, men opptatt av god standard.

Plassert i det kunstneriske El Born-distriktet, ligger Motel One ved foten av Parc de la Ciutadella – en grønn oase midt i byen. Mange tenker at motell er synonymt med unge backpackere, men ikke her. De fleste gjestene er i 40- og 50 årsalderen.

Kanskje ikke slik du er vant til å se motell? Se, så kult.

Motel Ones over 70 europeiske hoteller følger den samme filosofien: Et rimelig hotell skal ikke være trist og kjedelig og med dårlig standard. Derfor er det lokale kunstnere som får oppdrag om å lage stedsspesifikke design til hotellene. Hotellet har en stilig bar og sitteplasser, men serverer ikke mat utenom frokost.

Radisson Blu 1882 Hotel, Barcelona Sagrada Familia

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐

Passer for: Den som er på forettningsreise eller den som har det travelt og vil få mest mulig ut av oppholdet.

Siden Barcelona er et av Spanias største forretningsbyer, har hotellet satset på bedriftsmøte- og arrangementslokaler, men alle gjester uansett formål er velkomne. Hotellet har tre ulike barer, ett utendørsbasseng, en restaurant og et døgnåpent treningsstudio. Fra takterrassen har du dessuten en spektakulær utsikt mot det mest besøkte monumentet i Spania, la Sagrada Familia som kun er et steinkast unna (cirka 400 meter).

Takterrasse er alltid stort pluss når du er i storby hvor det er varmt, og her finner du også ….
… basseng!

Hotellets beliggenhet og fasiliteter legger til rette for de av oss som har travle hverdager. Her kan du trene sent på kvelden, eller tidlig på morgenen, det meste er i gangavstand fra hotellet, og flyplassen er kun en 17 minutters biltur unna.

artikkelen fortsetter etter annonsen

ME Barcelona

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den eventyrlystne som vil bo supersentralt.

Plassert i hjertet av Barcelona, er dette hotellet et kulturelt episenter og en kilde til inspirasjon og kreativitet for alle besøkende. I nærheten av ME Barcelona finner du Tivoli-teateret, Passeig de Gracia, Plaça Catalunya og du er kun 2,2 kilometer unna Barceloneta-stranden.

Delikat bassenginteriør er aldri feil.

Når du er ferdig med å utforske byen kan du tilbring tid i hotellbassenget som er plassert på takterrassen emd spektakulær utsikt over Plaça Catalunya og Barcelonas skyline. Her kan du nyte en velsmakende cocktail og beundrer den vakre solnedgangen.

Hotel Brummell

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som har vært i Barcelona før og som ønsker å unngå turistfeller.

Dette boutique-hotellet ligger i det hippe Poble Sec-nabolag, et lite stykke utenfor bysentrum. Hvis du ønsker å holde deg unna de typiske turiststrøkene i Barcelona sentrum, er dette hotellet for deg. Det er plassert i en rolig gate med utallige barer og restauranter i nærheten som lokalbefolkningen selv drar på. Det er også bare fem minutters gange til den majestetiske Parc Montjuic, med sin vidstrakte utsikt over byen og Joan Miro Foundation – et museum for moderne kunst -vel verdt et besøk.

Dette er hotellet for deg som er opptatt av siste nytt, det som skjer – og liker trendy interiør og rom.
Og, hvis du skal ha et kult Instagram-bilde. Sjekk inn her og ta et bad!

Når du ønsker å komme deg inn til byen, er det en 20-minutters spasertur til det gotiske kvarteret, eller du kan komme deg dit raskere på en av hotellets sykler. Det unge personalet på hotellet fungerer som dine Barcelona-byguider. Hver morgen trykker hotellet «Brummell News» som informerer gjestene om de beste tingene som skjer, som for eksempel hvilke loppemarkeder som finnes akkurat den dagen.

W Barcelona

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som trenger en helgetur til å skjemme seg selv bort.

Dette hotellet står opp som et glitrende seil langs vannkanten. Beliggenhet ved vannkanten kan være lokkende for mange, men de som er i byen for kultur eller natteliv er kanskje mindre imponert. Hotellet ligger nemlig isolert på en tupp i enden av den lange Passeig Joan de Borbó, og er en god spasertur fra sentrum. Når dette er sagt, er det nok av ting å gjøre inne på selve hotellet og det er ikke uvanlig at gjestene tilbringer hele oppholdet kun innendørs.

Spaet har fått god omtale på dette hotellet.

W huser gourmetrestauranten FIRE og takbaren ECLIPSE i 27. etasje der du kan nyte drinker med panoramautsikt. Hotellet har mange andre restauranter, og fasiliteter. Blant annet skal spaet være veldig bra.

Hotel 1898

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som liker å være der det skjer.

Du vil ente elske eller hate dette hotellet, avhengig av hvor godt du liker å være i sentrum av der det skjer. Hotellet ligger nemlig på…ja PÅ… La Rambla, og ett minutts gange fra Plaça Catalunya, som er et transportknutepunkt for hele byen. Med andre ord; det kunne ikke vært mer sentralt, men det betyr også at det er et hav av mennesker og trafikk rett utafor hotelldøra.

Ett av de mer sentrale hotellene på lista vår.
Hotellet kan si check på både avslapping i sola, men også drinker på kvelden i helgene.

I lobbyen finner du hotellets cocktailbar, som er et av de beste stedene langs La Rambla for en drink. Baren har mange sofaer og levende musikk på fredag, lørdag og søndag kveld. Fra kl. 17.00 til 19.00 tilbys kundene gratis ettermiddagste – med smørbrød til. I første etasje ligger restauranten El Nido, som tilbyr middelhavsretter. Tapas og småretter kan også bestilles i lobbyen eller på taket.

Majestic Hotel & Spa Barcelona

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som ønsker å kombinerer byliv og hotellferie.

Dette luksushotell ligger rett ved Passeig de Gràcia, mellom Gaudís ikoniske Casa Batlló og leilighetsblokken hans Pedrera, og er praktisk plassert for shopping.  Mange busser, tbaner og drosjer stopper i nærheten av hotellet. Hotellet er kjent for god mat og drikke, og de lokale benytter seg også av restauranten og barene. Bygget er gammelt men storslått,  og utstyrt med alle moderne fasiliteter. Blant annet kan du skjemmes bort på hotellets spa. Frokosten er eksepsjonelt god, med et stort utvalg av ferske og sunne råvarer som passer for enhver smak, og de har mange veganske og glutenfrie alternativer.

Hotel Boutique Mirlo Barcelona

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som vil bli skjemt bort på byferie.

Dette luksuriøse boutiquehotellet igger godt til, 2,7 kilometer fra Tibidabo og 3,5 kilometer fra Park Güell. Du bor derfor litt i utkanten av sentrum, men likevel sentrumsnær. Hotellet har en hage og et spa- og velværesenter.

Tross utvendig idyll, hotellet har fem stjerner og høy standard på rommene.

Overnattingsstedet tilbyr en døgnåpen resepsjon, transport, romservice og gratis Wi-Fi overalt. Du kan velge mellom en kontinental frokost eller à la carte-frokost og du får en 5-stjerners innkvartering med boblebad og solterrasse. Her vil du kunne slappe og nyte det beste av Barcelona.

Iberostar Selection Paseo de Gracia

Antall stjerner: ⭐⭐⭐⭐
Passer for: Den som vil bo bra sentrumsnært.

Dette sjarmerende luksushotellet ligger 300 meter fra La Rambla og kun 50 meter fra de trendy butikkene og restaurantene langs Passeig de Gràcia. Med døgnåpen resepsjon, romservice og takterrasse med basseng, vil du trives her.

Stilrene rom, som likevel skiller seg ut med farger!
Og du kan nyte av utendørsbasseng, solsenger og parasoll.

Når du føler deg sulten, bør du sjekke ut Cervecería Catalana, Tickets og 7 Portes, restauranter med mat fra middelhavsområdet som er populære både blant lokalbefolkningen og besøkende. Sjekk ut hotellet her.