25 topp destinasjoner i verden

Travelers Choice har satt sammen 25 topp destinasjoner i verden, basert på hundrevis av anmeldelser fra reisende. Hvilken destinasjon vil du velge først?  

Ny liste viser topp 25 destinasjoner i verden. Foto: getty

Tripadvisors «Travelers’ Choice Best of the Best»-kåring tildeles destinasjoner som har mottatt et høyt volum av ekstraordinære anmeldelser i løpet av en tolv måneders periode. Her er resultatene for 2024.

1. Dubai

Dubai er til topps på «Travelers’ Choice Best of the Best»-kåring. Foto: getty

Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og et fabelaktig utvalg når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. Dubai er ikke bare en populær destinasjon blant nordmenn, byen er også svært populær for turister i andre land. 

Bo på Shangri La Hotel

2. Bali

Bali har noe for alle. Foto: getty

Bali er en av de mest populære destinasjonene blant backpackere, noe som gjør det enkelt å bli kjent med andre hvis du vil det.

Vi anbefaler å oppleve flere forskjellige steder når du er på øya. Du kan for eksempel dra til de knallgrønne rismarkene i Ubud og så til Monkey Forest for å få en unik naturopplevelse.

3. London

London er en favoritt by for mange nordmenn. Foto: getty

Populære London kaprer tredjeplassen på listen over topp 25 destinasjoner i verden. Storbyen har mye å by på, men noen steder er bedre enn andre. London er også et kulturelt knutepunkt med verdenskjente teatre i West End, museer som British Museum og Tate Modern, samt et variert utvalg av restauranter og shoppingmuligheter.

Søk hoteller i London her

4. Hanoi

Vietnams hovedstad havner på fjerdeplass. Foto: getty

En blanding av bysjarm og jungelfeber pryder byen som ofte blir omtalt som «Østens Paris». Du kan utforske den spennende matscenen eller mange kulturelle og historiske steder. Hanoi er også kjent for sine livlige og fargerike markeder. Dong Xuan-området ligger i hjertet av det gamle kvartalet i Hanoi, og er en av byens eldste markeder.

Sjekk ut dette hotellet i Hanoi

5. Roma

Romantiske Roma må oppleves minst en gang. Foto: getty

Roma, hovedstaden i Italia, er kjent for sin rike historie, kunst, arkitektur og kultur. Byen er hjemmet til imponerende landemerker som Colosseum, Pantheon og Vatikanstaten. Med sitt livlige gate- og kaféliv tiltrekker Roma årlig millioner av besøkende fra hele verden.

Søk hoteller i Roma

6. Paris

Det finnes mange gode grunner til å dra til Paris. Foto: getty

Paris har en lang historie som går tilbake til antikken og har fungert som et kulturelt, politisk og kunstnerisk sentrum gjennom århundrene. Byen er også verdensberømt som en ledende motehovedstad, og huser noen av de mest prestisjefylte moteukearrangementene globalt. Med sjarmerende parker som Luxembourg-hagen og Tuileries-hagen, i tillegg til sine varierte nabolag, utstråler Paris en unik sjarm og livsglede.

Her finner du hoteller i Paris

7. Cancun

Nydelig utsikt over Cancun, Mexico. Foto: getty

Cancún er en populær turistdestinasjon i Mexico, med sine hvite sandstrender, turkisblått vann og livlige natteliv. Beliggende på Yucatán-halvøya, tiltrekker Cancún besøkende fra hele verden med sitt tropiske klima og vakre omgivelser. Byen tilbyr luksuriøse feriesteder, vannsportaktiviteter og en rekke restauranter og butikker, noe som gjør den til et ideelt reisemål for avslapning og eventyr.

Her finner du hoteller i Cancun

8. Marrakesh

Marrakesh imponerer med sine farger og lys. Foto: getty

Marrakech er kjent som «den røde byen», og fascinerer med sine livlige souker, fortryllende palasser og kulturelle rikdom. Besøkende strømmer til byen for å utforske landemerker som Koutoubia-moskeen og Bahia-palasset, samt for å oppleve den pulserende atmosfæren på Jemaa el-Fnaa-torget. Marrakech tilbyr en unik opplevelse av eksotisk kultur, herlig mat og gjestfrihet.

Du finner hoteller her

9. Kreta

Flotte Kreta. Foto: getty

Kreta, den største av de greske øyene, har en blendende skjønnhet, rik historie og fantastiske strender. Øya er hjemmet til historiske skatter som Knossos-palasset og naturlige underverk som Samaria-kløften. Kretisk mat, med ferske sjømatretter og lokale spesialiteter, er også en del av opplevelsen. Med sitt varme klima og gjestfri kultur tiltrekker Kreta besøkende som søker avslapning og eventyr.

Søk hoteller i Kreta her

10. Hoi An

Hoi An må oppleves. Foto: getty

Hoi An er en sjarmerende by i Vietnam. Byen som ligger ved elven Thu Bon, er kjent for sine gamlebyområder, med smale brosteinsbelagte gater og tradisjonelle handelshus som stammer fra det 15. til det 19. århundre. Hoi An er også kjent for sine lykter, matkultur og håndverk, inkludert skreddersydde klær og lanterner.

Bo på RiverTown Hoi An Resort & Spa

11. New Delhi

The India Gate i New Delhi, India. Foto: getty

New Delhi, Indias hovedstad, er en pulserende metropol som forener historie, kultur og modernitet. Byen huser imponerende landemerker som Røde Fort, India Gate og Lotus-tempelet. New Delhi har travle basarer, mangfoldige kjøkken og fargerike festivaler, og tiltrekker besøkende fra hele verden.

Her finner du hoteller i New Dehli

12. Istanbul

Istanbul havner på tolvte plass. Foto: getty

Istanbul kan by på livlige basarer, som den berømte Grand Bazaar, hvor besøkende kan utforske et mylder av fargerike boder og handle alt fra krydder og tepper til smykker og suvenirer. Dette er byen som aldri slutter å forbløffe og inspirere.

Søk hoteller i Istanbul

13. Cusco

Vinicunca Mountain, også kjent som Rainbow mountain i Cusco, Peru. Foto: getty

Cusco var en gang hovedstaden i det mektige inkariket og er nå et populært reisemål for kulturelle og historiske opplevelser. Byen er omgitt av storslått natur og er kjent for sine imponerende arkeologiske steder, inkludert det ikoniske Machu Picchu, som ligger i nærheten.

Søk hotell i Cusco her

14. Barcelona

Barcelona er en livlig by. Foto: getty

Barcelona, en livlig by ved Middelhavet, har spennende arkitektur, rik kultur og energisk atmosfære. Med ikoniske landemerker som Sagrada Familia og Park Güell, er byen et arnested for kunst og design. Barcelona byr også på fantastiske strender, deilige tapasrestauranter og et pulserende uteliv. Med sin solfylte vær og livlige atmosfære er Barcelona et attraktivt reisemål for besøkende fra hele verden.

Søk hoteller i Barcelona

15. Bangkok

Bangkok, Thailand. Foto: getty

Bangkok, Thailands hovedstad, er en livlig og fargerik by som aldri sover. Byen er kjent for sin blanding av moderne skyskrapere, gamle templer og travle markeder. Her finner du ikoniske steder som Grand Palace, Wat Arun-tempelet og det livlige Chatuchak-markedet. Bangkok er også berømt for sin deilige gatemat og spennende natteliv.

Her finner du hoteller i Bangkok

16. Dominikanske Republikk

Gatene i Santo Domingo i Dominikanske republikk. Foto: getty

Den Dominikanske Republikk, et karibisk paradis, kan skilte med sine vakre strender, turkise farvann og frodige tropiske landskap. Landet har en rik historie som inkluderer koloniale byer som Santo Domingo, den eldste europeiske byen i Amerika, og imponerende naturfenomener som Pico Duarte, Karibia’s høyeste fjell.

Her finner du hoteller i Dominikanske Republikk

17. Playa del Carmen

Playa del Carmen i Mexico. Foto: getty

Playa del Carmen har beliggende på Yucatán-halvøya, og tiltrekker besøkende med sitt fantastiske korallrev, imponerende cenoter og livlige Quinta Avenida, som er fylt med restauranter, butikker og nattklubber. Med sin blendende skjønnhet og avslappede atmosfære er Playa del Carmen et attraktivt reisemål for sol- og sjøentusiaster.

Her finner du hoteller i Playa del Carmen

18. Phuket

Vakker strand in Phuket, Thailand. Foto: getty

Phuket er kjent for sine vakre strender, krystallklare vann og pulserende natteliv. Øya tiltrekker seg besøkende fra hele verden med sitt tropiske klima og et bredt utvalg av aktiviteter, inkludert snorkling, dykking, og båtturer til nærliggende øyer. Phuket byr også på en rekke kulturelle attraksjoner, som det majestetiske Big Buddha-tempelet og den fargerike Phuket Town.

Se flere hoteller her

19. Hurghada

Byen som byr på ørkensafarier og gode klima. Foto: getty

Hurghada, en populær turistby ved Rødehavet i Egypt, tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å utforske det varierte marinelivet gjennom aktiviteter som snorkling og dykking. I tillegg til sine vakre strender og vannsport, tilbyr Hurghada også en rekke andre attraksjoner, inkludert ørkensafarier, kulturelle opplevelser og moderne shoppingområder.

Her søker du hoteller i Hurghada

20. Madrid

Madrid er en livlig by. Foto: getty

Madrid, Spanias livlige hovedstad, har pulserende atmosfære og imponerende arkitektur. Byen er hjemmet til verdensberømte museer som Prado-museet og Reina Sofia-museet, som huser kunstverk av noen av verdens mest kjente kunstnere, inkludert Velázquez, Goya og Picasso.

Her finner du hotell i Madrid

21. Siem Reap

Sjarmerende Siem Reap. Foto: getty

Når morgensolen kaster sitt lys over de overgrodde templene og ruinene i Angkor Wat, blir en enkel soloppgang i Siem Reap til en dyptgående opplevelse.

Byen har en livlig atmosfære med sjarmerende markeder, deilig mat og et mangfold av kulturelle aktiviteter, og tiltrekker besøkende fra hele verden som ønsker å utforske områdets rike historie og oppleve det storslåtte Angkor-komplekset.

Bo på boutique Indochine d’Angkor Hotel & Spa

22. Lisboa

Vakre Lisboa er fargerik og historisk på samme tid. Foto: getty

Lisboas vakre arkitektur og livlige kultur sjarmerer. Byen har imponerende landemerker som Jerónimos-klosteret og São Jorge-slottet, samt deilige matopplevelser som pastel de nata. Lisboa tiltrekker besøkende med sin sjarm og mangfoldige atmosfære.

Søk hoteller i Lisboa her

23. Amsterdam

Tulipaner i Amsterdam. Foto: getty

Amsterdam er berømt for sine historiske bygninger, som Anne Frank-huset og Rijksmuseum, samt for sine sjarmerende kanalbelagte gater og sykkelvennlige atmosfære.

Søk hoteller i Amsterdam

24. Kathmandu

Historiske Kathmandu. Foto: getty

Kathmandu er et senter for trekking og eventyr, med fjellandskap i nærheten, inkludert den majestetiske Himalaya-fjellkjeden. Byen byr på et pulserende markedsliv, fargerike festivaler og en varm gjestfrihet som tiltrekker besøkende fra hele verden.

Søk hoteller i Kathmandu

25. New York City

New York er byen med mye energi. Foto: getty

New York City, også kjent som «The Big Apple», er en pulserende metropol kjent for sin energi, mangfold og ikoniske landemerker som Empire State Building, Times Square og Frihetsgudinnen. Med Broadway-teatre, kunstgallerier og trendy nabolag som Greenwich Village og Brooklyn, tiltrekker byen besøkende fra hele verden på jakt etter opplevelser og muligheter.

Søk hoteller i New York her


Luksushotell: Våre favoritter i New York

Dersom du skal til New York kan det være lurt å merke seg disse hotellene som er særlig kjente i reiselivsbransjen.