En idyllisk ferie på Sicilia: Her er Italia herligst

Sicilia er Middelhavets største øy, og ligger i Italias sørvestre hjørne.

SICILIA: Utsikten fra Taormina Foto: Aleksandra Cybulska

Med sin attraktive beliggenhet, er det mange erobrere som har ønsket å overta øya – alt fra grekerne og katalanerne til araberne og normannerne. Det er mange grunner til å legge turen til Sicilia. Selv om du kanskje forbinder navnet med mafiavirksomhet, er Sicilia i dag først og fremst et yndet reisemål. Denne vakre øya har så utrolig mye å by på, alt fra rik historie og arkitektoniske perler til utsøkt gastronomi og fantastisk badeliv. Vi har samlet noen tips til vakre Sicilia.

Her kan du sammenligne priser og finne billigst flyreise

Her bor du på Sicilia

SJARMERER: Det er umulig å ikke bli sjarmert av vakre Taormina. Foto: Aleksandra Cybulska

Skal du på romantisk ferie anbefaler vi at du bor i byen Taormina. Denne byen må være en av de vakreste og mest sjarmerende byene i Europa. De smale gatene, de fargerike trærne og blomstene, de hyggelige menneskene og den utrolige maten.


Hotel Il Piccolo Giardino

Hotellet ligger midt i byen med gangavstand til shopping og restauranter. Foto: Hotels.com

På dette hotellet får du mye for pengene. Hotellet ligger midt i byen, og du bruker kun 1 minutt til hovedgaten som byr på alt fra shopping til restauranter og nattliv.

Her kan du se flere bilder av hotellet.


Villa Sant’Andrea, A Belmond Hotel, Taormina Mare

Dette hotellet byr på luksus fra morgen til kveld. Foto: Hotels.com

Skal du unne deg en unik ferie, kan vi anbefale dette luksushotellet. Villa Sant’Andrea ligger helt ved vannet og har sin egen private strand der du kan bade i krystallklart vann mens lunsjen blir forberedt og servert på en solseng eller i en privat cabana. Dette hotellet oser eleganse og klasse!

Se flere bilder av det enestående hotellet her.

Blir det strandferie? Da er feriebyene Giardini Naxos, Cefalù og Castellammare del Golfo du velger.


Nautilus Hotel, Giardini Naxos

Foto: Hotels.com

Et 4-stjerners hotell rett ved stranden. Her kan du se flere bilder av hotellet.


Hotel Le Calette, Cefalù

Foto: Hotels.com

Dette hotellet har to restauranter, barer, egen båthavn, svømmebasseng, takterrasse og mye mer. Skal du besøke Cefalù kan du titte ekstra på dette hotellet.


Hotel Belvedere Resort 4 stelle, Castellammare del Golfo

Foto: Hotels.com

Dette er et 4-stjerners hotell i Castellammare del Golfo, med både herlig utsikt, strandbar og bassengbar. Se flere bilder av hotellet her.

Vil du ha både strand- og byliv, så må du oppleve øyas hovedstad, Palermo.


Grand Hotel Piazza Borsa

Dette hotellet ligger ved Palermo havn og har både spa, restauranter, parkering og mye mer. Her kan du lese mer om hotellet.


Vakre strender

Strendene på Sicilia er noen av de vakreste i verden. Med sitt glitrende asurblåe vann, innrykket kystlinje og hvit sand, egner strendene seg til både barnelek og romantisk solnedgang. Sicilia har mange flotte og varierte strender (rundt 280).

Det øya er mest kjent for, er å ha de små, skjulte strandperlene som ikke kryr av turister. Du får altså nyte stranden i fred og ro – akkurat slik vi vil ha det på ferie. Å plukke ut de beste er nok vanskelig, men en ting er sikkert – uansett hvor du velger å feriere på Sicilia, vil det være en strand som passer deg.

Du finner gode hotelltilbud på Hotels.com her

Du finner mange skjulte strandperler på Sicilia. Her på stranda i lille landsbyen Mondello i byen Palermo. Foto: iStock

Kulinariske opplevelser og lokale drikkevarer

Du vil aldri gå sulten på Sicilia. Foto: Aleksandra Cybulska

Omtalt som «Guds mat», er den sicilianske kosten en av grunnene til å besøke Sicilia. Og her presenteres det verdensberømte middelhavskjøkkenet på sitt aller beste. Forbered deg på kulinariske opplevelser: unike pastaretter, guddommelige pizzavarianter, mange fisk- og skalldyrsretter, med råvarer av ypperste kvalitet.

Sicilianerne legger enorm stolthet i matlagingen sin, så du kan forvente mat av høy kvalitet nesten overalt.

Å spise dessert er et must når du er på Sicilia. Smak gjerne Cassata (kake basert på ost, sukker og vanilje), Cannoli (innbakt søt ricotta) eller en god hjemmelaget italiensk is, sannsynligvis verdens beste. Vi anbefaler at du prøver pistasj!

Er du på Sicilia må du prøve søtsaken cannoli. Foto: iStock

Den sicilianske vinen har et godt omdømme blant vinkjennere, så benytt anledningen til å smake forskjellige varianter. Nyt også god dessertvin, mandellikør og den italienske klassikeren Grappa, som inntas etter middag for å hjelpe fordøyelsen.


Severdigheter

På østkysten av Sicilia ligger vulkanen Etna, Europas mest aktive vulkan med dokumenterte utbrudd helt tilbake til 1500 f.Kr. Det å se den legendariske vulkanen på nært hold er utrolig mektig og et syn du sent glemmer.

Hvem skulle tro at du måtte til Sicilia for å finne det best bevarte greske amfiteater i verden. Parco Archeologico er et forhistorisk teater med plass til 16.000 personer. Det ligger i byen Siracusa, som en gang i tiden kunne måle seg med Athen.

For de mafia-interesserte er Savoca et absolutt must. Savoca er den lille vakre landsbyen som Francis Ford Coppola valgte som innspillingssted av legendariske Gudfaren. Her finner du for eksempel kirken som Michael Corleone giftet seg i, og hva med å ta deg et glass vin i Bar Vitelli hvor Corleone satt med sine mafiose venner.

En annen by som fortjener et besøk er Ragusa. Den ligger oppe i fjellene på øyas sørlige deler, og er en av de absolutt vakreste på hele Sicilia. På grunn av sin dramatiske barokk-arkitektur er byen oppført på Unescos liste over verdensarven, og er i dag et populært turistmål.

Her kan du søke etter hotell på Sicilia

Ragusa Ibla på Sicilia. Foto: iStock

Her kan du sammenligne priser og finne billigst flyreise

Cefalù-havnen med en gammel fiskermann og herlig fjellandskap i bakgrunnen. Foto: iStock

Perfekt klima

Vi besøkte Sicilia i august og til tross for den ekstreme varmen og mange turister, var det en magisk opplevelse. Foto: Aleksandra Cybulska

Sicilia har et meget behagelig klima de fleste månedene i året. Hit kan du reise fra tidlig vår til sen høst. Men vær oppmerksom på at det kan bli fryktelig varmt om sommeren, og at august er måneden der italienere selv har fellesferie og byer som Taormina er meget populære.

Å reise dit kan være mest behagelig på høsten og våren. Det er mindre folk, du slipper lange køer og du finner flotte hoteller til en rimeligere penge.

Les også: Dette er Italias skjulte perler

Sammenligne priser og finn billigst flyreise

En vakker, siciliansk strand i landsbyen Scopello i Trapani. Foto: iStock