8 fantastiske fjellturer denne høsten

Er du en av dem som foretrekker en aktiv ferie i stedet for late dager på stranda? Høsten er en perfekt årstid for å bytte ut bikinien med fjellstøvlene, og å utfordre egne grenser. Du vil garantert føle deg mindre som en turist om du legger ut på vandring i ukjent terreng, og ser feriedestinasjonen med et nytt blikk.


1.Kailua, Hawaii

iStock_000020374330_Large

Hawaii er kanskje ikke stedet du tenker på som en fjelltur-destinasjon, men øya har nok av vill og vakker natur. Høye fjell stiger opp i midten av Oahu, Kailua, og herfra kan du få et flott overblikk over paradisøya. Det finnes flere vanskelighetsgrader av turen, hvorav den mest frekventerte, Olomana Three Peaks Trail, er en av de mer utfordrende. Her klatrer man på relativt smale fjellrygger, og det kan være lurt å ha noe tidligere erfaring med fjellklatring før en begir seg ut på denne turen. Den ville naturen og den flotte utsikten gjør det verdt suget i magen. Turen i seg selv tar i overkant av tre timer. På slutten av reisen vil du bli møtt av en paradislignende strand uten solsenger og gretne turister.

Bo for eksempel på vakre Waikiki Resort Hotel eller The Kahala Hotel & Resort i Honolulu, som begge tilbyr spa. Ypperlig etter en lengre fjelltur. Sjekk ut Aqua Skyline at Island Colony for øyas beste utsikt.

Waikiki Resort Hotel

Bestill Waikiki Resort-hotellet her.


2.Besseggen, Norge

iStock_000044673190_Large

Denne listen kunne ikke bli laget uten at vårt eget land blir nevnt. Norge har mengder av spektakulære fjell, og når landet kler seg i sine beste høstfarger er det nærmest et must å ta turen opp til fjells. Å gå over Besseggen i Jotunheimen er en av de flotteste fjellturene på Østlandet, samt en av landets mest kjente. Rundt 30.000 besøker Besseggen hvert år, og det er ikke uten grunn. Det fantastiske skue en får på toppen av det dypblå Bessvatnet på den ene siden, og det grønnaktige Gjendevannet på den andre, kan ta pusten fra enhver. Det er ikke en spesielt vanskelig tur, men en burde beregne rundt åtte timer på hele løypa (en tar som regel ferge en av veiene). Finn billige fly innenfor Norge her. Sjekk ut hoteller i nærheten av Besseggen her. Noen perler er Bessheim Fjellstue og Hytter bare et par kilometer fra Gjendebåten, samt Hindsæter i Vågå.


Bessheim & Fjellstuer

Bestill Bessheim & Fjellstuer-hotellet her.


3.Kreta, Hellas

iStock_000070210087_Large

Sjansen er stor for at du allerede har feriert på den greske øya – nordmenn elsker Kreta! Vi tør allikevel tippe på at det ikke var for å gå i fjellet. Det er så klart ingenting feil med en ferie i avslapningens tegn, men Kreta har mye mer å by på enn strender og sjømat. En fottur gjennom Kretas dramatiske natur og høysletter er en ny måte å oppleve paradisøya på. Ta for eksempel turen fra Chania og ned mot sørvestkysten, hvor du vandrer langs kysten, oppe i fjellene og gjennom grønne kløfter og olivenlunder. Du kan enten ta en dagstur, eller gjøre det om til etapper og gå litt hver dag. På den måten får du også prøvd ut flere hoteller og spisesteder. Av hoteller kan vakre Delina Mountain Resort i Mylopotamos være vel vert et besøk, eller dra til Elonas Hotel i Faistos for passende fjellutsikt. Ønsker du å starte vandringsturen i Chania ligger Hotel Porto Antico midt i smørøyet.

Dalina Mountain Resort

Bestill Dalina Mountain Resort-hotellet her.


4.South Island, New Zealand

ThinkstockPhotos-153492991

Denne turen bør være fristende for enhver fan av Ringenes Herre. New Zealand har en fantastisk natur og flere av stedene her vil du kjenne igjen fra den kjente filmtrilogien. Landet kan tilby flere hundre ulike fjellturer, og det gjelder å velge den som er best tilpasset sitt eget nivå. Det er også viktig å huske på at klimaet er «motsatt» av vårt eget, og sensommeren er som regel ikke den beste årstiden å dra hit på. Utover høsten blir klimaet mildere, og Abel Tasman Coast Track er en løype som passer nærmest året rundt. Turen er 51 kilometer lang, og du får med deg et pittoresk landskap med alt fra skoger og fjell til innbydende strender. Det er broer over alle elver, og de fleste bruker rundt 3-5 dager på turen – da med masse av tid til å utforske landskapet.  Det finnes mange hoteller rundt Abel Tasman nasjonalpark, blant annet Ratanui Lodge eller hyttekomplekset som går under navnet The Sandcastle. Koseligere blir det ikke!

Ratanui Lodge

Bestill Ratanui Lodge-hotellet her.


5.Sarek, Sverige

iStock_000014311621_Large

Denne nasjonalparken er en av de eldste i Europa, og relativt populær blant turgåere og klatrere. Nybegynnere er ikke anbefalt å gå her, mye fordi det ikke finnes merkede løyper og bare to skikkelige bruer i distriktet. Til tross for dette, gjør den fantastiske naturen det mer enn verdt turen. Deltaet til Papa River regnes som en av Europas vakreste, og det er også hjemmet til rundt 100 isbreer. Bare husk å ta med et kart. Sjekk ut hotell i nærheten av Sarek, for eksempel Best Western Liza Hotell eller Lappeasuando Lodge i Gallivare. Sistnevnte tilbyr også tur/billett-assistanse.

Best Western

Bestill Best Western-hotellet her.


6.Bright Angel Trail, USA

iStock_000023983557_Large

Denne løypa i Arizona er for turgåere som er komfortable med varme. Selv om dette er av stiene i Grand Canyon som er utstyrt med flest vannstasjoner, er det hvert år flere som må bli hentet ned fra fjellet grunnet overoppheting. Når det er sagt, er dette en fantastisk gåtur – så lenge en er godt forberedt. Høsten er definitivt den beste tiden å dra hit på, når temperaturen er levelig, og en forhåpentligvis har blitt noe vant til varmen gjennom sommeren. Opprinnelig var dette en av veiene indianerne brukte for å komme seg gjennom Grand Canyon. Beregn en dag (6-8 timer) på turen, og ta deg en velfortjent pause i Indian Gardens midtveis. Det finnes mange hoteller rundt Grand Canyon, blant annet Holiday Inn Express Hotel & Suites hvor en selv kan velge hvilken standard man ønsker. Også Canyon Plaza Resort og Mountain Ranch Resort i Beacon Hill er populære blant tilreisende.

Holiday Inn Express

Bestill Holiday Inn Express-hotellet her.


7.Andalusia, Spania

iStock_000019492188_Large

I Andalusia, sør i Spania, finner du Sierra Nevada-fjellene. Her finnes det en myriade av ulike fjellturer, og du kan lett kombinere dette med en byferie. Bor du for eksempel i Grenada kan du begi deg ut på Beas de Granada-ruten, hvor utsikten over Sierra Nevada-fjellene bare ligger noen timer unna byen. Følg gjeterstilen som går i en sirkel og ender opp tilbake i byen. Beregn rundt 4-5 timer på den 16 kilometer lange rundturen. Cahorros er også verdt å nevne. Denne fjellturen er bare åtte kilometer lang, og er flott å ta med barna på. Her kan du oppleve vakre hengebroer, frodig natur og mye «gratis» frukt. På høsten skifter trærne til en fantastisk gullfarge. Vel verdt en tur! Finn billige reiser til Spania her. Frister det med en tur til Grenada kan du finne billetter her. Rundt Sierra Nevada er det et hav av hoteller å velge i, for eksempel vakre Saray Hotel i Grenada eller Vincci Granada Hotel som kan friste med flott utsikt over fjellene.

Vincci Granada

Bestill Vincci Granada-hotellet her.


8.Mount Hua Shan, Kina

ThinkstockPhotos-465042278

Dette er definitivt ikke en tur for den engstelige. Den har blitt navngitt som den farligste fjellturene i verden, så dette er ikke en tur for pyser. Gjennom århundrer har pilegrimer og munker bygget en liten sti rundt fjellet ut av planker og kjetting. Det er definitivt noe bemerkelsesverdig i å se ned gjennom hullene i plankene 2000 meter over bakken. På toppen av fjellet kan du nyte en velfortjent kopp kinesisk te og feire. Bare pass på hvor du går! Finn billige flyvninger til Kina her. I Xian finner du de fleste nærliggende hotellene, for eksempel Xian Mehmood Hotel eller Hua Shan Jin Sui Hotel. Mange fjellklatrere velger å bo på Huashan Mountain International Hotel.

Huashan International

Bestill Huashan International-hotellet her.


LES OGSÅ:

Sjekk når du bør bestille hotellrommet

Her er det fokus på kropp og sjel

Hit legger du høstferien