20 grunner til å dra til New York

Det er byen som har alt og som alle elsker. Vi snakker selvsagt om New York City.Den passer for romantiske langweekends, for heisaturen med jentene, for rølp med gutta, for familiereisen, shoppingferien og sportsturen. New York er byen som har absolutt alt. Men de 20 aller beste grunnene til å oppleve «The Big Apple» er disse:

Finn flybillettene til New York her. 

Shopping

Dette er vel den største grunnen til at så mange reiser til byen. Her finnes det ingen over og ingen ved siden. I New York kan du drukne i alt som finnes av butikker enten det er rimelige klær fra kjedebutikker, designervesker, sportsutstyr, elektronikk, leker, you name it! Prisnivået er behagelig, merkeklær er stort sett rimeligere enn hjemme og man slipper avgifter på sko og klær som koster mindre en 110 dollar.

Tre luksushotell på Manhattan:

luksus

The St. Regis, The Waldorf TowersThe Lowell.

Spotted Pig

I Greenwich Village får du en av byens beste burgere.  Brød, burger, roquefortost. That’s it! Men det smaker himmelsk. Toppen av kransekaka er shoe string fries som du får ved siden av burger’n. Du får sikkert mye annen deilig mat her, men vi har aldri klart å velge noe annet på menyen. Beregn god tid når du skal hit, du kan ikke booke bord her og det er ofte kø. Men mens du venter kan du kule’n med en øl i baren.

Prisnivået

Ja, hoteller kan koste skjorta på Manhattan, men også her kan du gjøre kupp. Dessuten er det ikke lange veien fra hippe Williamsburg i Brooklyn hvor hotellene er betraktelig rimeligere og over til Manhattan. Men om du skulle bruke en god slant på overnatting, så kan vi love deg at du vil spare det inn igjen på shoppingen. Prisnivået her er mye lavere enn i Norge. Ett par Nike-sko er halve prisen, du kan slå av et par tusenlapper på Canada Goose-jakka og lunsjen kan du få til 30 kroner.

Tre budsjetthoteller på Manhattan:

budsjetthotell

414 Hotel, Chelsea Pines Inn, Pod 51 Hotel.

Bleecker Street

Kan kombineres med lunsj eller middag på The Spotted Pig, som ligger kun et stenkast unna. Bleecker Street er en usedvanlig koselig gate proppfull av restauranter, cafeer, butikker og iskremsjapper. Sett av et par timer for shopping, wining and dining her.

Central Park

120054793

Den herlige grønne lungen midt på Manhattan er et must å besøke, og selv om alle turister drar dit er det langt fra en turistfelle. Hele byen bruker parken enten det er for å jogge, ha picnic eller besøke Central Park Zoo. Og det bør også du gjøre.

Tre hoteller ved Central Park:

centralpark

Trump International Hotel & Tower, The Ritz Carlton, Jw Marriot Essex House.

Clinton Street Baking Company

Gå hit når det åpner og innta de deiligste amerikanske pannekakene du kan tenke deg med deres hjemmelagde lønnesmør. De har god milkshake også dersom du klarer begge deler. NB: Kun kontant betaling. Brunsjtider i helgene kan du bare glemme, hvis du ikke vil sitte på trappa og vente et par timer da.

Cupcakes

I New York finner du bakerier fulle av cupcakes på hvert hjørne. Og selv om dette kanskje er «såååå 2010», det er jo cronuts som gjelder nå, er du nødt til å unne deg en slik lekkerbisken enten det er på berømte Magnolia Bakery eller et annet sted. Undertegnedes favoritt er red velvet cupcake med vanilla frosting, og jeg tar den gjerne til frokost. Yummy!

Tre unike hoteller i New York:

unike

Ink48 Hotel, The Greenwich Hotel, Yotel Times Square

Long Beach

Strandferie er kanskje ikke det første som slår deg når du tenker på New York, men det finnes mange strandperler rundt byen som er verdt et besøk på glohete sommerdager. Vår favoritt er Long Beach. En time med tog fra Mathattan finner du kilometerlange strender med mykere sand enn du kunne forestille deg og deilige store bølger. Noe å vurdere når du trenger en pause fra shoppingen?

Brooklyn

williamsburg
Foto: David Berkowitz / Flickr – creative commons

Før var du litt ukul dersom du var fra Brooklyn, i dag er det den hippeste bydelen i New York utenfor Manhattan. Nabolaget Williamsburg er litt som New Yorks svar på Grünerløkka, men på speed. Det er så urbant og hipt som du kan få det, og florerer av kule butikker, trendy cafeer og gode restauranter. Det beste av alt er at hotellprisene her er mye lavere enn på Manhattan.

Tre hoteller i Brooklyn:

hotell

Hotel Le JolieKing and Grove Williamsburg, Condor Hotel Brooklyn

MoMA

Litt kultur må man da få med seg uansett hvilken by man besøker. Og skal du besøke ett museum så skal det være The Museum of Modern Art. Her finner du kunst av de fleste store moderne kunstnerne som Cezanne, Van Gogh, Edvard Munch, Picasso og Andy Warhol, bare for å nevne en liten brøkdel. I tillegg er det nok av «freakete» kunst her for deg som blir fascinert av det.

Utsikten

utsikt
Foto: Ralph Hockens / Flickr – creative commons

Ingenting er vel som utsikten fra Empire State Building? Eller synet av Frihetsgudinnen fra Staten Island Ferry? Eller Manhattans skyline fra Brooklyn? Ingen tvil om at de finnes nok av utsikter å fryde seg over i New York City, og vi klarer ikke velge hvilken vil liker best.

Tre hotellrom med utsikt:

hotell

The Standard, Mandarin Oriental, Trump Soho

Hudson River

Elva er like viktig for Manhattan som Central Park. Elvelangs er det perfekte stedet å jogge, ha picnic eller bare gå tur med kaffen i hånda.

Uteliv

Det er ingen steder i verden du kan feste som du kan i New York. Byen kryr av barer og nattklubber, alt fra den brune bula til den hippeste nattklubben spekket med kjendiser. Her finner man noe for en hver smak.

Tre hoteller med kule barer:

party

The Standard, Gramercy Park Hotel, Gansevoort Park Hotel

Hele verden i en by

Du kan besøke den norske sjømannskirken og få servert vafler dersom du har hjemlengsel. Du kan få ekte italiensk mat i Little Italy. Du kan kjøpe kinesisk juggel i Chinatown. Du kan danse salsa i Spanish Harlem. New York er ikke bare full av amerikanere, men full av folk fra alle hjørner av verden.

Lekeplasser

De som trodde New York ikke var en barnevennlig by tok feil. Selv om fortauene ofte er fulle av mennesker er de gjerne brede slik at man lett kan komme seg fra a til å med en barnevogn. Nesten alle restaurantene har barnestoler. Og sist, men ikke minst, byen er full av små og store lekeplasser.  Så få du ikke barnevakt, så ikke ha betenkeligheter med å ta med deg ungen. Men bo sentralt slik at du kan gå dit du skal, for t-banen med barnevogn går ikke som en drøm…

Tre barnevennlige hoteller:

barn

Gansevoort MeatpackingHilton Times SquareThe Plaza

Komiklubber

Liker du å le, og det gjør jo de fleste, er New York også en by som passer for deg. Her finnes nemlig utallige komiklubber hvor du kan oppleve alt fra nybegynnere til de mest anerkjente komikerne i USA. Vi kan anbefale Carolines on Broadway.

Underholdning

Dersom du ønsker noe mer kulturelt enn stand up har selvsagt byen nok av underholdning å by på. Prøv en av de utallige musikalene på Broadway, en konsert på Madison Square Garden, en opera på The Met eller kanskje en baseballkamp på Yankee Stadium er noe for deg? Her er det bare å velge og vrake.

Hemmelige steder

Lyst å oppleve noe som ikke kryr av turister kan du prøve å finne en av New Yorks mange «hemmelige» steder. Vi skal gi deg noen tips på veien. Til lunsj stikker du på Le Parker Meridien på 56th street. Bak en rød gardin i lobbyen på luksushotellet finner du en av byens beste burgersjapper. Etter lunsjen kan du jo ta deg en tur til pølsekiosken Crif Dogs. Inne i kiosken finnes det en gammeldags telefonkiosk. Gå inn i telefonkiosken og løft opp røret for å ringe på. Vedkommende som svarer vil åpne innerveggen i telefonkiosken, og dermed er tiden inne for å nyte cocktails i den hemmelige baren.

Tre romantiske hoteller:

romantisk

Mondrian Soho, Hotel Elysee, The Nomad Hotel

Sport

New York Maraton, U.S. Open, New York Red Bulls, Giants, The Knicks, Rangers, Yankees, Mets. Need I say more? New York er et paradis for sportsentusiasten.

Vintagebutikker

Er det et sted du kan gjøre et skikkelig vintagekupp, så er det her. Finn billige skatter på loppemarkedet som arrangeres hver helg i Williamsburg eller verdifulle designerplagg i bakgater på Manhattan. Noen som er verdt å nevne er What Comes Around Goes Around og New York Vintage.

Les også:

Slik får du drømmeturen til New York Dette er verdens høyeste hoteller De nye kule områdene