Byen Taormina på øya Sicilia er et godt utgangstpunkt for en romantisk ferie i Italia. Foto: iStock

En idyllisk ferie på Sicilia: Her er Italia herligst

Derfor er Sicilia en av verdens beste ferieøyer.

Sicilia er Middelhavets største øy som ligger i Italias sørvestre hjørne. Med sin attraktive beliggenhet, er det mange erobrere som har ønsket å overta øya – alt fra grekerne og katalanerne til araberne og normannerne.

Det er mange grunner til å legge turen til Sicilia. Selv om du kanskje forbinder navnet med mafiavirksomhet, er Sicilia i dag først og fremst et yndet reisemål. Denne vakre øya har så utrolig mye å by på, alt fra rik historie og arkitektoniske perler til utsøkt gastronomi og fantastisk badeliv. Slik får du mest ut av din ferie på Sicilia.

Her kan du sammenligne priser og finne billigst flyreise


Her bor du på Sicilia

Skal du på romantisk ferie anbefaler vi at du bor i byen Taormina. Blir det strandferie? Da er feriebyene Giardini-Naxos, Cefalú og Castellammare del Golfo du velger. Vil du ha både strand-og byliv, så må du oppleve øyas hovedstad, Palermo. Her er noen eksemper på bra hoteller i de sforskjellige byene.

Grand Hotel Via Igiea Palermo MGallery by Sofitel, Palermo

https://thumbnails.trvl-media.com/e6gBQuyDoBjPs2Zg6K_HklAcgkY=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/1000000/10000/1700/1671/755f8ad3_z.jpg

Dette hotellet ligger på øyas hovedstad, Palermo. Hotellet har mye sjarm og ligger et stykke unna sentrum, men i nærheten av stranden og i avslappende omgivelser. Les mer om hotellet her.

NH Collection, Taormina

https://thumbnails.trvl-media.com/ilOSLXUHGfW_BLbv5PBZ5x4_34g=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/3000000/2610000/2601500/2601418/37b3a653_z.jpg

Dette hotellet i byen Taormina er nesten som tatt ut av en romantisk, italiensk film. Hotellet ligger sentralt til i byen, men er likevel et ganske rolig område. Les mer om hotellet her.

Hotel Alberi del Paradiso, Cefalú

https://thumbnails.trvl-media.com/iBHY_ltuiUUunH1QR3PRBlMybqI=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/2000000/1320000/1313800/1313784/1313784_108_z.jpg

Vil du ha en avslappende ferie får du det på Hotel Alberi del Paradiso, som er et lite stykke paradis. Fra dette herlige hotellet er det kun 12 minutters gange til stranden. Les mer om hotellet her.

Hotel Villa Daphne, Giardini-Naxos

https://thumbnails.trvl-media.com/R5JiHUnj74x7_QHLd3_Afxn0axw=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/2000000/1770000/1766400/1766367/f36830d2_z.jpg

Med Recanati-stranden i kort gangasvtand, gratis frokost, wi-fi og egen restaurant, scorer dette hotellet på flere må ha-fasiliteter. I tillegg er det rimelig pris hyggelig atmosfære. Les mer om hotellet her.

N’amuri Residence, Castellammare del Golfo

https://thumbnails.trvl-media.com/vv7AoiWa3C1ykyWsL5Nii_UbAjA=/773x515/smart/filters:quality(60)/images.trvl-media.com/hotels/16000000/15640000/15636300/15636220/ac002945_z.jpg

Er du opptatt av renslighet, bra standard på rommene, flott utsikt, god beliggenhet og hyggelig service? Da går du for dette hotellet. Les mer om hotellet her.


Vakre strender

Strendene i Sicilia er noen av de vakreste i verden. Med sine glitrende asurblått vann, innrykket kystlinje og hvit sand, egner strendene seg til både barnelek og romantisk solnedgang. Sicilia har mange flotte og varierte strender (rundt 280). Det øya e rmest kjent for, er å ha de små, skjulte strandperlene som ikke kryr av turister. Du får altså nyt estranden i fred og ro – akkurat slik vi vil ha det på ferie. Å plukke ut de beste er nok vanskelig, men en ting er sikkert. Uansett hvor du velger å feriere i Sicilia, vil det være en strand som passer deg.

Du finner gode hotelltilbud på Hotels.com her

Du finner mange skjulte strandperler på Sicilia. Her på stranda i lille landsbyen Mondello i byen Palermo. Foto: iStock

Kulinariske opplevelser og lokale drikkevarer

Omtalt som «Guds mat», er den sicilianske kosten en av grunnene til å besøke Sicilia. Og her presenteres dette verdensberømte middelhavskjøkkenet på sitt aller beste.

Forbered deg på kulinariske opplevelser: unike pastaretter, guddommelige pizzavarianter, mange fisk- og skalldyrsretter, med råvarer av ypperste kvalitet. Sicilianerne legger enorm stolthet i matlagingen sin, så du kan forvente mat av høy kvalitet nesten overalt.

Å spise dessert er et must når du er på Sicilia. Smak gjerne Cassata (kake basert på ost, sukker og vanilje), Cannoli (innbakt søt ricotta) eller en god hjemmelaget italiensk is, sannsynligvis verdens beste.

Den sicilianske vinen har et godt omdømme blant vinkjellere, så du bør benytte anledningen til å smake forskjellige varianter. Nyt også gode dessertvin, mandellikør og den italienske klassiker, Grappa, som inntas etter middag for å hjelpe fordøyelsen.

Se de beste restaurantene i Sicilia her.

Er du på Sicilia må du prøve søtsaken cannoli. Foto: iStock

Severdigheter

Liggende på østkysten av Sicilia, vulkanen Etna er Europas mest aktive vulkan med dokumenterte utbrudd helt tilbake til 1500 f.Kr. Det å se den legendariske vulkanen på nært hold er utrolig mektig og et syn du sent glemmer.

Hvem ville trodd at du måtte til Sicilia for å finne den best bevarte greske amfiteater i verden. Parco Archeologico er et forhistorisk teater med plass til 16.000 personer. Det ligger i byen Siracusa, som en gang i tiden kunne måle seg med Athen.

For de mafia-interesserte er Savoca et absolutt must. Det var den lille vakre landsbyen som Francis Ford Coppola valgte for innspilling av den legendariske Gudfaren. Her finner du for eksempel kirken som Michael Corleone giftet seg i,og hav med å ta deg et glad vin i Bar Vitelli hvor Corleone satt med sine mafiose venner.

En annen by som fortjener et besøk er Ragusa. Den ligger oppe i fjellene på øyas sørlige deler, og er en av de absolutt vakreste på hele Sicilia. På grunn av sin dramatiske barokk arkitektur er byen oppført på Unescos liste over verdensarven, og er i dag et populært turistmål.

Her kan du søke etter hotell på Sicilia

Ragusa Ibla på Sicilia. Foto: iStock

Koselige byer

Palermoøyas myldrende og fargerike hovedstad– er en berikende opplevelse. I byen vimler det av historiske bygninger- kirker, museer, teatre, palasser, og det meste ligger i gangavstand. Ta deg til de gamle markedene, hagene og kafeene, og selvfølgelig de gode shippingmulighetene, eller nyt det pulserende utelivet.

Koselige byer som Taormina og Cefalù er verdt ett besøk.

Pittoreske Taormina er en riktig perle, med lang historie. Liggende 200 meter oppe i en åsside med vidunderlig utsikt over havet, er Taormina kjent som romantikkens høyborg i Sicilia. Med et stort tilbud av trivelige restauranter og de beste hotellene har det lenge vært det mest luksirøse stedet på øya.

Cefalù er flere tusen år gammel og oser virkelig historie. Her finner du mange minnesmerker og kulturelle severdigheter, og et stort utvalg av delikatesser, vin, smykker, klær og mye annet.

Her kan du sammenligne priser og finne billigst flyreise

Cefalù-havnen med en gammel fiskermann og herlig fjell-landskap i bakgrunnen. Foto: iStock

Perfekt klima

Sicilia har et meget behagelig klima de fleste månedene i året. Dit kan du reise fra tidlig på våren til sent på høsten. Men vær oppmerksom på at det kan bli fryktelig varmt om sommeren. Å reise dit er absolutt best på høsten og våren. Det er mindre folk, du slipper lange køer og du finner flotte hoteller til en meget rimelig penge.

Her kan du sammenligne priser og finne billigst flyreise

En vakker, siciliansk strand i landsbyen Scopello i Trapani. Foto: iStock

Transport

Den enkleste måten å komme seg til Sicilia er å fly til Palermo.

Du kan finne gode priser på flyturer hos Supersaver, Gotogate, eller bestille direkte fra SAS.

Her kan du sammenligne priser og finne billigst flyreise

Her kan du leie bil.

Og da er det best å ha en leiebil som står å venter på flyplassen i Palermo. Sicilia er en perfekt øy å ha leiebil på, og da kommer du lettere rundt til alle de vakre byene på øya.