25 topp destinasjoner i verden

Travellers Choice har satt sammen 25 topp destinasjoner i verden, basert på hundrevis av anmeldelser fra reisende. Nå er det tid for å undersøke eksotiske reisemål, storbyer du aldri har besøkt og spektakulære områder. Hvilken destinasjon vil du velge først ?  

25. Sydney

COLOURBOX2871342

Australias største by er et must å se når du er i landet. Den spektakulære nyttårsfeiringen ved operahuset Harbour Bridge, er en av verdens mest kjente og verdt å få med seg en gang i livet. Skal du til Sidney for solfylte dager, så er det to herlige strender du kan finpusse brunfargen på – Bondi Beach og Manly Beach. På samme området kan du finne gode muligheter for shopping, kafeer og restauranter. Vil du bo i sentrum, luksuriøst og utsikt mot Operahuset? Da bør du bo på Park Hyatt Sidney.

24. Dubai

COLOURBOX11900227

Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. For oss nordmenn er Dubai kanskje den mest populære feriedestinasjonen i Midtøsten. Oppfyll drømmereisen til Dubai her.

23. Hong Kong

COLOURBOX4212181

Hong Kong – byen med skyskrapere, neonlys og kinesiske vimpler i mange trange gater, og har kanskje et av verdens mest teknologisk avanserte hoteller. Bo i hjertet av Kowlon – på Harbour Grand Kowloon

22. Queenstown, New Zealand

yay-5773294-digital

Queenstown er noe for de som er glad i friluftsliv – enten om du vil på kayaking, strikkhopping, jetbåt, fotturer eller stå på ski. Det som tiltrekker turistene hit mest er det faktumet at flere filmscener fra Ringenes Herre har blitt filmet her. Spektakulær natur, rett og slett. Bo på Heritage Queenstown

21. Budapest

COLOURBOX10144953

Spa-byen Budapest er best uansett. Byen er mest populært for de som vil ha en avslappende ferie og lade opp batteriene. Her finner du et av verdens mest kjente spa-hoteller: Gellert Hotell, som også har inspirert filmen Grand Budapest Hotel. Du kan velge å bo på Gellert, eller overnatte på et annet nydelig hotell i Budapest: Corinthia Budapest Hotel.

20. Athen

COLOURBOX1957603

Athen er en utrolig vakker by –  en blanding av historisk og sjarmerende by, blandet med det moderne. Opplev byens utendørskinoer , og besøk de flotte strendene som er litt utenfor byen. Skal du bo i Athen, så anbefaler vi at du bor på Arion Hotel.

19. Katmandu, Nepal

COLOURBOX10939459

Katmandu, hovedstaden i Nepal er fult av historiske monumenter, eldgamle templer og fascinerende landsbyer. Besøk Durbar Square for å mingle med lokale folk og  frittgående apekatter,eller dra på fottur til Thamel District. Bo på Hotel Shanker, et vakkert hotell i nærheten av det kongelige slott, Narayanhiti slottsmuseum og Drømmenes hage.  

18. Bangkok, Thailand

COLOURBOX6078732

Gylne bygninger, markeder på flytende båt(!) og kontrasten med de moderne skyskraperne – dette gjør Bangkok et populært sted. Er du usikker på om du bør reise til hit? Da bør du lese 20 grunner til hvorfor du bør reise til Thailand her. Bo på JW Marriott Hotel Bangkok, et 5-stjerners hotell med full spa-service, 7 restauranter, utendørs basseng og et dampbad.

17. St. Petersburg, Russland

yay-2329555-digital

St.Petersburg er Russlands nest største by og tilbyr mye kunst, nattliv, shopping og nydelig arkitektur. Bo på Coronthia Hotel St. Petersburg

16. Cuzco, Peru

yay-9818554-digital

Cuzco er en av Perus mest populære byer, og er en vakker by med grønne oaser, steinbygninger og sjarmerende atmosfære. Cuzcos innbyggere er en blanding av indiansk og mestis-kultur. Livlige sommerfestivaler, spennende arkitektur og ekstraordinære tekstiler finner du her. Bo på Belmond Hotel Monasterio – et luksuriøst 5-stjerners hotell i nærheten av flyplassen.  

15. Ubud, Indonesia

yay-2465963-digital

Den Balinesiske landsbyen Ubud, er en av Asias topp spa-destinasjoner, og er ansett som Indonesias kulturelle sentrum. Ubud er også stedet for å shoppe, koselige kafeer og god mat. Landsbyen ble veldig populært etter filmen Eat, Pray, Love(2010) med Julia Robert i hovedrollen. Du kan bo både rimelig og dyrt i Ubud, men vi anbefaler at du bor på Ubud Heaven Sayan.

14. Goreme, Tyrkia

COLOURBOX10123295

Göreme – byen i Kappadokia-regionen i Tyrkia. Byen er ansett som favorittstedet å besøke for turister i Kappadokia, på grunn av de fortryllende hotellene, de spektakulære grotteboligene, og ikke minst: de fargerike luftballongene. Les mer om Kappadokia her. Bo som en ekte sultan på grottehotellet Ottoman Cave Suites.

13. Barcelona

yay-5674954-digital

Barcelona – havnebyen som har noe for alle. Kulturrik, nydelig arkitektur, lange strender, himmelsk mat, svaiende palmer og deilig temperatur. Les mer om Barcelona her. Bo på Grand Hotel Torre Catalunya, et familievennlig hotell i nærheten av flere severdigheter.  

12. Zermatt, Sveits

yay-16189244-digital

Zermatt er en bilfri alpelandsby, og er best kjent for Matterhorn-fjellet som ligger i Alpene på grensen mellom Sveits og Italia. Her kommer de fleste turistene for å stå på ski, og for å utforske en av de dyreste landsbyene i Sveits. Dessuten, så er dette et av nordmennenes favoritt reisemål. Bo på Mountain Exposure – Self Catered Apartments

11. New York

COLOURBOX12785076

Det er forståelig hvorfor New York er med på denne listen – byen som man aldri blir lei av. The Big Apple er en av verdens mest livlige byer som har alt: kultur, sport, historie, shopping, mote, mat, historie o.s.v. Du kan se de velkjente stedene som Empire State Buildning, Frihetsgudinnen eller Metropolitan Museum of Art, men også utforske noe av New Yorks sjarmerende områder: Brooklyn Bridge, pizzariene eller Yankee Stadium i Bronx. Les mer om 69 grunner til at New York er verdens beste by her. Vil du modt i sentrum, bør du bo midt i Times Square, på hotell Novotel New York.

10. Cape Town, Sør-Afrika

COLOURBOX5974886

Du kommer til å forelske deg i Cape Towns naturlige skjønnhet og atmosfære. Strålende strandliv, sol hele året, vingårdene og Table Mountain er noe av det som gjør denne byen et av de mest populære feriedestinasjonene.Les mer om hvorfor Sør-Afrika er et supert feriested her.

9. Paris

COLOURBOX12389315

Bonjour, Paris! Byen som man alltid kommer tilbake til. Romantisk, levende og sjarmerende. Ta en deilig kaffe på en av de koselige side-kafeene etter en lang dag med shopping på Champ Elysees. Se kunstverket Mona Lisa på Louvre-museet, eller ta ferden til Disneyland Paris.  Paris er en ferie som passer for alle. Ps: Ikke glem de deilige makronene! Les 20 grunner til å reise til Paris her. Vil du bo med utsikt mot Eiffeltårnet? Da bør du på dette luksushotellet.

8. Buenos Aires, Argentina

yay-9288222-digital

Buenos Aires er som en europeisk by med latin-amerikansk tvist. Nydelig fargerik arkitektur, tangoforestillinger, pulserende nattliv, utallige gode shoppingmuligheter og himmelsk mat, er noen av grunnene til at turister stadig forelsker seg i byen. Palermo er en av de mange fine bydelene som er verdt å ta turen til- et sjarmerende område for deg som elsker kunst og søte smågater. Bo på tango De Mayo Hotel.

7. Roma

yay-13071468-digital

Les om den romantiske byen her. Bo på Grand Hotel Plaza

6. London

COLOURBOX8546517

Er det topp 10 ting du må gjøre i London, så er det dette. Bo på Trafalger Hotel

5. Praha

COLOURBOX11909835

Slik opplever du gylne Praha. Bo på Grandior Hotel Prague

4. Hanoi, Vietnam

COLOURBOX5237603

Bo på Sheraton Hanoi Hotel

3. Istanbul

COLOURBOX8791954

Les 20 grunner til å reise til Tyrkia her.

Bo på Four Seasons Hotel Sultan Ahmet

2. Siem Reap, Kambodsja

COLOURBOX11639591

Kambodsja er omtalt som «den nye Thailand», og er det en by du må se så er det Sieam Reap. Byen er mest kjent for den nærliggende ruinbyen Angor, som er er byens fremste næring. Ta en tur til  Cambodian Cultural Village for å lære om Kambodsjas kulturhistorie, eller ta en liten pruterunde på Angors natt marked. Etter en handletur av ferske matvarer og klær, kan du slappe av i en av barene i samme gate med en Angkor( kambodsjansk øl). Bo på boutique Indochine d’Angkor Hotel & Spa

1. Marrakech, MarokkoCOLOURBOX10416642

Den mest populære feriedestinasjonen ifølge reisende fra Travellers Choice, er magiske Marrakech. Byen er ikke den største i Marokko, men er garantert den mest eksotiske og afrikanske, sammenlignet med andre marokkanske byer som Agadir, Casablanka, Rabat og Tangier. En reise til Marrakech gir deg en opplevelse av en annen verden. Djemaa el Fna-torget  må besøkes, og det står faktisk på listen til Unescos verdensarv. Her finner du en yrende folkeliv av både turister og fastboende – hele året. Det er rimelige priser i Marokko, og du kan fly direkte fra Oslo til Marrakech fra kr. 699,-. Flyturen tar rundt fem timer, og flyplassen, RAK Menara ligger omtrent fem kilometer fra Marrakech. Det er mulig å ta buss, taxi eller leie bil. Bo på Riad Pachavana – et veldig koselig lite hotell med flotte lokaler og rom.  

Les også: Dette er Norges 25 beste hoteller